Wednesday, May 18, 2011

happy mother's day. yea, i'm late!


cool kan mereka? haha, kitorang suh pakai, depa pakai jer..~ melayan anak2. haha




looking at her face, making me realize how loving she is, how tiring she is in dealing

with 6 of us. im sorry for sumtimes, making u sad and dissapoint of my 'kerenah'.

one night, i kissed ur forehead.. and then u said " ada jugak anak umi nak sayang umi sebelum tidok.. ',



and u know what? i felt bad of me at that time. i love u.. and mybe i dont know how to express

it thru my action. but deep in my heart.. i really really really love u so much much more umi.





you are the apple of my eyes.

umi Nafisah othman.. ;')



HAPPY MOTHER'S DAY to all beautiful mothers in the world..!





p/s: lambatnya la aku wt entri hari ibu ni.haha. i miss umi ='p nak alik..~ huhu

Thursday, May 5, 2011

my heart is a trash.

It's funny how a person can break your heart, and you can still love them with all the little pieces




I dont miss him, I miss who I thought he was


Every time I see him all cool, calm and collected, I lose my breath, my heart starts pounding, and I am painfully aware that I am not over him and he is over me.

smile for you.

bye.

Tuesday, May 3, 2011

do mess up with law students.

salam guys. actually im not in a good mood to post an entry. but i need sumone i want to talk to, sumone to comfort me, to please and fine me. i feel so down n depress becuz of no good reason, i guess. hurm.. 1st of all, ok, im a law student, taking bachelor of laws (hons)-LLB. LLB is for civil law degree, n im not sure what it is stands for. if im not mistaken. Lex Legum Bachelorette (latin) * correct me if the word spelled is incorrect.

what the h*** im telling u guys what student am i.

some people out there will sound like this....

''bangga ke jdi law student?''..
''perlu ke ckp hg student law''...n bla bla.

those people are set their mind all negative when law students started to acknowledge themselves as law students and started to talk panjang bejela.. n claimed 'its all becuz of we read laws n thats why we acted like poyo n what not bla bla'. why are they like 'blaming' that course that we've taken?? i dont understand. and yes.. some laws students are acted like 'cakap-macam-hebat-giler' but not all laws students intend to,sumtime-without realizing-they've become-like that kan?? n its becuz all the time we read lot of 'argument-things', writing -panjang berjela on papers, and we are soo like that and whats the problem if these kind of 'things' we always bergelumang into sedikit sebanyak mempengaruhi pendirian and cara kami? bukannya culture shock benda xelok.

why are u so distracted with our changes?
tercabar?
jealous?
whatever the reason is, i cannot see the relevancy of feeling distraction of other people's changes as long as they are not violate ur right n harm u bodily! -,-

n im glad if by way of taking the course i've become like more confidence, ada pendirian sendiri dan xbersikap tak tetap pendirian macam lalang. before, i used to follow what other people say and just keep silence even if im not agree with sumthing that oppose to my thought.
im sorry if u guys ada yang trasa dengan kata2 dan bahasa saya. im juz like that. ;) kadang2 nak ikut kepala sendiri unless statement u guys buat saya rasa ada betulnya and im not going to deny sumthin yang sy rasa betul. im not that cruel! hehe.

its not sumthing to be proud of kalau kita amek Medic ker.. Law ke.. Engine ker.. architecture ke.. if we are not soo like medic students, law students, engine students architecture students etc. kalau kita pemalas, buat keja last minutes, negative attitudes still xleh nak ubah.. *sy la tuh.hihi. thats what im goin to mengadu skang. sobs..sobs.. *laa, bru nak msuk topik. haha. see.. mukadimah panjang gilos.

im glad n tumpang happy on behalf of my sister; yana.. bru fly ke aussie untuk Diploma Pentadbiran Kehakiman Guaman Islam. i smile on behalf of her. and i feel scared when i start to think what im goin to do in future. i dont have a plan, a brilliant future plan like others, i guess..im not soo good in law, n im not sure if i can do better in law circle. ='( im lack in every single law stuff blabla. i stress when i thinking that i cant remember allllll that i've learn. ok, those are all negative. huhu. it knocked me down. i need sumone to gimme an advice to motivate my spirit. huhu.

anyone wanna be found? ;p
(T__T)

sumone said.. masa belajar.. mmg perlu ingat smua kita belajar. *ok,memang la. tapi bila start practse we still need to open up the book.. find the law cases..juz good to know and familiar dengn law principles yang beriban2.haha. sampai beriban ker ek. tatawu ler. hihi.

effort; Bundle of Authorities (BOA)
nak moot nti kena wat ni. biasanya memang tebai giler. tapi ni peringkat
asasi jer. so, ni jela.haha
CFS 2008/2009 2nd year 2nd sem.


aikol legal journey.
sbb kan gi sini la.. esemen aku x submit on time. pas bgi
excuse letter bru Dr. tu accept. huhu

khusyuk.kah3. krooh..kroohh~


p/s: petg ni jam 5 result kuar. takot. 8hb balik gombak wat shortsem 1 subjek jer-compulsory moot. then its goin to be a veryyyyyy busy semester.but still, cant wait to learn sumthin new! ;) i Love moot. *tetiba.haha

Monday, May 2, 2011

malam mencarut dan malam tido sambey sengih.haha


assalamualaikum guys! im back. wit emotion unstable! why?..few things.


first thing:

