Monday, January 31, 2011

melatah

salam guys!

hope korang da lunch sebab aku pon sedang lunch sambil berblog walking.
aku tasuke la makan sorang2 sambey orang laen tengok aku makan.. kesian kot..
sebab aku nak bagi..... aku xnak bagi sebab aku tasuka share makanan aku. nak ajak2 ayam.. karang ada yang sudi, aku gak nyesal. kah3. ok, aku pemurah sebenarnya. ;D the thing is, aku bukan nak cter sal makanan.

ceni la ann.. kalau wat mukadimah jer dah bejela2. if korang ade ushar2 entri aku, suma nak nak 2 pages lekeh2. xlengkap kalau xmelalut n tersasar dari tajuk utama. *ok, sejak bila title entri2 aku ada kaitan dengan entri. hihi. tengok! melalut lagi. =.=

harini aku nak citer pasal melatah.. etceli, aku malu kot sebab aku ni kira ketegeri geng2 kaki melatah. tapi aku x kuat melatah.. naseb lagi. n if melatah plak x meleret2.. panjang2.. or ada aksi2 spontan yang unpredictable. haha! malu kot kalau centu dah.tapi.. orang2 kategori melatah tahap kritikal ni.. bukan dorang mintak pon nak hidup melatah sampai mati. alah, kasar pulak bunyi. =.=

kenapa kita melatah ek?

a) memula saja nak ejek member2 melatah. last2 melekat. padan muka.haha

b) sebab co-Ol. nak nak lagi if melatah kuar mencarut.
i.e: "oo babi nak aram aihh~ " *cool ker? sepak nak?

c) geng2 suka begosip dengan macek2 kampung bawah pokok ceri. kan da trikut.
i.e: "oh mak engkau anak aku jatuh tegolek. ish ish apa aku melatah ni!" (sambey garu kepala)
* naseb macek tu sedar diri dia melatah

d) akibat trauma melampau-lampau
i.e: specially pacek2 yang hidup dizaman penjajahan. tu pasal siap kuar silat dan sebagainya.

aku tringat senior aku yang melatah pelik. dengar banyak kali still klakar.dia melatah apa taw?

*
*

*

"oo ayam kentut eh kentut "

sejak bila ayam kentut wa tataw.. =.= hihihi

penah gak masa aku sedar kadang2 melatah carut2 bagai. aku nak tukar style. dalam2 melatah tu, still under control aku tukarr style melatah.. dari aku sebut babi2.. aku tukar la khinzir. sopan skit yerr aaan? ahaha.


**video melatah disini

p/s: orang time melatah mesti jujur punya. tapi jangan la kuat pekena orang2 ceni, kesian la. huhu

Saturday, January 22, 2011

lautan api sanggup ku redah

Assalamualaikum peeps! ;)

alhamdulillah kepada sesapa yang da pon tido awal malam ni. bahagia betul kan.. aku lagi la beruntung sebab kena stay up study+research untuk presentation selasa depan. =.= alhamdulillah.. Allah da permudahkan keje. banyak jugak sources yang dapat =') sambil2 buat keje.. bule lagi kot melayan blog nanirostam, si omaknya hanis zalikha. baca blog dia jer.. jadi lapor dah. bule gemok kot anak2 dia hari2 makan macam2 dari ikan goreng up to kek yang bercheese memang suai la untuk orang yang nak menternak lomak. haha. best kann.. dapat tengok pic jer, konyang la jugak. tapi kurus jer anak2 dia. where the foods go? haha =.=

argh! lapar giler la malam ni. betul ke x ek.. orang cakap, lagi lama kita studyyyy+ngadap buku lagi cepat lapar sebab calories burn. tak taw pulak kesahihan tu kan. tapi member2 aku selamber jer order pizza malam2. ni kalau kat umah best.. ada gak pape nak masak.oh umi..... ='(

santapan malam aku pada harini ialah; monarchial system vs islamic system. busan nya weyh~
='( tapi esok.. mira and atie ajak gi lunch kat mahallah ameenah.. bule aku makan nasi ayam penyek lagi! can't wait~ =') untuk survive lapar malam ni.. bule la aku pk pasal nasi ayam penyek esok.. ~ nasi ayam penyek~ nasi ayam penyek~ nasi ayam penyek~ ooooo~ (@,@) da macam kena spell. LOL.
buku latihan turun-temurun. hihi

syakira, pelis do ur level best! at least for tonite.... haha!


