Tuesday, November 30, 2010

susulan crita jantan wat seks lepas bunuh isterinya

susulan entri aida farhana- lelaki buat seks selepas bunuh isterinya-
aku terbaca kisah jantan gila seks ni lam entri couzin.. & rupanya2 citer ni dh lama berlaku..tahun 2010 lagi. nampak sangat aku ketinggalan isu semasa.. haha. tapi memang tekejut giler seyh.. aku pon 'terpanggil' untuk expand citer ni..

innalillah buat mangsa fazlina ahmad...

AMPANG JAYA - Polis percaya seorang lelaki yang merupakan suami kepada Fazlina Ahmad, 39, yang mayatnya ditemui dalam keadaan terikat di dalam almari rumahnya berada dalam keadaan tertekan sejak menjadi orang buruan.

Kali terakhir Mohafri Mohamed, 37, (gambar) dilihat ialah di kawasan Stesen Kereta Api Rawang sambil membawa sebuah beg galas dalam keadaan cemas.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan berkata, lelaki yang bekerja sebagai pengurus sebuah syarikat katering itu tidak mempunyai banyak wang ketika melarikan diri.

"Kita dimaklumkan dia hanya membawa RM100 ketika melarikan diri dan sebab itu polis yakin dia masih berada di sekitar Lembah Klang.

"Tambahan pula, dia tidak mempunyai ramai rakan yang membolehkannya bersembunyi atau meminta bantuan. Kita meminta ahli keluarganya menghubungi polis jika mempunyai maklumat mengenai lelaki itu atau memujuknya datang menyerah diri," katanya di sini semalam. - Kosmo

SEBELUM INI

Tahun baru..suami bunuh isteri

Polis menahan seorang wanita, dipercayai teman kepada suami wanita yang ditemui mati dalam sebuah almari pakaian di rumahnya di Pinggiran Ukay di sini semalam bagi membantu siasatan.
Timbalan Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Supt Amiruddin Jamaluddin berkata wanita berusia 22 tahun itu ditahan di sekitar ibu negara pada kira-kira pukul 1.30 pagi tadi.

"Polis menjejaki wanita itu yang dipercayai ada bersama suami mangsa pada kira-kira pukul 9 malam di sekitar ibu negara selepas dia (suami mangsa) menghilangkan diri ketika mayat isterinya ditemui di rumahnya," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Mayat Fazlina Ahmad, 39, ditemui dalam almari bilik tidur utama rumah teres dua tingkat oleh sepasukan anggota polis pada pukul 9 malam semalam selepas menerima laporan daripada rakan mangsa yang mengadu mangsa gagal dihubungi.
Amiruddin berkata polis tidak menolak kemungkinan motif pembunuhan adalah berkaitan masalah keluarga.

Beliau berkata Fazlina dipercayai mati akibat kelemasan dan mayat mangsa tidak mempunyai sebarang kesan luka mahupun pergelutan.
"Kita masih menunggu keputusan bedah siasat dan polis sedang mengesan suami mangsa yang sehingga kini gagal dikesan untuk membantu siasatan," katanya.
Teman wanita itu dipercayai mengenali suami mangsa sejak awal tahun lepas atas urusan perniagaan makanan yang dijalankan bersama Fazlina.

Sementara itu, suasana sedih dan pilu menyelubungi Rumah Mayat Hospital Kuala Lumpur (HKL) yang dipenuhi anggota keluarga Fazlina termasuk kenalan rapat yang menunggu untuk menuntut mayat sehingga bedah siasat selesai.
Kakak mangsa, Faezah, 40-an berkata kali terakhir beliau menemui adik bongsunya pada Sabtu lepas ketika beliau pulang bercuti selama sehari di kampung di Jelutong, Pulau Pinang.

"Adik ada balik kampung (di Pulau Pinang) pada 26 Dis lepas. Dia ada beritahu akan kembali pulang ke kampung pada 30 Disember (semalam) untuk menceritakan masalah yang menimpanya... saya syak mungkin masalah rumahtangganya," katanya.
ketika ditemui pemberita di Rumah Mayat HKL.Faezah berkata kejadian yang menimpa adik bongsu daripada empat beradik itu suatu tragedi yang tidak disangka boleh berlaku dalam keluarganya.

