Friday, June 25, 2010

personal taste freak!

Salam to ol readers.. =) how are you doing today? i'm fine as owezz ;) ..

Recently, aku baru jer lepas wat test JPJ for D class license. alhamdulillah, ada rezeki aku untuk haritu, Allah taala da permudahkan, n aku past. ;) Alhamdulillah.. =p

Dah 2 3 hari x online fb. macam lama jer kan? hehe. sebab adik aku mila, sibuk nak download citer korea- PERSONAL TASTE/PREFERENCE(PT).. dia dah terikut aku.. haha. dia bengang sebab tengok lam you-tube sekat2.huhu. rasanya dah ramai tawu pasal citer ni.. before, kecoh-kecoh pasal BOYS OVER FLOWER (bof). memang gilerrr touche+jiwang citer tu. demmit. sampai nangis. giler tol. my boy pon nangis tengok.haha.see.. keras2 dia pon leh 'lembek' tengok citer tu.huhu. (sesaper yang nak test hati keras ke lembut..leh try tengok citer BOF.hehe). macamna tetiba bley nak tengok citer PT? ni sume gara2 Lee Min Ho. huhu. tapi lam citer PT ni, dia banyak,banyak,banyak la handsome+cute giler.hihi. ngade kan.. kuang3x =B .

Sinopsis citer ni pasal sorang girl ni, shez too naive,fool giler bila bercinta. memula citer tu lagi, dia da kna dumped dengan hero no2- Chang ryul. teruk lagi bila dia dapat taw, boy dia about-to-marry wit her bestfrend. memang dramatic giler. aku pon bayang la, if situasi aku gitu, mesti trawma dah nak berchenta. bley melayang penampar ke muka dua ekor ni. keke. (emo lak enn..haha) (o,O) . actually hero1 (lee min ho) and hero2 ni, keja in the same field la, architecture. so, memang musuh turun-temurun la sbb related dengan family sama. so, hero1 approach heroin ni, anak profesor Park (kira hebatla ayah heroin ni, idola semua arkitek gitu ah), dengan menyewa sebuah bilik dalam umah heroin ni-Sang Go Jae). banyakla babak humor+romantis. that guy ajar heroin ni macamna untuk menyayangi diri sendiri bila berchenta, jangan terlalu naif dengan laki smpai laki bley pijak kepala dia, biar laki respect & hargai dia. (memang tips yang berguna untuk girls diluar sana yang ada masalah ni sampai sanggup throw pride dorang sebab laki). lama-kelamaan, chantek n cun la si heroin ni. comey. ;) n getting better la dengan tunjuk ajar laki tu. more strict n tak mudah kesiankan laki yang dumped dia.

And i learn sumthin.. doesn't matter how much we love tat guy, kita still kena tunjuk yang kita 'mahal' & tak mudah kesiankan dia lebih dari diri sendiri. sebab i thought, perempuan2 jenis ni,.. memang jenis naive kot, sampai kena berubah diri sendiri menjadi orang lain.. semata2 nak suit dengan dia & kena flow cara dia. berchenta cara dia. sedangkan love needs two shoulders. tapi bila laki ni refuse nak change for good, untuk kebaikan 2 pihak. we had no choice. i learn, kita kena berubah untuk kebaikan.bukan untuk orang lain. untuk pasangan yang kita pilih untuk sehidup semati. tak rugi kan ;) bila heroin ni dah mula tunjuk mahal dia..mula la hero2 ni sibuk2 nak start over again. n for the sake of revenge, heroin ni terima. tapi layanan dia dingin giler. and time ni jugak hero1 tu, dah mula jeles2.haha. sweet sangat ;) & ni suggestion drama korea untuk korang semua tengok, memang best & xrugi buang masa depan lappy. haha! (adeyh~ =p) more info, bley layari web www.mysoju.com . sesapa yang addicted citer korea, bley pi sini.

Sinopsis suppose to be short & detail. tapi xberapa nak sinopsis plak.. melalut jer banyak. haha! bab2 cerita memang fail daa... sorry ;)






p/s: being an amazing woman forever in the eyes of guy quite difficult. coz woman herself tend to give all of hers.. till the guy feels there's nothing special to seek of. so, he tending to ignore, stop appreciating, & showing the love as he may thought the woman won't go nowhere w/out him.




Wednesday, June 16, 2010

no one knows..

