Wednesday, December 29, 2010

syakir vs syakira. whatever. =.=

Assalamualaikum & hye hye peeps!

sejak guna url baru ni.. rasa macam baru benapas ke alam baru plak. nak taip entri pon rase cam menceroboh blog orang punya. still getting used to the new one. ( macam poyo =.=) well, goodbye pocketflowersyakira. ;)

aku baru jer bangun tido bilamana jam menunjukkan 3.45. ou soo like-heaven tido petang2, dengan cuaca lembab macam nak ujan.. pakai stokin still rasa sejuk. huhu. maklum ssangat la.. sem ni semua kelas berderet2 pagi jer.. start jam 8..habis jam 12. maka aku pon menukar rutin seharian aku. totally. pagi angun awal.. naek petang jer, aku pon tidok. haha.! memang bleh bengap kepala hotak ni. xbagus kan. tapi no choice beb. =.= tapi.. tido2 petang pon, aku masih lagi meneruskan aktiviti beriadah untuk menyihatkan badan. like.. jogging stempat lam bilik sampai orang bawah biseng. bila desperate sangat nak lari, kaki ni gedik jer nak lari, nak treadmill tade plak.. aku cari port tangga melepaskan nafsu tersebut. no choice? kita perlu sehat aite? so, aku ignore je pandangan orang. kadang2.. (kadang2 tu means baru skali) aku gi jogging kat track area tasik uia. tasik? macam empangan je aku tingok. whatever it is, still, bleh berjogging seround n puas sebab besar lingkaran track.

then, for my first time, in uia, aku nak gi berkayak ( rowing ) wit my fellow block-mates. haha! oh yes, back to the jog story, ada kesah bagi aku agak ceQing + lucu yang jadik. sepetang yang da lewat tu (why dont we just call it-lewat petang? apela bahasa.hihi), aku gi round2 tasik dengan member. rupanya ramai jugak ek budak2 uia yang beriadah sini. ingat lengang jer. then, aku je la yang paghak. ok. =.= masa nak round tu, dah kira last round nak balik la.. ada group jantan2 ni.. dok usik2. besa la.. lelaki? da nama lelaki.. bila ber-geng2 mula la macam berani, usik2 bagai.. cuba lam klas? majoriti perempuan, pergh! kepit doe wa cakap lu! xpanggung muka lah? haha. ok, tak semua ;) time lalu area dorang,dorang mula usik2 semua, then bila aku n mmber da lepas dari 'laluan durjana' tersebut, ada sorang mamat jerit. 'hye! nama saya syakir!!' ouh guess what ape aku pk. if korang pon la.. mesti korang ter-PERASAN.. celah mana dia taw nama aku ek? ni masalah nama ada pasangan dia. =.= adoyouu...~ naseb aku tak gi kalih wat drama hindustan ' hyeeeee, saya syakira. whatta coincidence nama kite same ek?~ ekkk?~~~ ek?!~~~~~~~~~~' pergh! geli. bahaha!! dalam beberapa saat aku waras balik, maybe nama dia betul syakir. theres no way dia taw nama aku kan. bukannya tokoh pelajar uia ke ape. among hotest girl ke hape. im just a girl next door. whos stay behind the door n cover herself. kah3. ni aku tipu. ;p

sorang member foreigner ni, once said, guys maybe afraid to approach u. coz u are like soo serious, so courageous.. n the lucu part- dia cakap aku 'like-hero' thats why......whatta frog? kah3. tapi memang biasa if aku jalan aku susah senyum. kedekut senyum. if senyum terserempak aku senyum sket jer macam xikhlas. sebenarnya tak gitu yer kengkawan. aku tak sombong pon. play wit me 1st la. ;) karang aku senyum like weirdo, jangan salahkan johny depp ok? haha! till here.

p/s: urgh! mcam nak ujan tak jadi gi rowing. waaa!! plus kaki member injured kena kejar ngan monyet. do i tell u guys kitorang punya kolej banyak monyet beruk semua & penah ada human-monkey battle here? haha.


*



*






see? im not lying on tis ;)

Saturday, December 25, 2010

switch

http://pocketflowersyakira.blogspot.com

to

http://littlemissyakira.blogspot.com


p/s: the new one is muchy muchy more cute isn't? haha! && lebey senang ingat i guess...

happy birthday men sayang.. ;)

weekend ni aku kat umah. yor yor jer nak balik kedah. macam dia plak nak celeb christmas. ;p homesick konon. trust me..aku xhomesick pon. =.= semalam naek bas JELITA double-deck sit atas depan skali. wah~ aku rase cam aku yang memandu bas tersebut. tapi sumpah laju gila. mulot aku tak benti2 kumat-kamit baca pape patut. skang kan macam2 citer tragis kita dengar pasal bas. huhu. && ttime tu aku rasa cam aku seorang pemandu ganti yang loser sebab cuma mampu tingok bas meluncur laju, tapi hanya mampu menggetap bibir ='( laju2 pon.. nenyak la jugak~ haha. esok bertolak balik gombak. even sehari jer kat umah, tapi berbaloi =')

plan harini, balik nak ajak adik2 hangout. && sempena birthday my lil bro; muhd syamil. i heart you :-* sweet 13th sayang.. hurm, if kitorang da kuar skali, bawak plak camera. memang keco la tempat tu. sampai brader2 kt blakang asik tinguk gelak2 cam peghak. haha! wa takesa~ =.= aku rase,, sejurus kitorang blah.. mesti dia menarik napas lega. dari masuk2 jer pizza hut, da bergambar2 bagai. suma jenis gila kamera..biseng2. haha, memang best bila minat yang sama bleh mengeratkan silaturrahim & menjadi poyos secara berkumpulan tanpa rasa malu.teehe!

adik tirah, mila, hieda, men, abah

abah ;)

anak abah.
baju ni jugak utk balik esok. haha!

snap by dak neyh. keh3

hye hieda!

oh ya. my umi xjoin skali sebab jaga tok sakit kat umah. but we did tapaw her pizza. bukan leftover punya. tapi sekotak xsentuh lom habes. time pesan nak tamak jea kan.. skali padan la. duit aku gak kopak akibat ketamakan sendiri. huhu.