"Kami sekeluarga tidak tahu masalah yang berlaku ke atas Fazlina dan suaminya. Kami terkejut mendapat berita kematiannya tengah malam semalam dan pagi ini baru tiba dari kampung. Jenazah akan dikebumikan di Pulau Pinang," katanya sayu.
Fazlina meninggalkan dua anak perempuan berusia lima dan tujuh tahun yang kini dijaga ibu mentuanya. -BERNAMA

SEBELUM INI

Sumbat Mayat Dalam Almari

HULU KLANG: Kebimbangan seorang rakan membawa kepada penemuan mayat seorang wanita dipercayai mati dibunuh suaminya dalam kejadian di Pinggiran Ukay di sini, malam tadi.

Mangsa dikenali sebagai Fazlina Amad, 39, dipercayai dalam proses bercerai dengan suaminya ditemui dalam keadaan menyayat hati apabila mayatnya dibungkus dengan cadar dan disumbat dalam almari baju di tingkat atas bilik utama rumah teres dua tingkat itu.

Timbalan Ketua Siasatan Jenayah Selangor, Asisten Komisioner Omar Mamah berkata, pihaknya menerima laporan kehilangan mangsa jam 1 tengah hari dari rakan baik mangsa yang sering berhubungan dengan mangsa.

Bagaimanapun, apabila panggilannya tidak dijawab, rakan mangsa yang bimbang membuat laporan polis.

Sejurus menerima maklumat itu, katanya pihak polis memeriksa rumah mangsa dan menemui mayatnya dalam sebuah almari berbungkus kain cadar jam 9 malam.

“Mangsa dipercayai mati dalam tempoh kurang 24 jam dan meninggalkan anak perempuan berusia 5 dan 7 tahun,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Menurutnya, mangsa dipercayai mati antara jam 9 pagi hingga 12 tengah hari.

Ketika kejadian, pembantu rumah bersama anak mangsa di rumah keluarga lelaki dan pasangan suami isteri itu dalam rumah berkenaan.

Difahamkan ketika ditemui mulutnya ditampal pita pelekat dan dalam keadaan separuh bogel.

Sementara itu, menurut sumber mangsa mengalami masalah rumah tangga kerana suaminya dipercayai menjalin hubungan dengan wanita lain dan mereka sering dilihat bergaduh.

Mayat mangsa dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk dibedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Polis mencari suami mangsa yang menghilangkan diri untuk membantu siasatan. - Metro


p/s: mintak simpang dijauhi jodoh sebegini. =.=

Monday, November 29, 2010

kuceng cekgu cirit birit!

Salam berita jam 10 sengah! hehe


Malam ni aku nak share pasal story or experience aku yang aku akan ingat sampai bebila.

Masa : last semester 2011
venue: Ahmad Ibrahim kuliyyah of Law aikol MM4.12
Kelas: Bahasa Melayu Komunikasi

sedetail itu yer.. hihi. dulu la kan... masa aku blom masuk menara gading, masa aku remaja anak dara time skolah menegah dulu.. (skang maseh dara &begetah uke.kah3), aku dok dengar2 citer siswa-siswi pasal life dorang as a graduate kat universities masing2. citer nak rak jer kan... bajett 'aku-makan-garam-dulu' 'korang kecik gi apa taw'..sok masuk u baru korang rase. ha!! gedebukkk! kelapa jatuh atas pale! yer yer aku da masuk u pon..aku plak rase..haa..ni pengalaman aku pasal pe'el or ragam lecturer (tak sumer.karang ada yang 'pedajey' repot psl entri aku nii.hihi).

masa aku skolah menengah time SPM, salu la kan..kite da nak kuar skolah,pasni nak masuk u plak.. so,kite excited giler dengar pengalaman orang2 masuk u 'oh wow! best giler' la nyah.. ada antra mereka penah citer, lecturer kat university tak macam cekgu2 skolah, sume pakai suap jer ilmu. itu lecture kasi semborr punya, prongg prangg prongg prangg kau malas lagi awang dogoi balik buat bendang la woi (sawah). (naseb aku minah,bukan awang =,~). tapi kat U lain, kau faham ker x.. lantak ler. tapi lectrer aku ada jer yang jenis suap sket.. xbanyak.hehehe. if nak wat klas, dia wat, if xnak..diam gutu jer.. or kasitaw classrep class postpone.