No one knows
how it is that with
one glance a boy
can break through
into a girl's heart.

Sometimes
all you can do is smile
Move on with your day,
Hold back the tears a
nd pretend you're okay

I wish my grass was emo,
then it would cut itself!

It's quite ironic
that in life,
the person
that brings out
the best in you
and the one
that makes you strong
is actually your weakness..

I wrote this love note
with my own blood
so you know it came
straight from my heart.

Every night i talk to the stars
pretending its you..
it acts just like you though..
far away and
never replies to my questions

Not all scars show,
Not all wounds heal,
Sometimes you can't see
The pain someone feels.

Pain is what
makes me stronger.
I'm holding onto something,
hoping it will come back,
but knowing it won't.

Emo is over,
you can all go home now.

I sit here crying,
not because I miss you,
but because I know
I'll never have a chance to hurt you
like you hurt me.


Monday, June 14, 2010

cenderahati kenduri yang unik & rare..!

Salam & morning to all readers.. ;)

Alhamdulillah, harini Allah taala skali lagi telah memberi aku nikmat untuk hidup dan menghirup udaraNya yang segar. Keindahan ciptaanNya dapat lagi aku lihat pada pagi yang indah dan nyaman ni kerana harini aku bangun awal sket berbanding hari-hari sebelumnya. hihi. Redup jea cuaca pagi ni..semalam hujan kot. merekot aku tido.huhu. XD pagi2 lagi dah melantak kek pandan (yang sebenarnya, aku kurang meminati kek2 sebegini.hehe) yang sodapp, ada ummppp..~;) pada hakikatnya (wah, ayat..haha). aku kureng minat makanan2 yang manis seperti kek, & coklat.. sebab selain muak.. makanan2 sebegini boleh membuatkan kita gimokk..~ uhuhu. so, avoidla.. if amik pon,jarang. nanti kempunan lak.. if tinggal trus.

so, back to the story... kek pandan ni bentuknya comey n cute jea. ianya cenderahati kenduri yang mak teh aku bagi malam tadi. ada 2 perisa; oren & pandan. Kenapa yer pagi2 lagi dah citer bab makanan?? itu sebabnya, aku lom bekpes.. so, lapor. tadi bangun tengah malam, makan kek ni one slice. ok kan? haha. dari semalam aku asyik 'membimbit' kotak kek yang cumey.. n unik ni.. n so far, aku tapenah lagi tengok tis kindof cenderahati kenduri. (wat jakon bleh.haha) . n i thought for my wedding nanti pon..nak gak la wat kek gini bagi utk tetamu yang datang. ;p tapi mybe tak leh wat banyak..sebab costly kot.. so, VVIP jer la bagi.hehehehe.. ngade2 kan, awal2 lagi da cakap bab kawen. =p tapi semua orang ada impian and tak salah kita express in words ;)


Here, aku da upload beberapa pics untuk tatapan korang.. ;)


kotak kek dari pandangan atas


peta ke rumah pengantin && kek di dalamnya
( 2 slices dah di ngap oleh aku.hehe)



untuk tempahan:
Lot 3720, Lorong Haji Shoib, Batu 7 Jalan Kebun,
Seksyen 30, 40460 Shah Alam, Selangor.
Tel: 03-51613870 / 03-51616586
website: www.resturezekienterprise.com.my

reunion ex-skskl batch 2002

*Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang *

first, i just dont know what i'm gonna post for tis tyme. till i remembered, yesterday.. there was an event which i attent. it was a reunion day on 13th jun 2010.. at 3 p.m. it was a great n wonderful moment bcoz it have been a long tyme since we were not meet each other. they have organized it for several tyme before.. but i just dont have a chance to go to. a bit dissapointed as my bestfrend, sabariah didn't shown up.. =(( or else, she would really make my day =) but sokay...

thanks guys for ur commitment. the people; izreen & her 3 girlfrends, me, farihah md noor, alip, syamim, thaqif, ku azri, fathi, saiful azwan. they were soo cool n ntah pape. hihihi. =p
we had our lunch at Rasamas. not bad.. but its wonderful enuf if we have it at burger stall... haha!

