Monday, December 6, 2010

ceramah maal hijrah versi aku

salam maal hijrah buat semua.. sempena masuk tahun baru Islam ni.. sama2 kita mengubah sifat2 mazmumah kita kepada sifat2 mahmudah.. yang mana masuk sem baru, bawak2 tobat lerr dari ponteng class secara bersistematik dan berwibawa.. hehe. siap seminggu bajet ponteng 2 hari kelas secara beristiqamah.. aku taw korang pelajar yang bijak merancang masa depan siap ada bekap plan lagi. huhu.

uke, tempiasnya memang kene kat aku sebijik.

to be frank la brader... lu nak pedajey orang ker... lu nak pasang awex 2 3 4 kerr... lu nak ponteng class bagi alasan kat lecturer sambey apply bakat lakonan yang sadis kerr... solat 5 waktu jangan tinggai. doa kat Dia jangan lupa.. jangan jadi macam kacang lupa kulit. time senang lu wat dunnnoe jer, time susah lu cari Dia. per barang bhai.. kalau wa pon.. wa x hengenn... (one more time. tak hengngeeeen) orang2 lupa daratan gini.. kehkehkeh! ok ok. da cukup ni.

ceramah untuk diri sendiri dan peringatan buat followers tersayang. haha.

aku ada ole2 kat korang. aku peram sejak raya korban lagi.. arap korang suker.... ;)


video


janganla kita selesa & berbangga dengan kejahatan & kemungkaran yang kita lakukan di atas muka bumi ini.. sebaliknya berusahala untuk mencari dan melakukan kebaikan walau seberapa banyak kali kita kecundang-
Prof. Madya Dr. syakira yusof

Berpesan-pesan kepada kebenaran. Sampaikanlah benda-benda yang baik kepada orang lain walaupun diri kau sendiri tak laksanakannya. Kita yang menerimanya, tak boleh nak menolak hanya kerana orang tu tak laksanakannya sebab dia sampaikan pesanan ke arah kebenaran. Think about it.-

Associate Prof. Dr. Faeiz Musa

aku rendu korang

aku tau aku telah bersifat jiwang dan pathetic untuk entriku kali ini. aku baru jea actve fb kejap tadi.. aku punya status fb gila cakap meroyan melalut mrapu maka itu bukanla sifat asli ku sejak lahir... aku rendu..

Dear fellows at facebook

sungguh aku tak tipu. aku sanggup berjiwang lara dihadapan khalayak ramai di salah satu platform aku menjengah dunia yang terunggul iaitu blogger sebab aku rendu korang. aku rasa tersisih. terpinggir. dineglect. disolate. diabandone kan. dari cerita mereka2 yang aku sayang. hari2 depa buat reunion lam facebook. aku plak dok merintih lam blogger sorang2...

da ramai member2 mintak aku actve forever cam dulu balik. siap buat petition n demo depan RUMAH PUTIH. aku terharu. tapi aku... aku ego. ego kerana memegang kata2 dan janji2 yang aku akan delete fb aku. tapi..

si mark zuckenberg tabagi aku delete. dia bagi aku on-off kuar masuk fb jer. aku ingat time aku letak reason 'i love palestine' kat other reason aku deactve dia akan blacklist aku. ternyata muka dia xtawu malu maseh menagih kasih aku.


ou, wait.

naseb ada followers aku yang setia drop by kat page aku.. thanks korang =') trimas sebab jenguk2 page aku even x follow... maka sebab itu la aku masih disini. menaip dan ber-blogwalking ke page korang...


p/s: entri versi sleepwalking.