ada sorang cekgu klas BM ni, dia memag cat lover gilerr.. skali orang banci isi rumah dia.. dia kira dengan kuceng2 dia skali 'smua skali 46 orang isi rumah cik' haha! sebab populasi kuceng2 yg melebihi tuan rumah. dia begitu menyayangi haiwan jinak dan comel ini. wat jadi haiwan peliharaan-angkat' dia.. gi makan makanan mahal2. gi wat medical check-up, cucuk vaksin, gi wat vasektomi kat kuceng jantan spy x tambah populasi yang sedia banyak tu. tp still banyak sebab dia amik street-cats.

penyayang kan dia?

satu hari ni, dia tak datang kelas. kitorang ingat ape la kan.. skali classrep text


kitorang sekelas like -'oh whatt??' blurr jer kejap.

kusangkakan cekgu maen2... tapi siyes wey siyes. suma orang pon blahh la kan. aku jer kat situ gi, ape ni ape ni.. sedey doe kelas cancel.. wakaka. =.= (klas bm, cakap melayu bile gi nak ckp melayu lam klas kat sini. sume pkai slangaaaa english n arab jer.huhu). tapi sampai skang la..aku tak leh trime hakikat excuse itu.. bile pk logik pon ada betulnya.. yela,tinggal serumah.. cirit susah lak kan.. huhu.

macamna dengan korang yg bela kuceng lam umah? ada sapu gamat kat perot kuceng bila dia cirit x? hihi.


prop penting: plastik

till here then. thank you for reading this entry <3>

p/s: naseb ku bela hunny bunny lam sangkar emas.

Sunday, November 28, 2010

i am 20teenage woman.eh! haha

Harini, genaplah 20 tahun umo ku.. sebab harini kan 27 november.. (pura2 jela harini 27 ek? =.=) happy 2oth birthday syakirah..! hihihihi. puhhhh..puhh...puhh!!!~ (niup lilin) ngee~ da lama xtiup lilin && sambut birthday dengan kek. ='( ayat nak sadiss je kan.. haha. takesah pon. actually, aku kannyer suka sangat makanan manis2 like kek, chocolate, aiskrim..bla..bla... kurang meminati. skali skala je bleh. tapi nanti ada orang tu.. orang tu... cakap aku tipu sebab lately aku melantak coklat & aiskrim.. n nanti nak makan secret recipe. haha. kempunan dari before balik kedah lagi taw.. hua3.

so, harini (semalam =B ), aku gi penang. seberang Penang. naik ferry dengan keta2 skali. haha. how come bleh berblogging atas ferry! hebat..~ hihi. tengah2 laut pon ada wireless.wakaka. best giler gi Penang. last sem kan ada subjek yang aku amik; Malaysian Legal system. so, aku ada blajar pasal macammna english law masuk negara kita, reception of english law in strait settlement (penang, malacca & singapore). so, bila tengok bangunan2 bersejarah kat situ.. n tempat2 yg dinamakan sempena nama tokoh2 penjajah (tokoh? ciss) aku bleh la citer sket2 kt adik2 aku psl sejarah penang. dah macam pemandu plancongeee! kah3. (even aku xbgus pon lam subjek tu.wuwuwuw). semalam ada pegi komtar which is aku rasa tade mende sangat.. tapi the best part gi shopping kat Prangin Mall .

ask mr.google

kat sini aku bejaya rembat 2 benda; blouse putih n lace cardi. happy giles! (^,^)

<3


sopan x baju?
(tuan dia? =B )

Back from shopping, kena balik terminal jetty. jam da pukul 7.40 p.m gitu.. naseb beratur keta tak lama sangat.. sebab pastu nak gi umah pak cik sedara nak solat, n amik tok balik umah. sampai jam 12.30.. balik jer trus tido sebab penat giler. hurmm.. so sad sebab jari kaki aku melecet pakai Buaya ='( lagi scars! sedey giler... scars lama baru jer nak recover balik.. dah ada yang baru. kenala rajen sapu Bio Oil pasni... (pomote jap. tapi siyes effective. ;) )..

ok then, kepada sesiapa yang berhajat nak bagi hadiah still can do so even the day had past! haha. tapi yang penting,wish korang.. aku da lama plan nak active facebook sempena birthday aku. sebab nak tengok people wish. tapi cam poyo jer idea ni.. haha. so, tajadi lah. biarla... ingat ke.. xker... takira! majuk gak. huhu

rite here then! thanks for reading this entry.. have a nice day people! ;)

p/s: pada hari kita dilahirkan, se-afdalnya kita rai para ibu2,umi2,mama2,mak2 kita... berterima kasih lah kpd mereka yang telah bertarung nyawa utk melahirkan kt kemuka bumi ini.

terima kaseh umi! (^,^)


Tuesday, November 23, 2010

i el ou ve ee hayley!