doakan muge aku slamat sampai esok yer guys! will update later. assalamualaikum ;)

Sunday, December 19, 2010

serigala jadian malas mandi.

haish, betul kata orang2 tua. bangun pagi awal2.. rezeki murah! haha. harini rezeki 'follower' murah yer.. sebab aku blogwalking pas subuh. bangun before subuh sebab puasa. sesapa nak pahala lebeh skit.. bleh huloq big apples sini mari. kah3. asal la big apple dok mana hala dekat wangsa maju tuh! (padahal 3 stesen jer). asal x wat port depan pintu gerbang uia jer? uke uke... nanti aku suh abah aku wat. haha. benkeng giler kaw. ingat big apple bapak kau nyer kah? kah? hekeleh..

cam aku citer.. kelas da start. sume bejalan dengan lancaQ jer. klas jam 8 bangun 6.40. tade ngeliat2 dah.. trus angun mata celik kaw kaw mandi ayaq punya sejook mau darah jadi beku maka aku mandi sekejap suda. sepintas lalu. haha. tapi sabun la der. eh, baru aku prasan aku malas mandi ek... kebelakngan ni. ye ker? cam tipu jer.sebab cam..da lameee fenomena ni~ ahaha!sama doe kebetulan sama lak ngan akaQ kite madam (madam?kah3.da mcm lecturer). madam angelina jolie. aku baru taw dia malas mandi. heleh.. langsung xteruja tekejot ke hape. besa aa weh malas mandi. bukan xmandi terus. malas jer. better less than never.. LOL. besa weekend aku bekpes lu baru mandi.. if bekpes jam 11.30.. kau agaq2 aku mandi bile? nak tunggu 2 jam pas makan baru mandi nanti takut pewot muCit lak kan.. ngade2 tol pantang larang sumpah seranah eh la. alamat mandi petang trus haa.... haha! biase weh.. sini kolej atas bukit punya, angin kuat flip2 jer rambot ni... peluh pon takut nak kuar sebab sejok..

Lupa nak citer ketagihan aku yang the latest. skang ni aku ketagih layan.. layann beb layann.... tinguk citer my girlfriend is a nine tailed fox/ my girlfriend is a gumiho. herm, aku kecik2 luu.. sampy da beso.. (beso ker?) taste aku terhadap citer2 xlogik.. fantasi.. kartun memang high lah. kalah orang high makan durian (wek. aku tasuke no no no to durian. =.=) . suggestion citer korea untuk bulan ini- my girlfriend is a gumiho. ni sinopsis dia-

Gumiho s a 9 tail fox in fairy tales.Every women in the world was jealous with her because she was too beautiful and many man fall for.A godness promise Gumiho that if she can find a man love her indeed,can die for her,a godness will turn her into human like her wish but in the past she can't find any man like that.A godness imprison Gumiho in a picture& so many many years pass,a young man come and release her and the story begin^^

ni 2nd hero.cuma dia evil skit.
aku memam suke hero evil2 ni. macheww jer

soundtrack dia best gila... huhu. hero dia plak comel. kah3. tu motif nya tu motif aku suka citer korea ni kalau korang nak taw. haish! asal ek korean ni pipi dorang putih licin. jeles giler aku. ok, aku jeles sebenrnya.. aku tipu bila aku cakap aku tasuka laki putih kulit licin cam korea and and aku cakap x cool la putih.. cam lembek la.. xmacheww la, geli laa, per la..bla bla. kutok abes. ni sebab aku jeles. agak2 if aku stay sana forever kulit aku jadi gitu x ha? hurm. berangan lagi. =.=

k lah.. da habes mrepek. buley sambung layan ketagihan....bahahah! bye people. will update later. ;)

p/s: pasal malas mandi. jangan risau. if kuar je aku mandi. tade la trok sangakkk~~~~
& petang ni nak berbuka dengan ape yer? pas sahur tadi lagi da pk. rambang mata laa.. =')

Thursday, December 16, 2010

kembali lagi

hye people.. ;) how u doin..? ape korang wat tanpa aku selama aku sibuk pegi kelas membanting tulang untuk korang? aku harap korang wat pekara2 berpekdah jer uke? sebab aku pon pegi kelas. tade wat mende2 laghaa dah. dulu cuti bleh laa... merendek lame2 depan blog ni. tak bagus. tak bagus. dengar cakap aku. =.= (jeles punya pasal. ). naseb wireless di petang yang redup angin sepoi2 faham bahasa bukit sayup2 dikaburi kabus tak wat hal. bleh update! ;)

sampai2 uia jer pagi tu. petang aku gi jom heboh. sape ikot aku privately?? put ur hand ups? keh3. banyak gak la aku borong mende2 merepek cam cikedis, kopok2, bagai. air ribena botol besar tu dalam rm7.50 jer. whatta heaven u noe! =') balik jer dari situ, aku gi tengok Ngangkung jam 9. gilerr best siot plus plus memang korang kena tengok! money back guaratee! haha. giler senak aku gelak2 tinguk citer tu. yang budak tecikk pon dok tinguk gelak ngekek2.. eheeee, geli pusat aku dengor. the sadis part is, aku n my senior lost jalan balik.. besa kuar TS selinap2 kot shopping complex kann.. gi kat train. skali sume da tutup. ah suda. alamatnya.. berbumbungkan langit dan bintang kat restoran mamak 24jam la. LOL. pagi jam 6 kitorang gerak balik. memang time cari jalan semak perot semak otak jer.. ye la penat x habis gi sampai sini, tekandas plak kat area KLCC. serve me right a.k.a padan muka. haha. serik doe. tapi pengalaman gini hard to find.. im not regret. ;) hurm, aku kannyer jenis overnite gitu.. nantuk doe mata xtahan lasak pnya orang. naseb naseb. hihi.

im soo attire.haha

uke people... moralnya, plan before u get stuck. haha. im not good at it perhaps. lalala.. =.= till here. bye ;)


Tuesday, December 14, 2010

aku..