Thursday, January 20, 2011

aku bersukan?

selamat petang olz! ;)

aku baru jer balik dari mahallah member..lunch kat situ.. borak-borak.. ngumpat-ngumpat sume.. then trus g Female sport complex( FSC), gi men squash sorang-sorang. memang best main time tengahari panas lit-lit centu. kannyer sebab court tu bawah matahari ke..x.x.. still indoor tapi time-time gini kan budak2 UIA suma mesti dok 'bekubang' atas katil.. atau ada yang pegi beraya thaipusam kat area batu caves. oh, bahagianya sebab tak payah lagi sibuk-sibuk nak tunggu turn court free. =') dah la menunggu dorang habis main sengah jam. penah gak tunggu sampai nak dekat sejam! rasa nak campak jer raket kan.. =.= abes2 busan menunggu bule gi jamu mata tengok dak2 pompuan swimming. haha.

hurmm.. memang best kalau dapat kuarkan peluh dengan bersport. dulu time tadika, masuk skolah rendah.. sampai la menengah, aku memang meci giler ngan sukan. masa skolah rendah.. aku geng umah kuning. tapi dari darjah satu sampai enam, ada karnival sukan jerr.. aku la antara atlit-atlit yang join 'sukan' bersorak bawah khemah jer. hebat x hebat kan.. sukan lawan suara sapa paling gah time jerit.. itu jer la part aku yang terunggul masa hari sukan skolah pon. nak lari tak dapet bhai.. sempott! lari 2 3 langkah je padahal.. kaki plak pendek. mana penah menang lah kan... tapi time klas pendidikan jasmani penah arr men besbol.. pastu tak penah2 main da.. sebab bola besar tenis tu bleh pulak menempek sedas kat seblah mata aku! konklusinya, semua jenis sport aa bagi aku menyusahkan jer. memenatkan. menyakitkan. tak enjoy langsung! (=,=)

naek skolah menengah pon sama gak.. sukan belah pompuan balik2 bola jaring.. nak feminin jer kan..~ lompat2 bapak kepit doe kaki mereka-mereka. aku tak bekenan sukan jenis ni. pompuan sangat. tak ghock la.. aha, time remaja lulu aku ghoCk skit. geng2 kuar masuk surau kena tarbiayah ngan geng-geng prefects skolah.. jenis keliling pelajar2 spesis aku macam pas wat jenayah besar! oh, aku nak citer pasal sukan kan? karang termelalut bab rekod disiplin skolah pulak. =.= aku penah la join training bola jaring petang2, part pakai jersi memang co-Ol habes. tapi maen cam haremm ja. nak shot tak sampai pulak kan? so depa bagi la role yang padan2 level aku .. skali rule maen tak penah taw pon! aku gi pas bola kat pihak lawan. geng aku like ''weii.. apa pi pas bola kat depa!'' n aku like '' awatnyaa??''. kah3. juruih tak juruih. still.. aku kecewa dengan bola jaring.

