Friday, December 10, 2010

4 years, 8 months, 4 weeks

Lawa kan angka2 ni? kalau kanak2 besar ni da bleh lari2.. tecik omey tiutt jer~~ ;p kat aloq staq kedah hujan baru jer reda.. kalau tinguk sawah bendang time ni memang tangkap jiwank doe. tadi aku mrempit ngan adik kat laluan tengah bendang. hape kau ingat umah taman tade sawah? kau silap.

sebab arkitek da terlebeh dulu wat plan umah mesra alam, kaya oksigen. so, aku proud abes dok area perumahan sini-Taman Pelangi. hihi. see, taman pon nama pelangi. soo nature! uke2, per kejadah nya aku citer pasal umah.

back to the nombor ekor tadi. itu adalah jangkamasa coupleship aku bersama mr. Penguin. anda buley view disini. Lame tak lame... lame lagi makk apak aku kawen lah. hehehehe. & mak apak korang gak.............eh, Lex brader... gelabah jer mak apak kau aku xsebut kan.

FYI, kitorang bleh dikatakan hubungan jarak jauh. hurm, bukan ngaji jer ada jarak jauh. ape bf aku orang kelantan?eh x,x... orang sintok kedah la gak. tapi kenapa panggil jarak jauh? sebab kitorang jarang dating2 bagai... jumpa2 salu... sms-ess salu.. calling2 salu. (nset salu xtopup, kedit salu kering.pinjam kedit cri orang lain).dahtu bechenta gane doh? hurmm... hati kena ganaz. kena cekai. kau jangan nak wat prangai majuk2 bagai. jangan nak demand itu ini la. jangan nak berangan tinggi langit tade sape nak sambut kalau jatuh. haha. bajet dewasa la derr... haha! tp besa laa.. perempuan. memang la ada majuk2 ngade2 gini. yer..yer.. aku da cakap kan hati aku cekai. tapi bro, kau bechenta dengan mamalia spesies manusia. kau nak perempuan yg tamajuk, x act like woman things sume.. bechenta dgn ayam betina pon dia taw majuk.haha. hurmm.. i dont know what will coming another 5 years. will he be waiting for me? wud he take a good care of my heart just like he promised at the 1st time? if kita ada jodoh bersama, boleh kitorang setia sampai mati? ask Allah s.w.t. HE knows the best..


Cinta itu satu fitrah yang suci, jangan cemari cinta yang suci dengan fitnah. if kau orang plan nek get married, its good man. tapi pelihara dulu hubungan.. jangan ada unsur2 kurap lam hubungan korang.. nanti xde keredhaan Dia. nak bina masjid atas nama Allah.. tapi wat hubungan xingat Dia plak. unfair rite? may He bless u. ;) dah2 aku malas nak jadi DR. Love kat sini. aku lawyer. sok korang cerai berai sume cari aku. haha! cilake tol dak neyh. LOL. till here people. bye ;)

Love. Love. Love from missyakira ;)

Giveaway to me & to them

Aku ditagged!!- ayat2 bese aku tengok kat blog2 orang2 kena tagged. skang aku lak kena. thanks to MISZ SUNSWEETZ. ni mastermind nya- mummychacha.. ni 1st contest aku join.. aku join suke2 and tanda support aku.. tade harapan tersirat or terbelit uke. ;)

nak join GiveAway neyh bleh click sini


sayang2 betuah aku tediri dari..



kamu dah ditagged ou wawww-so-diva~

haha.

Naked face. jom facial?

entri kali ke 2 dalam masa beberapa minit. terrer x? haha. cukup2 la mangge ke bangge ke.. kepale hongek kau. keh3. aku baru jea habes menggoedek godam blog sis nurul badiah Lai. haa..aku suke nama penuh skali nama bapak dia. macam masyukk jea kan. i like.=') ape motif?

aku baru jea beli alat mencuci muka terbaru yang kate sis nurul dan orang2-efektif. lagi mesra alam sebab berasaskan susu & beras.. lagi murah.. lagi senang didapati sebab port juai kat kedah. so sape2 yang dok nogoghi, kelate, tengganu, johor.. memang da mcam caceng kepanasan nak ugakkk nak ugakkk cane nak dapat sabun tu please please pleaseeee~~~ haha. betuah lak aku rase. bak sini aku belikan plus riba skali.