salam maghrib sume ;)

aku tade mende nak bersampah-sarap kat sini.. aku da selamat sampai uia gombak.. klas da mule sume.. smalam baru jer settle add-drop. alhamdulillah... tapi da start kuliah skang.. so, susah sket nak update. rendu giler ngan blog nii (T__T). rse cam dah berbulan x blogging. traffic aku jatuh mrudum bak saham yang baru jer jatuh muflis. tahniah. haha. da..da..aku da malas nak naekkan traffic bagai. mood study da on dah.. xleh nak bersosyial ngan bloggers sume.

aku dah lama x update. sorry sume ;) wireless kat sini kan 'mantop gilos'... susah2 lerr aku gi cari line nak wat entri kann.huhu. aku pon xleh nak blogwalking lelame.. nanti2 if aku free.. aku g jejln blog korang..

i'm leaving people. take cre.. ;)

love xoxo :-*

Friday, December 10, 2010

4 years, 8 months, 4 weeks

Lawa kan angka2 ni? kalau kanak2 besar ni da bleh lari2.. tecik omey tiutt jer~~ ;p kat aloq staq kedah hujan baru jer reda.. kalau tinguk sawah bendang time ni memang tangkap jiwank doe. tadi aku mrempit ngan adik kat laluan tengah bendang. hape kau ingat umah taman tade sawah? kau silap.

sebab arkitek da terlebeh dulu wat plan umah mesra alam, kaya oksigen. so, aku proud abes dok area perumahan sini-Taman Pelangi. hihi. see, taman pon nama pelangi. soo nature! uke2, per kejadah nya aku citer pasal umah.

back to the nombor ekor tadi. itu adalah jangkamasa coupleship aku bersama mr. Penguin. anda buley view disini. Lame tak lame... lame lagi makk apak aku kawen lah. hehehehe. & mak apak korang gak.............eh, Lex brader... gelabah jer mak apak kau aku xsebut kan.

FYI, kitorang bleh dikatakan hubungan jarak jauh. hurm, bukan ngaji jer ada jarak jauh. ape bf aku orang kelantan?eh x,x... orang sintok kedah la gak. tapi kenapa panggil jarak jauh? sebab kitorang jarang dating2 bagai... jumpa2 salu... sms-ess salu.. calling2 salu. (nset salu xtopup, kedit salu kering.pinjam kedit cri orang lain).dahtu bechenta gane doh? hurmm... hati kena ganaz. kena cekai. kau jangan nak wat prangai majuk2 bagai. jangan nak demand itu ini la. jangan nak berangan tinggi langit tade sape nak sambut kalau jatuh. haha. bajet dewasa la derr... haha! tp besa laa.. perempuan. memang la ada majuk2 ngade2 gini. yer..yer.. aku da cakap kan hati aku cekai. tapi bro, kau bechenta dengan mamalia spesies manusia. kau nak perempuan yg tamajuk, x act like woman things sume.. bechenta dgn ayam betina pon dia taw majuk.haha. hurmm.. i dont know what will coming another 5 years. will he be waiting for me? wud he take a good care of my heart just like he promised at the 1st time? if kita ada jodoh bersama, boleh kitorang setia sampai mati? ask Allah s.w.t. HE knows the best..


Cinta itu satu fitrah yang suci, jangan cemari cinta yang suci dengan fitnah. if kau orang plan nek get married, its good man. tapi pelihara dulu hubungan.. jangan ada unsur2 kurap lam hubungan korang.. nanti xde keredhaan Dia. nak bina masjid atas nama Allah.. tapi wat hubungan xingat Dia plak. unfair rite? may He bless u. ;) dah2 aku malas nak jadi DR. Love kat sini. aku lawyer. sok korang cerai berai sume cari aku. haha! cilake tol dak neyh. LOL. till here people. bye ;)

Love. Love. Love from missyakira ;)

Giveaway to me & to them

Aku ditagged!!- ayat2 bese aku tengok kat blog2 orang2 kena tagged. skang aku lak kena. thanks to MISZ SUNSWEETZ. ni mastermind nya- mummychacha.. ni 1st contest aku join.. aku join suke2 and tanda support aku.. tade harapan tersirat or terbelit uke. ;)

nak join GiveAway neyh bleh click sini


sayang2 betuah aku tediri dari..



kamu dah ditagged ou wawww-so-diva~

haha.

Naked face. jom facial?

entri kali ke 2 dalam masa beberapa minit. terrer x? haha. cukup2 la mangge ke bangge ke.. kepale hongek kau. keh3. aku baru jea habes menggoedek godam blog sis nurul badiah Lai. haa..aku suke nama penuh skali nama bapak dia. macam masyukk jea kan. i like.=') ape motif?

aku baru jea beli alat mencuci muka terbaru yang kate sis nurul dan orang2-efektif. lagi mesra alam sebab berasaskan susu & beras.. lagi murah.. lagi senang didapati sebab port juai kat kedah. so sape2 yang dok nogoghi, kelate, tengganu, johor.. memang da mcam caceng kepanasan nak ugakkk nak ugakkk cane nak dapat sabun tu please please pleaseeee~~~ haha. betuah lak aku rase. bak sini aku belikan plus riba skali.

nak cantik sorang2. kedekut tol la minah ni. da la cilok plak tip dari orang lain. memang nak makan penyepak kan. haha! before aku beli ni, aku try buat tip yang sis tu cakap- ramas tomato tak+pecahkan embrio ayam hamek putih nye aje+sesudu besar madu separuh kau makan separuh lagi kau guna wat cantik muka. (yang last aku tipu*) aku hamek separuh je. karang habeh lak madu lebah aku suh orang2 kampung bapak aku gi jolok sarang dia nak dapat madunya. (ada kaitan ngan sarang lebah x? xtaw lak.haha). so, kena jimat2 sket nak dapat tuh susah. aku orang kampong jer. madu cari sendiri. kannye cam korang.. madu beli tepi jalan. ok dah dah la emo. tapi pakai masker buatan sendiri memang lagi best sebab kulit jadi gebu+licin jer. xkering aww korang. rasa lembab skit. tak macam bila pakai kemikel punya pencuci muka.-ni ayat testimoni followers blog dia. tapi memang betul.aku da cube.

apa masalah kulit muka aku?