pic lama. kendid. tak caye udah. =.=

masuk u pulak.. aku da malas nak layan sport2 ni akibat history2 permainan aku yang lepas yang AGAK lemah. aku pon gian gi gym arr.. nak gak kuarkan peluh. kalau tak memang nak kuarkan peluh dengan cara berkebun kat campus jerr.. tapi da full. smua students situ SIBOK nak gak. kah3. tipu ni tipu. hurm.. member aku plak sibuk nak kurus.. time tu aku pon badan pon bule tahan chubby la kann.. tapi apa gua kisah bro? bf gua langsung takesa ape.. =.= tapi aku slalu gi gym sebab teman member jer.. lama2 baru aku pon ada misi dan visi yang kental macam beliau! bhahaha. bule kata hari2 aku lari... lari... angkat-mengangkat.. bangun duduk bangun duduk. berat pon turun. alhamdulillah... =') tapi skang aku perlu + harus kembali mengeluarkan peluh.. sejak masuk gombak, dah tak salu gi gym cam dulu.. kat sini gym ada orang urus,lebey bersistematik.. sapa datang lambat, lambat la naek treadmill. 1st come 1st serve principle. better aku men squash. bleh rembat-rembat bola.. lagi best & enjoy. takde kaki kepit2 doe.. langkah kena cekang nak tangkap bola. hihi. so, sejak aku salu gi FSC, aku da jarang tido-tido petang.. nak study petang? haghaap! n bila malam pulak.. ada rasa nak study. ;p then betul la.. if kita bersukan, badan cergas.. otak cerdas. ;)

majula sukan untuk diri sendiri. ;) hihi. tataa dear readers.. till here.

miera, if u read tis.. i juz wanna let u know tat..


**

aku nak shawl hg yang nii... !! =(
*muka keen gila

Saturday, January 15, 2011

kuantan

hye people.. ;) i juz came back from kuantan.. like i mentioned before.. went there for kenduri. actually, tu first time aku gi kuantan. haha! kalau x sebab member.. tade pasalnya aku nak gi kan.. thanks to atie. kitorang nginap kat homestay dia.. hurm, seingat aku kan.. weekend jer aku 'hilang'. tapenah melekat kat bilik.. ade jea nak fly memana. =.= makanya.. next week aku ingat nak stay bilik jela.. sapa2 jangan dok ajak aku gi memana lagi dah! hhehehe.

atie + miera ;)

malam semalam kitorang gi tengok KHURAFAT kat east coast mall. korang cakap best + unexpected ending laa... tapi.. indah khabar dari nyata. tipu jer ='( biasa jer citernya. hantu melayu... balik2 ending dia.. pelakon utama tu yang bela la.. yang 'maen' benda tu dulu la.. pendamping malam pon gitu gak. adoi. pasni tingin nak layan citer 'lu langsi lu mati'- betol x eh tajuk ni?huhu.balik jer tengok wayang.. gi supper char kuewteow kat gerai berdekatan. ingat nak lepak maplee jer. tapi xnak makan nasik dah.

day before n before, ada kenduri tu la haa.. cukur jambul baby, anak sedara atie. comei wey.. xder la gambar dia lam lappy aku. tapi anak sedara dia yg wa tangkap cintan ada la sorang ni, zarif zafran. ( macam kenal kan ;p ). tecik jer lagi, umo 4 tahun.. cakap petah giler.. manja siot. dengan aku aku dia bahasakan macciikk. kitorang datang jer.. 'maciikk maciikkk~' haha. if ibu dia nak marah dia jer.. dia prayat ' ibu baek..~ comel...~ comel sangatttt~~'.. trus xjadik marah ibu dia.hihi. gonna miss him lah! ;)

zarif ;)

baju kuronge ;p

top roof east coast mall. haha

all in all... thanks for the moment atie n mira. xder la aku mati kekejangan lam bilik ni kan.. haha. duit PT lom masuk.. tapi every weekend lesap. cane ni.. =.= tats mean, nak enjoy tak perlukan duit pon.. asal ada orang bawak.. jalan jer. hahaha! ok readers.. tilll here. ;)

p/s: entri ditaip kemarin. baru jer publish.. ;)

