Wednesday, June 29, 2011

vacay o vacay

hye people.

*thinking*. macam blurr pon hado nak taip apa.. belog ni pon da usang. siyesly busy giler since amek mooting last sem. skng da start cuti untuk 2 bulan.. yippyy...~ ^,^

apelagi.. start belajar masak terrer-terrer la syakirah! ;)

before balik cuti sem ni, aku and member2 ade gi vacay kat peeday. tido umah pakteh kat situ. thanks kepada makteh sebab drive kitorang ke pantai.. we really hve fun there! ;)


pokes macek tambi kat kiri. shexxshiii woo~







thankyou for reading! ;)

Wednesday, June 8, 2011

happy birthday atie.. we love u!

happy birthday my roomate; atie.

puhhh..puhh..puh... tiup lilin! kekeke

semalam kitorang kuar. atie & kakputeri gado dari brapa hari yang lepas. tapi kak puteri saja nak kenakan dia.. taknak cakap even atie da tegur. sebab dia nak wat birthday suprise. malam semalam kitorang gi giant batu caves.. beli kek, hadiah.. nak celeb kat kfc. (tanpa pengetahuan dia) tapi before plan kitorang menjadi... atie wat hal..! dia majuk.

dia cakap dia nak gi wasewok (wangsawalk) sorang2. jalan kaki sorang2. kitorang plak?

ah.. sudah. cane ni?

then, miera call paksa dia datang kfc skang jugak skang jgak kalau x kitorang xnak makan, kitorang xnak balik lagi nak tunggu kau! kalau kau xdatang kitorang xnak kawan nak remove and block kau dari fesbuk kitorang nak tido luar bilik ( eh tebalik?) xnak tido sebilik ngan kau. kek ni kitorang letak atas katil and or malam ni kitorang nak tido bawah simut. kitorang majuk kalau kau xdatang skang jugak!.--- dasyat kan kitorang membebel sepanjang dia degil xnak datang?

then, kitorang cakap, datang kejap. 5 minit jer. then dia timbul depan pintu xmasuk. sebab tecik ati nan kakputeri. pastu nak blah. aku ajak miera gi ikut dia. then.. supriseee!! kakputeri datang bawak kek nan lilin luar kfc kat playground lak tuh, nak suh atie tiup. pas tiup.. still degil! then.. baru dia cijok..

haaa.. tau besalah!

nak jadi citer.. masa dia majuk jalan laju2.. kaki tepeleot plak. daa bengkak. tulah kot. haha.


gemoknya aku. i loike.



blakang; ikram& izzah
depan: k.putri, atie, miera

kene calit plak.


Wednesday, June 1, 2011

mooting. am i ready enuf?

hye guys! ;D

im back! wee...~ dapat gak mood untuk hapdate belog. siyesly.. shortsem ni bz gile nak mapos. since aku amek compulsory moot. u guys tau x moot tu ape? okay, buat yang kurang ketahuan apekah itu moot.. perhaps it kind of whatever i have no idea to merepek plak apa tu moot. haha. eh.. am i too fast for telling u the content of my story tonite? hihi. dah tade mukadimah kan skang.. dah tareti nak merepek. n bila dah tareti nak merepek.. means.. towards maturity kot? haha. okay, thats it. blabbing babbling kan? can't help it ;p


okay, moot tu kind of perbicaraan dalam mahkamah olok-olok. macam student laws.. semua akan hadapi pembelajaran yg praktikal sebegitu. for me, its fun! becuz.. not reading subject. *nampak sangt malas baca kan? lallala.. -,-" kelas moot best. sebab lecturer kitorang best, cute, sporting *but when shez become a judge, she really acts like one & shez no longer be her.huhu. her name is madam suzanna kamaruzzaman * to all juniors of AIKOL IIUM, i suggest this lecturer to become ur Dr. compulsory moot.no regret. ;)

so, today is a 1st day for 1st round of mooting session. theres a lot more session for the rest of us who are not perform yet. so, kitorang da dapat gambaran how the session gonna be like. on how we goin to be attacked by the judge who is our lecturer. for the 1st moot session.. yang akan assest lecturer kita sendiri. but 'can't wait' for 2nd moot where the panel of judges akan dok kat bench depan tu haa n tembak kita dengan soalan2 & perhaps all of us wud feel like ohemmAllah, im dead im dead. (T___T) lecturer sendiri tanya soalan pon da banyak cekadak unless we make it clear what are we submitting on la.

hopefully, my team, me as a senior counsel on behalf of the appellant*blushing.kah3. wit my co-counsel Puteri Balqis goin to perform well next tuesday. wee again~ haha.

entri today--- wednesday.

see entri kat atas? tu entri rabu lepas. first session.. aku punya session kemarin hari slasa.

how was it?

bad.

why?

weyyy submission aku xhabis kot..! kene tanya banyak soklan banyak giler bla bla bla.. yang lagi teruk ada referred authority aku xsupport dengan primary sources; the cases. sebab i thought... ......................................... ok, alasan. (T__T) this is bad u know. memang i ada sedia cases n acts sume. tapi if ada statement kita refer kat textbook, textbook is not a primary source. and i did pause a lot especially when i was thinking to answer the questions thrown out by madam. so sad. tapi xper.. dah lepas kan.. bule improve lagi utk 2nd moot selasa depan. cepat x? hihi

shortsem pon akan hbis awai nanti. suke suke suke~ ;D

okay, now time tu layan the pictures sepanjang berlangsungnya mooting.. ;))

penontons.


2 blakang; me & kakputri
2 depan; the mooters for the day, hanim & mila

<3

done.