-berminyak-

yer puan puan.. sila la guna minyak masak seri Syakira untuk masakan lagi sedap. pergh! memang bleh wat goreng pisang la minyak muka aku ni. da mcam baru lepas buat bendang. tapi pas cuba tips untuk kulit muka yang ngebu+licin aku bleh tambah 1 gi advantage dia- tak berminyak, or kurang minyak! korang bleh try. psl sabun susu beras..aku xsure betol x yg aku beli ni.. tapi memang cukup syarat dia bagi la- berasaskan susu & beras + harga rm5+ buatan orang kampung- kate sis nurul badiah Lai. yang aku beli ada tulisan thai. orang2 kampung thailand barangkali.

part shining- gumpalan minyak

uneven skin. eyes bag. cukop? =.=

FYI, aku seorang remaja perempuan yang anti-powder. per serbuk2 wangi ni doe, bikin lobang idong gua tesumbat jea. sesak bhai sesak.


p/s: pas entri nak kurang berat badan.. entri kulit muka lawa+licin+gebu lak. entri nak tambah ketinggian jer blom.

aku akan lebey tekun kali ni. kau kena caye.

Good nyte semua! teehee! macam da nak tidow kan... mood da macam nak tido. sebab dari pagi sampai ke malam aku pakai baju tido. kah3. pas mandi..pakai baju sama. dow. beh beh.. asal korang wat muke cam nak mintak pelempang? helehh.. macam tapenah.

Kemarin aku tak update trus traffic aku turun. ceni aa korang.. habeh madu sepah dibuang! kuluku gak karang. aku ni sorang blogger yang tahamek kesah skupang dua pon komen tabanyak.. pengikot setia taramai. tapi aku kesah ou traffic aku naek turun. waaa! tape2 korang. pasni aku balik uia.. memang menyepi blog aku neyh since wireless uia memang 'mantop' trus. nak majuk. hee~

tonite is my last nyte kat umah. sedey gak la kan.. da banyak kenangan gelak gado ngan adik2 sume dalam sebulan ni. tapi excited la gak nak balik sana..

gigi popcorn
cuppy-cheeks

freedom, im commmmm'in! keh3.

uke2, aku plan nak gi sure heboh (ke jom heboh?LOL) kesian. aku da konpius. teman my senior gi merendeQ sama cuci mata sama bakal habeh beriban kat sana. macam kayaaaa~ kah3. kayap adela. nak join?

da masuk sem baru ni.. aku tade nak cakap azam baru kan. azam yang lama ugak. tapi akan belajar dari kesilapan. uke stop. stop. nanti jadi kisah sadis pasl result exam baru2 ni. (eh, seerti dengan word sadis ape? salu sangat aku guna. vocab kureng). rendu giler ngan my compartment. nanti nak tukar bedsheet baru...~ langsir baru...~ tongsampah baru..~ waka waka eh!! syok abes. teehehe!

uke guys, aku nak memayking skang. tasabar nak show off tongsampah baru!! =') till here. bye.

Tuesday, December 7, 2010

sebenarnya..aku pantang if

orang jerit2 satu rumah dengan gah nya bila bola masuk gol..! seriously, aku paling sedey if tiba time malaysia football team lawan ngan memane negara... time tu la adik laki aku.. abah aku.. if tokwan aku ada.. memang keco giler. really i hate that guys ='( seriously, if one day if aku if aku (bper banyak if. nampak sgt gelabah) dijodohkan dengan guy yg type gini.. aku nak wat 1 bilik kedap bunyi. korang nak jerit ker... lalak ker... ape ker.... takesah dah.

minah takesah~

malam ni malaysia v laos. even bibirku menggetap menahan marah dan cuba meletakkan semaximum mungkin kesabaran yang ada.. aku tetap support team negara kita.. (ayat nk novel jer.hihi) ok ok, sebenarnya, kita as a wifey (geli gak) patutnya biar je kan~ hubby2 kita~ g warung nasmeer nasik kandaq ker.. nasi kandaq pelita ker.. tengok bola kat situ. aman skek rumah. haha. mithalinya bini aku.. mmg ada potensi nak kena tinggal cepat neyh. keh3.

ok guys, aku pon nak join jerit skang. baru tak nampak sangat sakit hati.

gooooooooooooooooooooooooooooL!

bye bye.
p/s: i love u ols...~ jangan jerit2 taw.. aye tasuke~ (pedulik lah?) hehe muah muah.

Monday, December 6, 2010

ceramah maal hijrah versi aku

salam maal hijrah buat semua.. sempena masuk tahun baru Islam ni.. sama2 kita mengubah sifat2 mazmumah kita kepada sifat2 mahmudah.. yang mana masuk sem baru, bawak2 tobat lerr dari ponteng class secara bersistematik dan berwibawa.. hehe. siap seminggu bajet ponteng 2 hari kelas secara beristiqamah.. aku taw korang pelajar yang bijak merancang masa depan siap ada bekap plan lagi. huhu.

uke, tempiasnya memang kene kat aku sebijik.

to be frank la brader... lu nak pedajey orang ker... lu nak pasang awex 2 3 4 kerr... lu nak ponteng class bagi alasan kat lecturer sambey apply bakat lakonan yang sadis kerr... solat 5 waktu jangan tinggai. doa kat Dia jangan lupa.. jangan jadi macam kacang lupa kulit. time senang lu wat dunnnoe jer, time susah lu cari Dia. per barang bhai.. kalau wa pon.. wa x hengenn... (one more time. tak hengngeeeen) orang2 lupa daratan gini.. kehkehkeh! ok ok. da cukup ni.

ceramah untuk diri sendiri dan peringatan buat followers tersayang. haha.

aku ada ole2 kat korang. aku peram sejak raya korban lagi.. arap korang suker.... ;)




janganla kita selesa & berbangga dengan kejahatan & kemungkaran yang kita lakukan di atas muka bumi ini.. sebaliknya berusahala untuk mencari dan melakukan kebaikan walau seberapa banyak kali kita kecundang-
Prof. Madya Dr. syakira yusof

Berpesan-pesan kepada kebenaran. Sampaikanlah benda-benda yang baik kepada orang lain walaupun diri kau sendiri tak laksanakannya. Kita yang menerimanya, tak boleh nak menolak hanya kerana orang tu tak laksanakannya sebab dia sampaikan pesanan ke arah kebenaran. Think about it.-

Associate Prof. Dr. Faeiz Musa

aku rendu korang

aku tau aku telah bersifat jiwang dan pathetic untuk entriku kali ini. aku baru jea actve fb kejap tadi.. aku punya status fb gila cakap meroyan melalut mrapu maka itu bukanla sifat asli ku sejak lahir... aku rendu..