nak cantik sorang2. kedekut tol la minah ni. da la cilok plak tip dari orang lain. memang nak makan penyepak kan. haha! before aku beli ni, aku try buat tip yang sis tu cakap- ramas tomato tak+pecahkan embrio ayam hamek putih nye aje+sesudu besar madu separuh kau makan separuh lagi kau guna wat cantik muka. (yang last aku tipu*) aku hamek separuh je. karang habeh lak madu lebah aku suh orang2 kampung bapak aku gi jolok sarang dia nak dapat madunya. (ada kaitan ngan sarang lebah x? xtaw lak.haha). so, kena jimat2 sket nak dapat tuh susah. aku orang kampong jer. madu cari sendiri. kannye cam korang.. madu beli tepi jalan. ok dah dah la emo. tapi pakai masker buatan sendiri memang lagi best sebab kulit jadi gebu+licin jer. xkering aww korang. rasa lembab skit. tak macam bila pakai kemikel punya pencuci muka.-ni ayat testimoni followers blog dia. tapi memang betul.aku da cube.

apa masalah kulit muka aku?

-berminyak-

yer puan puan.. sila la guna minyak masak seri Syakira untuk masakan lagi sedap. pergh! memang bleh wat goreng pisang la minyak muka aku ni. da mcam baru lepas buat bendang. tapi pas cuba tips untuk kulit muka yang ngebu+licin aku bleh tambah 1 gi advantage dia- tak berminyak, or kurang minyak! korang bleh try. psl sabun susu beras..aku xsure betol x yg aku beli ni.. tapi memang cukup syarat dia bagi la- berasaskan susu & beras + harga rm5+ buatan orang kampung- kate sis nurul badiah Lai. yang aku beli ada tulisan thai. orang2 kampung thailand barangkali.

part shining- gumpalan minyak

uneven skin. eyes bag. cukop? =.=

FYI, aku seorang remaja perempuan yang anti-powder. per serbuk2 wangi ni doe, bikin lobang idong gua tesumbat jea. sesak bhai sesak.


p/s: pas entri nak kurang berat badan.. entri kulit muka lawa+licin+gebu lak. entri nak tambah ketinggian jer blom.

aku akan lebey tekun kali ni. kau kena caye.

Good nyte semua! teehee! macam da nak tidow kan... mood da macam nak tido. sebab dari pagi sampai ke malam aku pakai baju tido. kah3. pas mandi..pakai baju sama. dow. beh beh.. asal korang wat muke cam nak mintak pelempang? helehh.. macam tapenah.

Kemarin aku tak update trus traffic aku turun. ceni aa korang.. habeh madu sepah dibuang! kuluku gak karang. aku ni sorang blogger yang tahamek kesah skupang dua pon komen tabanyak.. pengikot setia taramai. tapi aku kesah ou traffic aku naek turun. waaa! tape2 korang. pasni aku balik uia.. memang menyepi blog aku neyh since wireless uia memang 'mantop' trus. nak majuk. hee~

tonite is my last nyte kat umah. sedey gak la kan.. da banyak kenangan gelak gado ngan adik2 sume dalam sebulan ni. tapi excited la gak nak balik sana..

gigi popcorn
cuppy-cheeks

freedom, im commmmm'in! keh3.

uke2, aku plan nak gi sure heboh (ke jom heboh?LOL) kesian. aku da konpius. teman my senior gi merendeQ sama cuci mata sama bakal habeh beriban kat sana. macam kayaaaa~ kah3. kayap adela. nak join?

da masuk sem baru ni.. aku tade nak cakap azam baru kan. azam yang lama ugak. tapi akan belajar dari kesilapan. uke stop. stop. nanti jadi kisah sadis pasl result exam baru2 ni. (eh, seerti dengan word sadis ape? salu sangat aku guna. vocab kureng). rendu giler ngan my compartment. nanti nak tukar bedsheet baru...~ langsir baru...~ tongsampah baru..~ waka waka eh!! syok abes. teehehe!

uke guys, aku nak memayking skang. tasabar nak show off tongsampah baru!! =') till here. bye.