Harini aku nak citer pasal band or artis yang aku minat+suka+chenta giler. (currenly). ekceli, aku layan jer lagu genre pape pon.. asal best n bila dengar tu, pergh, layannn jer babe.. lalok jerr.. wuwuwuw.. hihihi. takira la.. nasyed pon ok.. R&B ker... rock ker.. metal ker.... ikut la.. tapi aku tade la nak 'label' aku ni universal. ada jenis2 lagu aku memang xleh trima smpai skang.. macam lagu jiwank rock kapak. der! bilo dengor tu.... nak kembang trok jer idong nii :S so, bila aku da xleh trima lagu2 jenis tu, aku pon tafaham kenapa member2 aku layan. haha. memang tangkap leleh punya jiwank. tu tak leh blah tuh. bila aku wat kuar statement ''jiwank giler lagu ni'- nak jer member2 perli konon xsuka jiwank. weyh weyh,, aku ni pencinta yang blurrr taw. haha. tareti tareti pelisss... =.=

so, here i wanna talk aboutt.. PARAMORE- the members are; hayley,jeremy,zac,josh && taylor. so, of cuz kat sini..aku suke giler ngan akaQ angkat ku si hayley. kalau korang pasan rambut oren dia tuh.. aku gi teman dia pi kaler rambut tu. dia tanya aku nak kaler apa lawa enn... aku cakap arr..kaler oren diffrent skit. pergh! xpk panjang trus..oreng nyer mak ngah rambut youu~ aww~ memang Qock lah. ce tengok badan dia.. tecik cam aku arr kan. coz dulu kita ada group dak2 kecik. haa.. hayley ni salah sorang ahli group la. plus plus, tekong kumpulan lagi! (tekong tu macam chief la) . haha. kecik2 lagi dah berpengaruh doe. tak heranla besar2..ada band sendiri.. ramai fans dia. da pandai wat tapak nak pemes kecik2 agi. waa salute sama luu ar babe..~ (~,^).

satu mase dulu..si hayley ni penah masuk koir, nasyed... mcam2 gi ah pertandingan nanyi kan. tade lak tom tom bak ker time tu. kalau x..memang da join pon. bab dia salu headbanging time nanyi.. aku da pena nasehat dia dulu toksah dok anguk2 cam orang lalokk. sampai kan penah msuk ospital dek urat tengkok dia tergeliat. huhuhu. sedey ah time tuh. zaman renaissance tol. naseb sembuh, kalau x..ilang la tonggak harapan negara, bangsa && kuarge. so, bila da besar.. dia wat balik tebiat lama dia.. hermm, aku bleh perhati dari jauh jer la kan. nak jumpa skang da susah... dah pemes la katakan... nak jumpa blakng tirai pon susah. haishy! konsert dia pon aku bleh miss baru2 ni.. tapi tape.. aku harap birthday aku 27 nov ni dia talupa la kann... raya taun depan pon..ku arap dia balik la kampung, peminat2 felda pasti merinduinya.

asal dari kampung!
(trademark dia dulu2 kalau korang nak taw)



kat sini aku nak sajikan uolz one of paramore's songs. enjoy~ (^,^)
CAREFUL by Paramore


Monday, November 22, 2010

mekap mekap time!

salam olz!