Dear fellows at facebook

sungguh aku tak tipu. aku sanggup berjiwang lara dihadapan khalayak ramai di salah satu platform aku menjengah dunia yang terunggul iaitu blogger sebab aku rendu korang. aku rasa tersisih. terpinggir. dineglect. disolate. diabandone kan. dari cerita mereka2 yang aku sayang. hari2 depa buat reunion lam facebook. aku plak dok merintih lam blogger sorang2...

da ramai member2 mintak aku actve forever cam dulu balik. siap buat petition n demo depan RUMAH PUTIH. aku terharu. tapi aku... aku ego. ego kerana memegang kata2 dan janji2 yang aku akan delete fb aku. tapi..

si mark zuckenberg tabagi aku delete. dia bagi aku on-off kuar masuk fb jer. aku ingat time aku letak reason 'i love palestine' kat other reason aku deactve dia akan blacklist aku. ternyata muka dia xtawu malu maseh menagih kasih aku.


ou, wait.

naseb ada followers aku yang setia drop by kat page aku.. thanks korang =') trimas sebab jenguk2 page aku even x follow... maka sebab itu la aku masih disini. menaip dan ber-blogwalking ke page korang...


p/s: entri versi sleepwalking.

Friday, December 3, 2010

betul kau masih dara?


selamat tengahari dear readers~ (~,^)

harini aku semangat skit nak berblogging sebab blog da shantek skang...weeee!!~ haha. aku baru habis mengemas rumah. jer. tak sibuk masak pon kan.. sebab lunch harini beli. huhu. eh..eh. jangan sukahati cakap aku malas yer.. sebab aku da msak for breakfast! haha. nak jugak cakap......~ =.= lagi brapa hari lagi nak balik gombak. bas 11hb nii... so, my senior ajak gi jum heboh 12 hb.. tengokla dulu. ;D sebab aku tasuka sangat tempat2 ramai orang.. crowded2 suma.. serabut jer.huhu. lemme think 1st. sape nak join? hik3.

hurm, if xgi jum heboh.. ingat nak gi jengah cinema. citer ape best skang ni korang? tingin nak tengok rapunzel the tangled tale.. ;P sedang2 aku dok usha citer2 yg hawt now in cinema n yg coming soon.. aku tertangkap basah dengan satu cinema ahmad idham. der brader.. lu memang ske wat citer kontrobesi la brader... wa resprekk sama lu..!! =.= macam harem..

citer AKU MASIH DARA, bakal ditayangkan 16disember ni adalah lagi n lagi kontrovesi selepas filem 'nasi lemak 50 sen'. trademark kali ni lagi gempaQ- 'aku sangap lubang'. haisyh! aku sebagai perempuan, malu gila rase nak sorok muka lam poket doremon jer.. personal opinion aku, ayat2 lam filem melayu kita harusla ditapis sebab filem ni adalah tontonan umum. budak2 xtawu pape pon tengok.. jap gi watnya dorang tanya 'abah abah, sangap lubang tu, lubang ape bah?adik tapaham la.' jenuh mati kutu nak jawab. the good part tu, moral yang cuba nak disampaikan.. sebagai perempuan,kita kena jaga maruah & mahkota kita cuma bagi lelaki yang halal sebagai suami. this is good man. tapi before tu.. terlalu open sangat. lagi, ada dialog yang boleh mendatangkan persepsi yang negatif terhadap wanita bertudung, bershawl n berpurdah ni; yang mereka-mereka ni pakai tudung semata2 nak cover lovebite. apekejadahnya pulak. hurm.. ni boleh merosakkan imej wanita2 bertudung yang betul2 muslimah & solehah a.k.a practising muslimah.rite people?

aku harap pasni ahmad idham boleh buat dialog yang lebeh bermutu sebab rakyat malaysia kita dah boleh nilai filem mana ngetop sebab ia memang berkualiti or sebab ada elemen2 murahan. papepon.. tunggula tayangannya nanti... kalau nak kritik lebeh2 pon.haha.



peace no war. freedom opinion. no offence. out!
=D



p/s: filem ngangkung jum? teehee! xoxo

padah wat kepala taw

Malam ni aku kekurangan mood nak taip entri. hurm, sebabnya aku baru jer settle masalah blog aku yang kucar-kacir tak tentu hujung pangkal memang rasa nak menyebai. thanks to my adorable couz- aida for helping me to solve the prob. Harini gatai-gatai jari nak menggodek-godam setting blog tanpa tunjuk ajar sifoo. dah taw budak baru blajar skali kau wat kepala taw tu watpe la kan... papp kod html tu.. papp kod html nii.. tu sume gara-gara nak cari blogger template..

aku dah kehilangan widgets aku yang lama; cetbok,feedjit,bekground n kedudukan strategik lagi utuh page elemts. lagi sedey bila cetbok aku baru jer nak mula masuk orang mcam rumah usang tiada penghuni.. kalau x, busan2 bleh baca orang hye hye kite... sedeyy wuwuwuuwu. ok, dah cukup pathetic skang. sampai sini saja dear readers..

hope korang bleh datang memeriahkan lagi page aku mcam dulu.. teehee! ;)


gudnyte! thanks for reading this entry ;))

Thursday, December 2, 2010

birthday girl gathered with her friends

good nyte everyone..~ hye hye semuaa... ;) how u doin guys? hope u fine as always..

Malam ni..malam jumaat.. elok la kalau kita penuhi malam ni dengan ibadah2 sampingan selain solat fardhu.. seperti baca yasin. rite? kalau hari2 nak baca.. memang liat la kot en.. at least, malam jumaat.- ni prinsip idop aku. keh3. (do not practise this at home). =.= biasa malam ni, seisi rumah akan ngadap rancangan semanis kurma. aku plak memang jarang tengok tv. tapi malam ni aku menunggu rancangan tu sebab tajuk dia best- kahwin muda. haha. motif motif. ok, end said pasal ni.