As we all know, Osama bin Laden killed dalam satu serangan kemarin (kot? not sure.). big shock. at last.. selama bertahun2 Amerika laknatullah buru dia, last2.. dapat gak. hurmm.. alfatihah buat pejuang Islam terunggul abad ini. yes, we all know.. world blame him for the september 11 attack! tapi bagi umat islam majoritinya ( aku percaya), kita xpatut trust what the kapiaq laknat (amerika & seKUTU) tu semua cakap kot? padahal tuh suma propa jer pon. i.e: dalam microsoft words sendiri da tebocoq plan kotoq depa tuh kan?siap ada lambang israel laknatullah tu lagi. n much much more la evidence yang slowly reveal. puak2 kapiaq tbabit silap la kalau nak kelentong people at large today. kalau takat nak tipu manusia sesat hidup zaman jahiliyyah dulu bule la...~ akai taqa2 puak amerika israel kapiaq tu ja kan? hurm... i beg ur pardon if my words sounds emo n kojiaq ke hape. tapi berasap gak la dengar si boroick obama tu bagi dramatic speech kat tv tadi. sket jer dia tunjuk. macam si**. 'justice has been done'-boroick obama. laa... kepala hongek dia kan. students law yang repeat pun x sebodow dia aku rasa. aku rasa word justice tu macam xkena ja kalau kuaq dri mulot dia. if depa claimed, serangan tu mengorbankan orang2 xbersalah.. what the hell r those people r doin today? bunuh wanita, kanak2 dan orang2 tua x bersalah dalam banyak2 serangan semata2 nak cari Osama tu.. xnampak plak? aku rasa president ni xngaji subjek Pendidikan Moral la.. yang non-muslims student amek sbg ganti subjek agama Islam time sekolah rendah dulu. basic xdak kot. whatever shit that ive said and continue to mencarut-carut pasal isu ni, aku xbleh wat pape gak kan? stakat taip mencarut kat puak amerika israel ni, bebakul2 'pahala' plak aku dapat. tapi aku sill nak express kan apa aku rasa. sorry if ada (memang) tekasar bahasa kali ni (T_T) takziah buat the deceased, Osama bin Laden and few people yang terkorban dalam serangan tu termasuk anak dia (if im not mistaken).

Al-Fatihah

further info:



second things:

yayyy me!

Pasangan sejoli mr. & mrs. hamster dah selamat jadi ibubapa kepada anak2 cumey mereka seramai 5 hekoQ. banyak tuh bhai. *eh.. kaunya banyak gi ek? ahh..tarak2. akunya babyhamsta lagi banyak! haha. it was my first time saw ibu hamster beranok. time aku tengok tu baby yang last dah, still melekat kat montot dia.awww~ cool! takjub giler. takjub dengan ciptaan dan kuasa Tuhan. bilamana.. baby2 tu jato dari umah banglo dua tingkat tu. bapak dia pulonla kuak2 abuk2 kayu tu cari baki baby2 tu mana taw ada lagi. time aku tengok, i was like... ohemmmmgeey!!~ so shuweettt that creature! then.. dia gonggong la sekor...sekor.. naek atas umah. haha. tapi yang den tok pehey tuh, kenapa tah couple ni cam gado sakan. nak kate anak2 tuh anak luar nikah, tak pulok. manede jatey lain dok umah tu. pelik kan.. huhu.

Then, aku besama crew yang menyambut kelahiran babies ni (sambut la sangat, nengok je truja lebey~), yg terdiri dari chief doctor; kak long a.k.a me, my not-so-little bro, his sebaya sista, n the youngest little sista telah mengasingkan laki bini ni. sebab adik jatey aku call dari unisel suh kitorang asengkan takot bapak dia makan anak. adik cakap, member dia yang juai hamsta tu cakap. *ayat keling kejap. and and tok aku plak cakap, xyah asengkan.. sebab anak2 tu dri 'benih' dia, so dia xkan makan. laenla.. kalau dorang laki bini hidup becampur dibawah satu bumbung dengan couple lain. so, ada kemungkinanla salah surang couple melahirkan anak luar nikah jantan lain, then si bapak tak kesah nak makan.

banyak mazhab tol!
-.-

tapi sebagai langkah berjaga2 dan keharmonian semua pihak.. crew bidan2 tak bertauliah ni telah memisahkan this one happy fameli at home *tetiba tringat men kad HappyFamily. bahaha.

tapi that bapak dok lam sangkar sorang eh sangkar pulak. politely so called rumah *yang aku tengok macam penjara Kajang jer -,- sebab xde dua tingkat.haha. bapak dia meroyan semcam! ni aku xtipu. kitorang lapik paper,then tabur abuk2 kayu. dia kalut la nak kuar, geget2 besi penjara eh umah tu sampai dengor munyi gigi. huhu. then bila da frust.. dia semunyik bawah paper. lama kot. time ni wa rase nak tiyak taw.. sadis & tragis bila si suami xdapat bersama disamping istri dan anak2 baru lahir. trasa dianoyaa taw u~ tapi nak wat cane naseb dia.. takot karang dia wat 'sumbang mahram' ngan anak2 dia, gi makan nye baby2 tuh? tak sempat ceq nak tengok dorang tumbuh mulu2. =')

my wish to those little cutey baby hamsta; live well, eat well.. bosar2 esok.. jangan lupe bagi keturunan seterusnya. wa nak juai hamsta rm10 sekor. bahahhaha. mahal eh? baka baek punya lol!~ till here. papai n nunyte dear readers!! ;D

p/s: video anak2 hamster ingat nk upload esok. kalau rajen~ hihi