Thursday, January 13, 2011

entri mamaii.keh3

1.30 a.m oredi.. mata still tak ngantuk.. dah habis gi discussion kt library, balik2 jer nyental baju-baju punya belambak tak sempat nak basuh.. then start wat keje skit for law of tort's tutorial. wahh.. da macam takda life..! =.= tetiba perot ni laparr... ='( burger beef special tdi petang dah completely digest i guess.. haha. tuh pasal laparr semacam tak makan sehari. sabar jela.. nak supper tak dopett den. sebab baru jer nak start misi diet semula. hooyea,, i know it sounds funny n ridiculous. hihihi. where is he? baru je berlepas ke alam mimpi.. nak ikottt~ huhu. esok ape plan?

gi klas cam biasa.. thinking of having lunch wit my ex-room8, farhah. pastu gi study circle (halaqah)... n petang skit ikot atie balik kamponge dia sebab weekend ni ada kenduri.. da lame x mam nasi kenduri =') can't wait thou~ so.. before blah dari tempat nii.. i have to complete ol task which suppose to do on weekend... enjoy pelisss... =.= good for me then people. i tell u! =/

xtaw nak sajikan korang pic ape. pic muka sendiri maybe korang da busan en.. haha.
nak touche bule? tehee!


sorry sebab entri macam 'do we all need to read this???'.. hehehehe. dah tu aku cakap mata x nantuk kan.. pas menaip entri opkos bule titoww..~ papai dear readers... nunytee ;)

p/s: menaip entri sambil berdiri. co-Ol huh? hahaha!! ouh, nak sambung donlod lagu pulak! lot of thing to do guys! =') (include unnecessary stuff. ;p )

Sunday, January 9, 2011

tahniah faizal tahir. faizal tahir n.. ana rafali juga.

nunyte people..! ;) mesti korang lom titow an.. sebab tingok AJL25. oh, yang ke 25 dah ker? nampak sangat bertahun2 aku xmelayan AJL. well people, aku memang xminat menda2 gini. i mean.. realiti tv, konsert2 nanyi ol those stuff. uke bule la korang start kutuk aku yang out-dated like what kan.. haha! bila se-famili ngadap AF ke ape bala seerti dengannya.. aku stay out of it.. wat hal sendiri kat ruang tamu ke ape kan.. huhu. ;) AJL baru jer habis. aku n budak2 bilik bawh gi layan tengok kat umah pricipal mahallah. hebat x.. haha. sebab anak dia member kitorang thats why plus plus ada menda nak settle as witnesses pasal kes semalam. ;p then dr. tu cakap.. banyak kes2 lam mahallah budak2 laws punya hal. haha! memang kelakar. abes kuar tort law.. battery laa.. assault, nuisance defamation abes suma sangkot. sebab ada physical force da jadi kes civil wrong. better stop talking laws stuff whatsoever. nanti panjang n complicated ;p

hurm, cakap pasal artis tempatan. aku ada la minat beberapa. macam faizal tahir.. n black aizat yuna. bagi aku, dorang memang gempaq n berenergy. suara lam radio n live memang xubah. bila dengar faizal tahir nanyi.. rasa cam boyfie aku dedicate untuk aku. so sweat~ haha! bak kata FBI. banyak aku blajar english baru malam ni =.= artis2 gini menepati la taste aku out of all kan. performance lagu HANYUT, seriously gempak gilos. memang deserve la dia menang utk persembahan terbaek.


aku hebat sebab hanyut


komen aku untuk juara lagu kali ni?
ana rafali?

memang like ouh wow unexpected n unpredictable! kan... kan..kan? say yes pelis. haha.
aku xnak komen pape. rezeki dia kan.. nak wat camner.. ;) moga dia tingkatkan prestasi di masa hadapan. rakyat didahulukan prestasi diutamakan. haha! ape kaitan~ =,=
aku tareti nak komen pape sebenarnya.. tengok pon suka2.. xfollow sangat pon.. orang yay, kita yaayyy juga.. org 'aaa...... kenapa dia weyh?! x aci xaci'.. kita pon 'aaaa.... kenapa wey ape jadi' blurr kejap. hihi.