Petang tadi..aku join gathering dengan member2.. cuti ni tak jumpa pon lagi.. i wud definitely eager nak hang out dengan depa. huhu. lagipun, nak celeb birthday me & tart which fall under this month. ;) thanks to tat for the suprise- chocolate indulgence secret recipe. i was like 'whooaaa~' ok! haha. kan aku ada citer.. dem crazy nak makan SR tu.. now, i have it. n thanks to the rest for celebrating the day. i love u olz so much... muaaahhhhhh!!~ xoxo. ;)


happy birthday to me~ lalala =.=

besama cik put kite yaw~ =,=

from left; miera,tat
back: fifiey n me ;) (do i need to introduce me? =.=)


i forgt when was the last day i cut a birthday cake


p/s: sorry guys aku malas nak taip essay macam salu.. bukan perot jer berat ayam ngan kek.. jari jemari yg mulus lagi tulus ni pon ikut malas..hihi

i love u people. xoxo. thanks for reading this short entry. ;)



Wednesday, December 1, 2010

birthday present i guess & tips untuk kurangkan berat badan

hye jelitas n kachaks skalian..

how u doin guys..? sehat x sehat x? harini korang makan ape jer? ala..cikedis jer ker? hurmm.. abeh diet la tuh? haha. (mcm si dia yg diet mkn cheeze bizkitz.haha). harini aku bekpes nasi kukus aina (sedap gila doe.sumpah xtipu), tengahari aku kuar ngan abah n adik shopping mende2.. n ingat xmau lunch la kan.. sebab lunch xpenting sgt sbb da bekpes. tnggu petang2 skit.. baru nak melantak. time tu bukan da melantak namanya.. tapi mentekedarah.ngee~ tapi kitorang drop kat mcD, ter'order' plak set mcD. adoi..

balik jer dari shopping.. aku bahagia gilerr..

sebabnya aku da dapat 1 benda ni yang aku tergila2 kan sejak aku lahir lagi.. bukak2 mata jer.. 'nak treadmill..nak treadmill..' haha. i got my own treadmill..! yayy me~ akhirnya people.. =') kalau tak, aku nak cakap kat bakal suami aku..hantaran esok aku nak treadmill satu jer... satu jerrr~~~~ hihi. to that extent. =.= so, harini aku da bejaya convince abah.. can't wait to run on the track again people.. im so happy =') sehappy korang bila..
dapat bechenta dengan boifrend orang..
dapat menggoreng sekeping telur dadar dengan jaya buat julung kalinya...
dapat grab baju idaman sejak tadika..

ini adalah satu kejayaan dean list lam hidup! terharu kan =')


i got a tip from ogawa's people. which is.. dia cakap tak elok naikkan incline sampai tinggi sebab tak bagus untuk ankle bcuz people do so ramai da komplen.. hurm,

incline tu pekebendanya?

incline tu fungsi macam korang naek bukit la.. bleh adjust ketinggian 'bukit' dia.. wrong perception aku; bleh dapat strong n hot legs. wkakaka. penat jer doe.

here i attach skali tips untuk kurangkan berat badan dari Kevin Zahri's

  1. 1.

    Jangan skip meals.Ramai ingat bahawa anda perlu skip meals seperti elakkan sarapan pagi dan melaparkan diri untuk kurang berat badan. Ini salah. Dengan cara ini anda hanya berjaya menurunkan metabolisma badan. Panduan Terbaik?Makan 5-7 hidangan sederhana sehari dan kurang makan/minum 2-3 jam sebelum tidur.

  2. 2.

    Kawal nafsu makan….once nafsu is there memang susah untuk membuat pilihan makanan yang baik. Again di sinilah anda perlu makan 5-7 kali sehari untuk mengawal nafsu makan anda.

  3. 3.

    Tingkatkan tahap keaktifan anda…tak semestinya dengan jogging atau bersenam di gym. Yang penting anda tingkatkan aktiviti physical untuk bakar lebih calorie, seperti

    • Park kereta anda lebih jauh daripada destinasi anda
    • Jangan guna lif…use the stairs ( bahagia ditingkat 5. xnak pindah! hihihi)
    • Bersihkan rumah anda
  4. 4.

    Ketahui keperluan kalori anda. Ini penting dan jika anda rajin, bandingkan keperluan kalorie dengan pemakanan kalorie seharian anda.

  5. 5.

    Eliminate makanan yang 1. tidak elok dan 2. tidak perlu. Kekadang kita ambil makan/minuman yang actually kita tak perlukan sangat pun….just because its there, doesn’t mean we have to eat or drink them

  6. 6.

    Diet pills? Yes they work tetapi tidak jika anda tidak gabungkan penggunaannya dengan makanan yang terkawal…..

  7. 7.

    Tak pandai kawal nafsu makan? Belilah protein shakes dan makannya di antara hidangan due kali sehari..1. antara sarapan dan lunch…2. antara lunch dan makan malam


    i hope u guys can benefit from the tips. thank you. & good nyte dear readers! ;) xoxo

Tuesday, November 30, 2010

susulan crita jantan wat seks lepas bunuh isterinya

susulan entri aida farhana- lelaki buat seks selepas bunuh isterinya-
aku terbaca kisah jantan gila seks ni lam entri couzin.. & rupanya2 citer ni dh lama berlaku..tahun 2010 lagi. nampak sangat aku ketinggalan isu semasa.. haha. tapi memang tekejut giler seyh.. aku pon 'terpanggil' untuk expand citer ni..

innalillah buat mangsa fazlina ahmad...

AMPANG JAYA - Polis percaya seorang lelaki yang merupakan suami kepada Fazlina Ahmad, 39, yang mayatnya ditemui dalam keadaan terikat di dalam almari rumahnya berada dalam keadaan tertekan sejak menjadi orang buruan.