Masa tecik luluu... aku suker men mekap mekap ngan tengtawan (see, cakap pon xterus.ihihi). basic2 alat mekap ialah... ; liptip, celak (a.k.a eyeliner), bedak powder johnson baby. haha. pedap pedap kat muka.. da jadik cam opera cina. liptip tuh, memang tebal + merah angg..angg.. boh kat bibir yang sedia tebal ni. kelakar jea bila ingat.

macamna dengan pengalaman hampa masa kanak2 lu? suke men masak2? mekap2? or tawen2? haha!

itu budak pompuan nya main. guys mesti ada men pistol2, tembak2, && sepak2 kan? i dont know lah. hehe. tapi dulu.. aku penah la maen kasar2 ngan dak laki. memang kasar giler. sebab maen baling2 batu. hik3. tak lawak nih. betul punya citer... ;p & as a result, there was a boy (maseh hidup hingga skang. jiran smpai skang), baling batu...hampir terkena mata, but naseb terkena tepi kening jer. huhu.

the reason why aku citer a bit psl childhood aku sebab aku tringat kecik dulu suker mekap2. & tadi my cousin baru jer mekapkan aku. kita men mekap2 laa.. haha. sjer nak nge-test skill dia mekap. so.. tadaa.......~~




pipi xleh tembam skit agi ke =.=



nak suci je kan.. hua3


Thank you for reading! (^,~)

Sunday, November 21, 2010

post 3 pagi.

good morning! haha.

awal x aku angun titow?~ (^,~) jam menunjukkan jam 3.56. still, namanya ya buk..post jam 3. bukan 4.haha. sep.sep. tetiba ase nak mengepos sumthin yang 'waras & cool' now.. coz lately, ive become so like emo+jiwank. lalalala~ =.= tasuka tasuka? who cares huh? hihi. senaqnya aku nak wat entri eid adha. but i dont get the mood! tunggu tengah2 day after celeb eid adha, baru ingat nak post. memang da posibasi la kan.. korang layan jela ek nanti... huhu.

the twins da safely sampai tempat study depa.. hurm, tahniah! haha. selamat meneruskan pengajian anda anda... muge lebey tekun dari biasa. so,tinggallah aku kt umah melayan the rest of my siblings yng sumenye kecik2 agi. naseb skang cuti skolah...tade la busan menunggu depa balik hari2.. ;)

19 november baru2 ni..aku ade gi majlis tunang abang firdaus n his fiancee, kak fiza. abg firdaus who is faeiz's bestfrend.

congratulation!
to abg pidot & k.fiza ;)

please pray,the same good thing wud happen to US too. hehhehe. tapi lambat gi rasanya.. banyak bnda yang kami nak kejar. (duwet kan blh bwk kemati weyh.). tapi tade duwett gak bleh watkn kita mati sebab xmakan.................. n xdak kipas. eyh! tetiba. haha. actually my grandpa once told me. xde kipas bleh mati. i was like.. funny nya statement wan! (kat sini atok, we called him=wan ;) ). haha. uke, kalau gitu.. mati la kalau tade pengepit pencabut white head.! hihihihihihihi.

uke2,dah. merebenn banyak lak ni. actually aku nak wat short entry jer. huhu. tapi terwat 'sampah' lak kat ats. ni la masalah orang kehilangan penguin peliharaan. ;p

ok readers, good morning again. time to continue tidoo... haha! eksyen jer. mesti korang ingat aku bangun ni xtido dah kan? haqapp.....~ bye bye bye!


Saturday, November 20, 2010

billet-doux to him

Salam.
its 12 oredi... n what is up then?
today sumone is getting older.
yes, im saying tat..yesterday before 12 he was a young man..
n all of sudden (mm power rangers lak kan? betukaaarrrrr!!!)
he bcome old man rite after 12 midnite. haha.

isn't matter. all after all.. hez no longer a boy. yet, a man.
to tell you what..

i love you so much. (tutup tinge olz! haha. karang ada benanah tinge) =.=
saya mintak maaf.. for every single wrongdoing.
THANKS to Allah for giving him alive, for giving us faith to be together..
till now.

please pray that it would be eternal. & forever.
thou people claim love words seem so fragile & uncertain.
love is unpredictable. doubtful. tears. pain. scars.
(itu je definisi love bg aku. korang ada fairytale pny story kan? =.= dont bother)
thanks for being honest for all tis time.
for being so sincere..
for putting so much effort on us, on me and our uncertain future..

i do appreciate all those thing. trust me. =')

im sorry..
for being, somehow, other than what u r expected- type-of-future-wife to be
because i was looking soo as-u-wish at the beginning n later become,
like the worst woman ever.
for being like sometime heartless, 'stone-hearted' woman..
n keep complaining tis & that..
for acting like childish that u might hate it..
for being so demand
for being selfish
for being independence which u don't like it
for being so pathetic
for being such n such negatve which i believe u wud be able to list out
the rest of my worst

because..
we've been together for years..
we've hurt each other so badly for several time..
n we keep convincing each other that the worst time will past
n everything goin to be fine.
everything gonna be okay.
everything gonna be good as before.

we feel the pain.n we give time for eachother. n later we make it again.
as 3 words 'standstill'..