after finished up ol those thing, eating & babbling && bluffing .. hehe. i got my weight 44.4 kg on weight scale. OMG! i thought the scale 'lied' to me huh! XD but i loiike the result.. so just keep living under this lying fact. eh! haha.. =D so, those guys pon sebuk2 gak nk timbang berat. then, pakat kutuk ler berat masing2~ hehe. now, i just do not care too much on my current weight bcause i just feeling wonderful in the way i am as long as i comfort wit it.. n he can accept me the way i was before. dia suh i gimuk lgi ader. poo daa... hihi =p so,let see how far...~ haha! ;)

eh..ngarut2 plak cakap sal berat.haha. ok, back to the story, we ended up the meeting around 6 p.m. farihah took me home safely. thanks babe ;) it was a full day out. bcoz... up in the early morning, i went to KV (driving school) for QTI test. da xlanggar tiang la weyh...! haha. ;) =p
but its all worth it..!! ;) till then...


p/s: broken english. do correct me. =p





Friday, June 11, 2010

pray for the palestinians

assalamualaikum people.. ;)

Dah lama giler kan aku tinggal blog ni. really have no time to update since skang ni aku da jadi 'personal nurse' for my grandma. poor her =( hopefully.. dia bley sembuh dengan izin Allah taala, bcoz she can't even make her step.huhu. tp kalau nak dibandingkan ujian aku dan family dengan ujian yang Allah taala bgi utk saudara2 Islam kita yang sedang berjuang di Gaza,aper la sangat kan.. so here we now, the people all over the world are now talking on pencerobohan Israel laknatullahi alaih di Gaza. Satu dunia mengutuk and menyelar tindakan israel laknatullahi alaih yang membunuh 9 aktivis bantuan kemanusian. bangsa israel ni memang dari dulu lagi Allah taala berfirman yang mereka merupakan satu bangsa yang sombong dan angkuh dan selalu membuat kerusakan di muka bumi Allah. so, memang keturunannya jenis bangsat gitu, sebagai orang Islam, kt memang da sedia tahu hakikat ni.

Dalam Quran juga dah sebut tanda-tanda/fakta-fakta yang terjadi hari ini di Palestina dalam ayat-ayatnya yang mulia.. disamping kita berasa sedih dengan ribuan nyawa yang melayang,mengutuk dan mengeji zionis Israel dan sekutunya Amerika..serta mngutuk pemimpin2 Arab yang pengecut, kita kena sertakan juga doa2 untuk saudara2 kt di sana. ;)

اللَّهُمَّ أَعِزَّ الْإِسْلَامَ وَ الْمُسلِمِين اللَّهُمَّ انْصُرْ إِخْوَاننَاَ الْمُسلِمِين وَ المُجَاهِدِينَ فِي فِلِسْطِين اللَّهُمَّ ثَبِّتْ إِيمَانَهُمْ وَ أَنْزِلِ السَّكِينَةَ عَلَىقُلُوبِهِم وَ وَحِّدْ صُفُوفَهُمْ اللَّهُمَّ أَهْلِكِ الْكَفَرَةَ وَ المُشْرِكِينَ اللَّهُمَّ دَمِّرِ الْيَهُود وَ إِسْرَآئِل وَ شَتِّتْ شَمْلَهُم وَ فَرِّقْ جَمْعَهُمْ اللَّهُمَّ انْصُرْ المُجَاهِدِينَ عَلَى أَعْدَائِنَا أَعْدَاءَ الدِّين بِرَحْمَتِكَ يَآ أَرْحَمَ الرَّحِمِينَ وَصَلَّى اللَّهُ عَلَىالنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ

Ya Allah, muliakanlah Islam dan kaum Muslimin. Ya Allah, tolonglah kaum Muslimin dan Mujahidin di Palestina. Ya Allah, teguhkanlah Iman mereka dan turunkanlah ketenteraman di dalam hati mereka dan satukanlah barisan mereka. Ya Allah, hancurkanlah kaum kuffar dan kaum musyrikin. Ya Allah, binasakanlah kaum Yahudi dan pasukan Israel dan cerai-beraikanlah kesatuan mereka. Ya Allah, menangkanlah kaum Mujahidin atas musuh kami musuh agama dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasih. Dan sampaikanlah Sholawat kami kepada Nabi Muhammad.”

sumber: google

moga2 keluarga2 para shahid tabah dan dikurniakan kekuatan iman,fizikal dan mental dalam menghadapi musibah dan ujian daripada Allah taala.

waallahua'lam