Kali terakhir Mohafri Mohamed, 37, (gambar) dilihat ialah di kawasan Stesen Kereta Api Rawang sambil membawa sebuah beg galas dalam keadaan cemas.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan berkata, lelaki yang bekerja sebagai pengurus sebuah syarikat katering itu tidak mempunyai banyak wang ketika melarikan diri.

"Kita dimaklumkan dia hanya membawa RM100 ketika melarikan diri dan sebab itu polis yakin dia masih berada di sekitar Lembah Klang.

"Tambahan pula, dia tidak mempunyai ramai rakan yang membolehkannya bersembunyi atau meminta bantuan. Kita meminta ahli keluarganya menghubungi polis jika mempunyai maklumat mengenai lelaki itu atau memujuknya datang menyerah diri," katanya di sini semalam. - Kosmo

SEBELUM INI

Tahun baru..suami bunuh isteri

Polis menahan seorang wanita, dipercayai teman kepada suami wanita yang ditemui mati dalam sebuah almari pakaian di rumahnya di Pinggiran Ukay di sini semalam bagi membantu siasatan.
Timbalan Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Supt Amiruddin Jamaluddin berkata wanita berusia 22 tahun itu ditahan di sekitar ibu negara pada kira-kira pukul 1.30 pagi tadi.

"Polis menjejaki wanita itu yang dipercayai ada bersama suami mangsa pada kira-kira pukul 9 malam di sekitar ibu negara selepas dia (suami mangsa) menghilangkan diri ketika mayat isterinya ditemui di rumahnya," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Mayat Fazlina Ahmad, 39, ditemui dalam almari bilik tidur utama rumah teres dua tingkat oleh sepasukan anggota polis pada pukul 9 malam semalam selepas menerima laporan daripada rakan mangsa yang mengadu mangsa gagal dihubungi.
Amiruddin berkata polis tidak menolak kemungkinan motif pembunuhan adalah berkaitan masalah keluarga.

Beliau berkata Fazlina dipercayai mati akibat kelemasan dan mayat mangsa tidak mempunyai sebarang kesan luka mahupun pergelutan.
"Kita masih menunggu keputusan bedah siasat dan polis sedang mengesan suami mangsa yang sehingga kini gagal dikesan untuk membantu siasatan," katanya.
Teman wanita itu dipercayai mengenali suami mangsa sejak awal tahun lepas atas urusan perniagaan makanan yang dijalankan bersama Fazlina.

Sementara itu, suasana sedih dan pilu menyelubungi Rumah Mayat Hospital Kuala Lumpur (HKL) yang dipenuhi anggota keluarga Fazlina termasuk kenalan rapat yang menunggu untuk menuntut mayat sehingga bedah siasat selesai.
Kakak mangsa, Faezah, 40-an berkata kali terakhir beliau menemui adik bongsunya pada Sabtu lepas ketika beliau pulang bercuti selama sehari di kampung di Jelutong, Pulau Pinang.

"Adik ada balik kampung (di Pulau Pinang) pada 26 Dis lepas. Dia ada beritahu akan kembali pulang ke kampung pada 30 Disember (semalam) untuk menceritakan masalah yang menimpanya... saya syak mungkin masalah rumahtangganya," katanya.
ketika ditemui pemberita di Rumah Mayat HKL.Faezah berkata kejadian yang menimpa adik bongsu daripada empat beradik itu suatu tragedi yang tidak disangka boleh berlaku dalam keluarganya.

"Kami sekeluarga tidak tahu masalah yang berlaku ke atas Fazlina dan suaminya. Kami terkejut mendapat berita kematiannya tengah malam semalam dan pagi ini baru tiba dari kampung. Jenazah akan dikebumikan di Pulau Pinang," katanya sayu.
Fazlina meninggalkan dua anak perempuan berusia lima dan tujuh tahun yang kini dijaga ibu mentuanya. -BERNAMA

SEBELUM INI

Sumbat Mayat Dalam Almari

HULU KLANG: Kebimbangan seorang rakan membawa kepada penemuan mayat seorang wanita dipercayai mati dibunuh suaminya dalam kejadian di Pinggiran Ukay di sini, malam tadi.

Mangsa dikenali sebagai Fazlina Amad, 39, dipercayai dalam proses bercerai dengan suaminya ditemui dalam keadaan menyayat hati apabila mayatnya dibungkus dengan cadar dan disumbat dalam almari baju di tingkat atas bilik utama rumah teres dua tingkat itu.

Timbalan Ketua Siasatan Jenayah Selangor, Asisten Komisioner Omar Mamah berkata, pihaknya menerima laporan kehilangan mangsa jam 1 tengah hari dari rakan baik mangsa yang sering berhubungan dengan mangsa.

Bagaimanapun, apabila panggilannya tidak dijawab, rakan mangsa yang bimbang membuat laporan polis.

Sejurus menerima maklumat itu, katanya pihak polis memeriksa rumah mangsa dan menemui mayatnya dalam sebuah almari berbungkus kain cadar jam 9 malam.

“Mangsa dipercayai mati dalam tempoh kurang 24 jam dan meninggalkan anak perempuan berusia 5 dan 7 tahun,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Menurutnya, mangsa dipercayai mati antara jam 9 pagi hingga 12 tengah hari.

Ketika kejadian, pembantu rumah bersama anak mangsa di rumah keluarga lelaki dan pasangan suami isteri itu dalam rumah berkenaan.

Difahamkan ketika ditemui mulutnya ditampal pita pelekat dan dalam keadaan separuh bogel.

Sementara itu, menurut sumber mangsa mengalami masalah rumah tangga kerana suaminya dipercayai menjalin hubungan dengan wanita lain dan mereka sering dilihat bergaduh.

Mayat mangsa dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk dibedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Polis mencari suami mangsa yang menghilangkan diri untuk membantu siasatan. - Metro


p/s: mintak simpang dijauhi jodoh sebegini. =.=

Monday, November 29, 2010

kuceng cekgu cirit birit!

Salam berita jam 10 sengah! hehe


Malam ni aku nak share pasal story or experience aku yang aku akan ingat sampai bebila.