I LOVE YOU ='(

there time where we feel so much in pain..
unbearable..
weak..
feel like give up && give in..
lose hope..
frust && down..
suffocate

but see! we still breathing.. =')
we never have a 'new series' of our story..
we just flow like endless..
we never started a new brand love story of ours..
we never break up
bcause..
its always the old love BUT fresh.. day by day..


HAPPY 25TH BIRTHDAY, MY LULLABY HUNNY,
FAEIZ MUSA.
STAY HEALTHY, & HAPPY FOREVER && EVER.
DONT STOP SMILE & LAUGH LIKE WEIRDO (& psychopath.hik3) :-*

Sunday, November 14, 2010

hati rabak.

ni hari ke-2 aku kat umah. 1st day sampai. rmah macam tongkang pecah. tapi xleh nak kemas gi.. letih sehari.. hari ke2 baru start operasi ngemas rumah. harini xnak citer banyak.. cuma nak cakap..

geramnya dengan laki...!!



rase nak cakar muke sendiri. nak kopek kelapa dengan kuku. nangis atas bumbung umah. nak koyakkan bantal. nak lompat smpai ranap lantai.



agar bila berjumpa dengan dia, dapat melemparkan senyuman selebar 6 ribu inci.




itu saja.sekian.

p/s: if ada farmasi juai ubat utk heal broken heart lagi senang. dah xheran dipujuk ke x.

i'm home!

Alhamdulillah..selamat sampai kedah daa..yeyeaaa~ (~,^) macam aku habaq kat hampa ritu, aku nak wat sepraise tentang kepulanganku kat family kan.. haa,memang suma pakat tekojot.haha! suma memang x expect kan. suke aku..~ thanks to penguin tuh coz dtang hamek aku. ;) pagi2 gi bekpes kt kfc. huhu. padahal semalam baru je mam kfc.. if ikutkan hati nak makan roti canai ker.. nasi mamak (which is my fevret!) ker..~ ( dia ckp: da smlm bantai kfc, bleh la ckap gitu.) haha! selfishnya gadis ini~ =D

GADIS?
(geli le plak.) =,=

aku nak kongsi pengalaman naek train semalam. memang la dah biase naek train kan.. tapi semalam ada insiden yang aku xleh lupa. insiden ni memang meng-affect hafalan aku la for sure. dah la otak aku susah nak masuk mende2 ngapai ni. dek kerana banyak wat maksiat... agagaga~ skali aku tertengok (tertengok beberapa kali, dikira TER x eh?), abes suma.

al-kisah semalam memang 'untung' ayam nampak dikaki, untung aku di-seat tepi la kan. area2 mak nyak bapok siam marii la ou. train lom gerak gi dah start smoking. pintu tengah lak xleh tutop. aku da la benci asap rokok ni. tape..~ sisa kesabaran maseh ada.. maka ku tahan. tahan marah, tahan nafas. cis bapok2 ni. aku pon text member citer.. dia msg. 'kira, bukanke awk jenis yg i-dont-give-a-damn-about people?-' hurm, memang. but i do give a dem to dem people! dah tu.. sorang mak nyah ni.. siap 'melayan' free sorang remaja ni. aku nampak dengan mata kepala otak aku sendiri doe. sumpah jijik giler @%!$#@6! bleh plak dak tu sambey melayan 'asset buatan' m.nyah tu.( bukan tasek jer ada buatan weyyy...) senyum2 kat aku? dah la area tu aku sorang je pompuan. (xtermasuk macek2 kt depan). malu giler siot. tapi memang cun+seksi giler m.nyah sorang ni out of 3 of dem. tapi x ori la brader. kah3.

aku kannye nak wat poyo atas train tuh la kan. seriously ase nak muntah+loya akibat jijik ngan adegan2 tadi. (xyah aku spesifik kan adegan apela). malangnya kat train tade gula2 or asam. huhu. i.Allah aku kannye jenis mabuk jalan jauh. kcuali if membaca lm kenderaan, mabuk tu bleh la datang. ngade2 je kan..hehehehe. (^,~)

aku taw aku bersifat poyo dengan pengalamanku kali ni. padahal, adegan2 begini bersepah jer skang. aku bukanla narrow sangat, tapi xder la too open-minded.. biar la aku mencegah dengan hati. even cara itu selemah2 kita mencegah kemungkaran...

bestfrends; miera & fifiey
ondaway balik..

end story. (~,*) thank you for reading!