ok la.. setakat itu je dulu. time for sleep. esok klas 8.30 plus ada presentation. huhu. be prepared syakira! ;) nunyte people. assalamualaikum ;)

p/s: anas koQ pon hebat! faizal's younger brother. search him in youtube. hez awsome just like his brother. ;)

Saturday, January 8, 2011

kuih talam muka ada dijual di sini.

selamat pagi readers! sila lihat jam anda skrang? wah! suda jam 10.37 bha.. awal kan i bangon. tido jam 4 bangun jam 10. nak bagi cukup 6 ke 7 jam ler katakan.. ihihi. semalam ada lepak kat bilik member.. sumthing bad happen there. girls fighting sumthin. oh. i dont give a damn. since budak2 bilik tu false imprisonment diri sendiri dari 'penyerang2' kat luar.. skali dengan aku terperangkap lam bilik dek kerana datang cuma sebab nak berdiscussion, laen pulekk jadinya. ='( kah3. apoda. baideway, harini aku nak cakap skit pasal isu talam dua muka. juga seerti dengan hipokrit plus plastik etc etc u name it!


bkawan dgn siblings lagi tulus. nak gado depan2. tarik2 rambut depan2. curi stuff dorang depan2. haha

Before, masa kat foundation dulu.. aku penah la jadi mangsa sahabat sahabat dunia akhirat yang berperangai sebegini puaka. gi kelas barenggg, makan jugak barenggg buk, lepak2 barenggg... poQoknya suma bareng ahhh! (bareng=sama) time sembang2.. bersuap aku-kaw, pijak semut pon tara mati der? time cakap, yor yor o0o jer muka manissss giler bangang pilihan mak mertua la katakan~ lantak kau la kan.. memang manusia2 begini.. pandai bermaen kata2, pandai berpura2 sok baek (kua lagi indon aku =.= ). tapi belakang kita? ya ammpoonnnnn! Allah jer tau. then, bila da tau segelintir prangai sahabat sahabat dunia akhirat kita berprangai puaka begini, kita rasa kesian jer kat dia sebenarnya.. sebab dalam masa dia menipu sahabat dunia akhirat dia sendiri.. dia juga menipu diri sendiri.. n bila orang da taw prangai dia macamtu, orang2 mentertawakan dia kat blakang juga. macam aku dulu, minah ni siap copycat lagi nota2 aku kan.. sume menda la baek2 belakos kan.. bila ada room8 dia ngadu pasal dia kat belakang aku, aku tekejot. tapi aku cool jer la pastu.. sebab for me, as long as dia treat kita elok kat depan, why not we act the same thing aite? hal kutok2 blakang.. itu hal dia ngan Tuhan.


my BFF worldheaven; miera =')

Since aku ni jenis, orang kutok2 blakang.. bertalam2 muka dia blakang aku.. slagi dia macam malaikat jer kat depan, aku no hal jer la. tade la nak hentak2 kaki sambey melemparkan senyuman kudus ker ape kan.. bila aku tengok member talam 2 muka ni, bila dia layan kita elok kat depan.. trus aku macam bule let go ape dia wat.. tapi bila blakang, i see her as a diffrnt person i mean the bad side. bagi aku.. biar kau terseksa bertalam dua muka dengan aku. nak fake fake sangat.. lantak kau. one more thing, orang2 begini.. bagi aku, spesies jeles tahap habis meter punya dengki. conclusion aku jer la.. ;) orang2 macam tu tak bule disuap dengan kata2 maki secara berleluasa.. silap2 dia bule talam air mata palsu depan kita. bahaya bahaya. kah3.