Masa : last semester 2011
venue: Ahmad Ibrahim kuliyyah of Law aikol MM4.12
Kelas: Bahasa Melayu Komunikasi

sedetail itu yer.. hihi. dulu la kan... masa aku blom masuk menara gading, masa aku remaja anak dara time skolah menegah dulu.. (skang maseh dara &begetah uke.kah3), aku dok dengar2 citer siswa-siswi pasal life dorang as a graduate kat universities masing2. citer nak rak jer kan... bajett 'aku-makan-garam-dulu' 'korang kecik gi apa taw'..sok masuk u baru korang rase. ha!! gedebukkk! kelapa jatuh atas pale! yer yer aku da masuk u pon..aku plak rase..haa..ni pengalaman aku pasal pe'el or ragam lecturer (tak sumer.karang ada yang 'pedajey' repot psl entri aku nii.hihi).

masa aku skolah menengah time SPM, salu la kan..kite da nak kuar skolah,pasni nak masuk u plak.. so,kite excited giler dengar pengalaman orang2 masuk u 'oh wow! best giler' la nyah.. ada antra mereka penah citer, lecturer kat university tak macam cekgu2 skolah, sume pakai suap jer ilmu. itu lecture kasi semborr punya, prongg prangg prongg prangg kau malas lagi awang dogoi balik buat bendang la woi (sawah). (naseb aku minah,bukan awang =,~). tapi kat U lain, kau faham ker x.. lantak ler. tapi lectrer aku ada jer yang jenis suap sket.. xbanyak.hehehe. if nak wat klas, dia wat, if xnak..diam gutu jer.. or kasitaw classrep class postpone.

ada sorang cekgu klas BM ni, dia memag cat lover gilerr.. skali orang banci isi rumah dia.. dia kira dengan kuceng2 dia skali 'smua skali 46 orang isi rumah cik' haha! sebab populasi kuceng2 yg melebihi tuan rumah. dia begitu menyayangi haiwan jinak dan comel ini. wat jadi haiwan peliharaan-angkat' dia.. gi makan makanan mahal2. gi wat medical check-up, cucuk vaksin, gi wat vasektomi kat kuceng jantan spy x tambah populasi yang sedia banyak tu. tp still banyak sebab dia amik street-cats.

penyayang kan dia?

satu hari ni, dia tak datang kelas. kitorang ingat ape la kan.. skali classrep text


kitorang sekelas like -'oh whatt??' blurr jer kejap.

kusangkakan cekgu maen2... tapi siyes wey siyes. suma orang pon blahh la kan. aku jer kat situ gi, ape ni ape ni.. sedey doe kelas cancel.. wakaka. =.= (klas bm, cakap melayu bile gi nak ckp melayu lam klas kat sini. sume pkai slangaaaa english n arab jer.huhu). tapi sampai skang la..aku tak leh trime hakikat excuse itu.. bile pk logik pon ada betulnya.. yela,tinggal serumah.. cirit susah lak kan.. huhu.

macamna dengan korang yg bela kuceng lam umah? ada sapu gamat kat perot kuceng bila dia cirit x? hihi.


prop penting: plastik

till here then. thank you for reading this entry <3>

p/s: naseb ku bela hunny bunny lam sangkar emas.

Sunday, November 28, 2010

i am 20teenage woman.eh! haha

Harini, genaplah 20 tahun umo ku.. sebab harini kan 27 november.. (pura2 jela harini 27 ek? =.=) happy 2oth birthday syakirah..! hihihihi. puhhhh..puhh...puhh!!!~ (niup lilin) ngee~ da lama xtiup lilin && sambut birthday dengan kek. ='( ayat nak sadiss je kan.. haha. takesah pon. actually, aku kannyer suka sangat makanan manis2 like kek, chocolate, aiskrim..bla..bla... kurang meminati. skali skala je bleh. tapi nanti ada orang tu.. orang tu... cakap aku tipu sebab lately aku melantak coklat & aiskrim.. n nanti nak makan secret recipe. haha. kempunan dari before balik kedah lagi taw.. hua3.

so, harini (semalam =B ), aku gi penang. seberang Penang. naik ferry dengan keta2 skali. haha. how come bleh berblogging atas ferry! hebat..~ hihi. tengah2 laut pon ada wireless.wakaka. best giler gi Penang. last sem kan ada subjek yang aku amik; Malaysian Legal system. so, aku ada blajar pasal macammna english law masuk negara kita, reception of english law in strait settlement (penang, malacca & singapore). so, bila tengok bangunan2 bersejarah kat situ.. n tempat2 yg dinamakan sempena nama tokoh2 penjajah (tokoh? ciss) aku bleh la citer sket2 kt adik2 aku psl sejarah penang. dah macam pemandu plancongeee! kah3. (even aku xbgus pon lam subjek tu.wuwuwuw). semalam ada pegi komtar which is aku rasa tade mende sangat.. tapi the best part gi shopping kat Prangin Mall .

ask mr.google

kat sini aku bejaya rembat 2 benda; blouse putih n lace cardi. happy giles! (^,^)

<3


sopan x baju?
(tuan dia? =B )

Back from shopping, kena balik terminal jetty. jam da pukul 7.40 p.m gitu.. naseb beratur keta tak lama sangat.. sebab pastu nak gi umah pak cik sedara nak solat, n amik tok balik umah. sampai jam 12.30.. balik jer trus tido sebab penat giler. hurmm.. so sad sebab jari kaki aku melecet pakai Buaya ='( lagi scars! sedey giler... scars lama baru jer nak recover balik.. dah ada yang baru. kenala rajen sapu Bio Oil pasni... (pomote jap. tapi siyes effective. ;) )..

ok then, kepada sesiapa yang berhajat nak bagi hadiah still can do so even the day had past! haha. tapi yang penting,wish korang.. aku da lama plan nak active facebook sempena birthday aku. sebab nak tengok people wish. tapi cam poyo jer idea ni.. haha. so, tajadi lah. biarla... ingat ke.. xker... takira! majuk gak. huhu

rite here then! thanks for reading this entry.. have a nice day people! ;)

p/s: pada hari kita dilahirkan, se-afdalnya kita rai para ibu2,umi2,mama2,mak2 kita... berterima kasih lah kpd mereka yang telah bertarung nyawa utk melahirkan kt kemuka bumi ini.

terima kaseh umi! (^,^)