P/S: ENTRI 14th NOVEMBER 2010

Friday, November 12, 2010

sehari before balik..

salam semua. (^,^)

Di tengah malam yang sunyi sepi nii.. ( sebab sume dah balik kampung..), aku ase bahagia nak menaip entri seterusnya. sebab wireless uia yang sedia mantoopppp.... extra double triple mantoooppp..!~ laju giler oiii~. untuk student macam aku yang xmampu nak pakai broadband sendiri, terpakse la harap service wireless u kan.. hua3.

aku baru jer balik dari teman memba rebond rambut. ekceli, rambut member aku sorang ni unik skit. ala2 negro tapi halus & perang. xder la bulat2 curl dia.. bagi aku, susah nak jmpak malay rmbut gutu. hurm, harga dia sangat berpatutan.. rm250 jer.. sangat murah sebab rambut dia panjang & tekstur dia memang jenis yang susah nak luruskan. =.=

kenapa terkuar citer rambut nih? haish!

Sebenarnya aku nak ngadu letey giler balik nih. meh ler pinjam bahu sesper.. nak wat peta nigeria sket..~ hihi! leteh giler.. tapi mata tak nak lelap lak. semangat nak packing for tomorrow. roomtes 2 orang dah chalow..tinggal 2 orang gi termasuk aku. esok dah nak balikk....!!~ cane nih..cane..!~ baju busok ader yg lom basuh. duyaiii~ cepat betul masa berlalu. al-maklum lerr.. basuh guna tangan..tade dobi-mobi aa... dah la penat balik.. rehat kejap trus kena menyental baju. ( nak merungut nak merungut!!~) (T__T) ). habeh nyental baju.. trus aku wat senaman ringan & lari setempat. sebab harini makan banyak giler.. nasi goreng kampung+big apple+burger lak malam. tapi aku realize sumthin la.. if dulu lari 3o minutes non-stop bleh jer tahan.. skang 10 minit pon..stop-stop... betul la orang cakap. once dah g gym.. memang kena salu... tenaga batin da xkuat la kan.. wakakaka!!

joking.

faeiz's

k la guys.. tetiba dah rase ngantuk.. ni mesti akibat bedal burger tengah malam. tak lama gi.. peha ni sebijik cam peha ayam.. hua3. good nyte! (^,^)

Thursday, November 11, 2010

kampungku bah..

salam isya' semua.. (^,^) V

alhamdulillah.. harini aku da khatam suma papers. gembira bukan kepalang lah. bajet before masuk banquet hall amik exam, nak jerit 1 UIA la kan.. hihi. senaQnya aku balik 13hb ni.. tapi 1 family dop tau aku balik tarikh tu..bab nye, saje nak wat sepraise la konon.. umi tak abeh-abeh nanye bila la kak long nak balik ni. dah banyak tipu sunat aku wat =.=

Bahang cuti memang da trase cuz ramai yang dah balik harini. aku jer postpone lambat sket. sebab balik ngan besprens nek ketapi. umi cakap kat kedah memang banjir teruk. tok wan lak cakap.. banjir terbesar selama dia idop. pergh! maksudnya, memang dalam sejarah la kann.. tak sabar nak balik..nak tengok teQa mana sangat teruk dia. hopefully kat stesen ketapi tanah melayu aloq staq x banjir. ;)

so, abeh2 tangkap leleh punya syok abeh exam.. cuma diraikan dengan........ tenguk muvie kot laptop ja. sedey gak la.. sobs..sobs.. (T__T). patutnye tyme ni aku tengah karok la kan.. mandangkan sok hari jumaat, so., macam kejam la malam jumaat nak sronok sangat. kurangnya kita kena hormati penghulu segala hari dengan dengan amalan2 berfaedah. :) tapi plan aku malam ni nak kemas bilik, terutamanya meja study yang semak gilerr... ketas2, plastik2 makanan segera punya bersepah. haha. (hyperbola jer nih. (=.=) ) before balik dari sini, aku still nak luahkan rasa kecewa sebab xleh makan Secret Recipe lagi..sebab masa xcukop.xleh gi kuor merendek.. (jangan nak cakap Allah bagi 24h still xcukop.). so skang.. aku mengharapkan kek turun dari langit di hari jumaat. huhhuhu.