aku ni pulak jenis suka wat 'malaikat' nak mati dengan member2 sampai da kena pijak kepala. tau la aku pendek kan korang senang2 jer step foot on my head. wey brader. da sampai ke kepala tu melampau doe. senang jer.. what goes around comes around. aku slalu apply quote ni dalam kehidupan bermasyarakat & bercinta (la sangat~ haha!). so pasni, wat baek berpada2, wat jahat pada yang layak! haha. uke la.. sekian dulu sesi melepas geram n kutok mengutuk pagi2 ni. memang tade keja kan kau.. bangun lambat.. bantai big apples n buah oren.. mula start kutok2 bagai. oh, meskipun begitu, harap2 rezeki murah di pagi yang indah dan berkat ini =')
etceli.. pasni aku mula nak ngadap laws stuff n whatsoever.. before aku serabutkan kepala otak dengan masalah2 orang dalam paper.. better aku melepaskan dulu ketidakpuasan hati dalam blog ni. baru fressh nak solve people's prob =') masalah aku sapa nak settle? =.=

papai dear readers~~

p/s: thanks to miera for the suprise big apples. ~~i knoe u want me..~ u noe i want cha.. i know u want me~ u know i love ya!~~ kah3. <3

Thursday, January 6, 2011

put your title here.

salam semua. salam tenghari jap gi ada fardhu ain klas. salam library sebab skang blogging kat sni! blog aku da bersawang da nii.. bz der nak update.huhu.
lately... masa aku banyak habis ber-sport kat female sport complex wa tinguk citer korea wa sibuk sibuk gi talk club itu la ini la.. dengar citer if x aktif berclub2 bagai kena 'kick out' dari kolej. tak tahu lah kesahihan itu kan.. just prepare for any consequences la.


hurmm.. aku senar nye dop tawu nak citer apa dah.. cuma ada la story pasal aku gi picnik kat sg. congkak wa sg. gabai wa kolam air panas last week.. the purpose of going there sebab nak happykan member kitorang yang frust menonggeng dengan boprend dia. duh..duh... but we really made the day la. best giler sebab kitorang ber-BBQ. then, if bab nyalakan api.. aku memang fail. so aku better wat keje2 'dapor' sebab if aku masuk campur bab nyalakan api, memang xkan nyala2 dah. hihi


5 of us.
(mcm tikus plak aku makan.huhu)


my dear sista, puteri

2nd thing is.. i miss my followers n readers here.. so tis is why i've feel so like guilty for late update 'whats next' in my blog. ( ayat cam barua.kah3). ohh ya, aku da start gi gym semula =') whatta 'heaven' coz ive been waiting for the time.. maklumla.. cari gym kat sini xjumpa.. tapi sebenarnya, masa hbis men skuasy tu.. baru prasan gym sebelah jer! tapi yang kurang best.. treadmill limit to 10 minutes equal to 100 calories jer dapat bakar per person. yet, kepuasan tu kurang skit. sebab biasa lari triple times more than the time fixed. betul cakap orang... nak turun mudah nak maintain susah! but i've made the success before n i try to make it again yet, permanently. haha. cam x konkret jer ayat. =.=


kat tenis court, 'menjamu mata'.haha

by the way.. n yes way, aku da lama x jengok2 blog followers n visitors yang tinggal link dorang kat sini. nanti2 lah.. one fine day, i will ok. so sorry again sebab entry kali ni cam hampeh n tak berilmiah. haha! sejak bila berilmiah kann.. =,= tapi aku nak cepat n just make a short entry for u guys. tapi no longer short coz my fingers keep typing.. n typing ... like hahh...i wanna story more butta i got no time. ini pun tunggu member habis discussion bagai... nak duk depan krusi library membaca macam fake fake kann.. macam skema penipu belagak rajen plak... maka aku pon wat co-Ol dengan ngadap pc sini bajet buka student portal padahal yaa amponnn...! berblogging yerk minah nih. ok dah dah. i told u my fingers cudent stop! ok stop now.

meet u tomorrow.. tomorrow.. n the day after after ok..??? ok stop now. stop! bye.