uke la.. dah nak mula tengok muvie sampy lebam. hihihi. good nyte everybody! =p


Tuesday, November 9, 2010

penghargaan buat..diri sendiri.haha

eh,tetiba gi dah de gambar kat atas. cam nak wat resume lak enn..haha

alohyeee oll.. ;)

Giler beku otak nak karang post kali ni. dah lama doe xmenaip kan.. examnyer pasal.. nak menaip post kali ni pon aku bleh ingat gi mende2 yang aku 'digest' before masuk exam. pes tyme kan amik 7 subjek se-sem. pes year la katakan.. kejutan la jugak. tambah2 lagi baru ada kesedaran nak jadi cemerlang gemilang terbilang. agagaga~ tapi alhamdulillah.. semua berjalan dengan lancar n aku da berikan yang tu de fulessss! kekeke.. (^,^) cuma cuma.. ermmm..aaa...... sedey la nak cakap sebab ada paper yang aku xkonfiden time jawab. memang sadis la episod aku exam kali ni. hurmm.. tapi aku percaya dengan kuasa Allah s.w.t bersama iringan doa kedua ibubapa cecinta, aku percaya if pape pun yang bakal meruntun jiwaku kelak, aku xkan nyesal dengan takdir tuh. sebab aku da bagi tu de fuless! hihihi.

Tu De Fuleeesss yawww!

(xcayer ah tu kan korang? jeles.haha)

kat sini ingin aku merekodkan kata-kata penghargaan buat insan-insan yang banyak menolong studyku disini.. aku tak tau aa..aku ase aku da terhutang budi sampai ke anak cucu. sok sok akan ku kasitau keturunan aku betapa dorang banyak menyumbang jasa hingga nenek korang jadi lawyer..~ kah3. (ameenn..) even aku xkonfiden pon dengan apa aku nak jadi in de future. aku kannyer takat samar-samar xtau samada aku in 'law circle' ke x... memang tade rupa,bakat dan gaya...ilmu per tah la.. x to la kan.. uhukuhuk! =,= pape pon, aku takesah aku nak jadk per, janji keja halal, n dapat keredhaan hubby ku nanti yaww~ hahaha. tudiaaaaaa.... kannyer per, aku dah pk aaa kredhaan suamiku nanti, sebab per aa kan.. aku ni kannyer nak jadi wanita bekerjaya,berwibawa,berdedikasi....tapi..tapi..? kuarge sndiri pon tade. xnak gak gitu .. ahahahahah! pes pes lagi, aku da pk nak 'kaye'kan kuarge sendiri lu, sebab umi cakap.. skang ni jangan pk cintan cinton luu.'bayar' umi lu before bagi orang len tanggung aku. hahahhaa. pergh! ayat dia. cecabarr aku. tape umi, kak long becintan xcam orang len. ngan phone 25/8 . profesional love la katakan...(perasan la gak) haha. (tetiba rendu si penguin tu. sejak study week+exam.. renggang.cam xbesa lak enn. =.= ) eh..eh.. ! mana insan-insan aku nak ucap mekaseh tadi.. ralit lak.ahaks! till here then. (^,^)

People who definitely in law circle. i pray u. ;)

  • Puteri Attia Borhan (chief female judge. ahaks. thanks for everything!)
  • Nur Izzah Mazlan(thanks wak bab layan ite buka buku pas nangis ritu.cam dak2 la en)
  • Nur Fazreen(even 1st tyme awk tunjuk awk concern,baideway,thank u! ;0)
  • Nur Teha (eh. fatihah.wak..wak,ite xingat ejaan nama wak~ wuwuwu)
  • Akmawanie(thanks utk msg saya bg semangat. ;) )

& xluper gak buat sis puteri Balqis yang ajar aku Malaysian Legal System sambey baca criminal dia. hurm.. && thanks again for be there whenever i fall, people. i love u so much! ;')