Monday, July 18, 2011

jangan membazir. haha

my sister is wearing our STB's collection ;) oh, dia yg sebelah kiri. tq.

hollaaluu everyone ;D

hee.. petang2 ni macam nak update plak kan.. i memang cmni. update ikut mood jer.. sebabtu follower tak ramai, statistik tak melambung and i pon tak kesah.. haha. Dok rumah jer dah malas nak update, dok campus nanti lagilagi la kan.. but but but i have my own solid excuse which i tersangatsangat la bz. *ok, manusia mmg suka bgi alasan. hihihi.

adik2 i yang kembar tu da balik sanasanasana tinggal la i ngan budak2 kecik ni kt umah, layan depa. semalam men sik boommboomm dgn my youngest sistah siyess macam apelagi. kalau tak layan nanti triyak, kalau triyak x bunyi macam suara merak xper. haha~ *kutok lagi.

since adik syidee da balik unisel, sejak i wat biz bundle ni, dia la yang tolong drive gi post2 sume skang da kena nyusah umi abah tolong drivekan like memang i bule drive just depa xharap jer. cam L**** pon hado. -.-" tapi takpe..thankyou to 'em kalau tak cian i punya customer. so far, biznes ni dapat galakkan dan sokongan dari kenalan2, and posting pon jalan dalam dan lua efbi *gilo bunyi cam menteri dalam dan lua negeri -.-"

so, dalam masa terdekat nak upload stok maxi-dress plak. even banyak yg i suka samngatsamngat tp nafsu tu kna tahan dulu kot. berputihmta jela.. huhu. sejak buat biznes, baru i tau betapa susahnya nak earn money kalau tak dulu grab je xpk apedah. dalam otak ni 'tak amik skang nanti tak da dah macamni' and ' tak amik skang nanti tringat plak, so kna amik.' haha.. so, korang jangan jadi macam i and terusla membeli di ShopTheBundle - page di efbi.haha.. *keling kan.


thats all for today! thankyou for reading. :)

Sunday, July 10, 2011

my new opening online bundle shop

salam and hye guys!! ;D

have u guys eaten? cause i just finished having mine. blurrppp!!~~ *bau ikan kembung sumbat x? kikiki. well.. i was being so busy lately for finishing my 'project'. oryte u already know the motive i wrote for this time entry so lemme straight to the point.

alhamdulillah, akhirnya i dah ada online shop sendiri.
yippyyy~~~ ^^

im working on updating the blundle clothes thru fesbuk actually. sriyes penat giler wat keje2 ni sebab qenyah. u know qenyah tu ape? try gugel translate Kedah loghat. keke. Memula my boy la cakap nak wat jual bundle2 ni sume since dia ada jumpa lubuk baju2 bundle. Immediately, without wasting a minute *ceh tipu* trus i ajak adik gi tempat tu keesokan hari. and i dah borong so far 2 trip bundles of bundle clothes. hehehe.

Bagi vintage fans, here u go.. banyak gak la dress vintage i amik kan.. sebab skang da trend orang layan vintage but not for me actually. i kannye ikot fashion sangat pon, but my sister 14 years old do. and what more, dia suh i jadi model baju2 dia. okay, model pendek. hahaha~ i xnak kot... tapi nanti kna babab ngan dia cakap i x wat effort promosi la apela. memang pon.. sebb i dah penat pomot2 sabun susu beras..then nak pomot ni plak. (T__T).

so, as to show ur support, korang bule la click the 'like' button kat http://www.facebook.com/pages/ShopTheBundle/176418205754535 - or try cari shopthebundle lam fesbuk untuk dapatkan update2 baju. ;)

Hope korang bagi support for my new opening because after all.. u guys la one of my spirits nak teruskan biz. :) *teharu kan?

so, thats all from me. jum layan 'preview' dari STB's collection..


RM25

RM16 *with some defect

RM35
oversea coat


RM30

ni cuma skit2 jer.. nak tgk a lots more korang bule like page shopthebundle kat fesbuk dgn klik link diatas.

harga2 kita serendah RM6 dan setinggi RM35 sahaja. ;D

macehh~
& happy online shopping guys! ;)
for further info, bule visit page shopthebundle

Sunday, July 3, 2011

alhamdulillah, sambutan sabun susu beras menggalakkan.

gambar hiasan. haha

assalamualaikum wat pembaca belog littlemissyakira.. ;D

hope u guys as happy as me today ^,^ im so excited since i baru jer balik post office, pos sabun2 susu beras tu semua.. alhamdulillah, sambutan menggalakkan juga. tadi bawak my brother, syidee teman gi wat urusan tu semua. Its his first time berurusan posting2 barang.. while i act like pandai-sangat-la-pasal pos2 bagai. haha~ padahal pos ekspress jer sampul tahu pon.. -.-"

Rite after pegi post office, trus i pegi bank-in duit yang beriban2 dan berguni2 nampak benor nipunye hihi. alhamdulillah.. lepas ni i kene keje keras lagi nak up kan demand, since stok sabun banyak giler i amik. hari-hari bau rasa nak makan jer.. bau dia sangatla wangi.huhu.

For ur info, sabun2 i ada label thailand. some are afraid to use since siam kan? dengar siam dah takut bagai.. i faham la sebab takut sabun tu ada bahan2 yang tak elok ker, takut jugak.. sebab nak pakai kat muka kan. tapi u guys jangan risau sebab i purposely choose siam punya sabun susu beras since sabun2 dia much more bagus dari yang sabun susu beras yang i dah pena guna. before this i used to pakai sabun susu beras yang dri mcm2 pengeluar, yang takda label pon hado. tapi after i dah compare semua, i found that the one made from thailand is the most satisfied. Lagipun ramuan dia cuma bahan-bahan natural macam susu dan beras, which all know yang air beras memang elok untuk muka, regardless of whatever place it is made from kan? so pasni jangan ada yang wat statement 'tah2 dari siam tak elok muka kalau pakai' such u guys dah try beberapa jenis sabun2 beras before this. ;)

So, try on. if nak ambik 3 ketul ke atas, kita bule deal wholesale price nya okay? selamat mencuba kepada korang-korang yang belum penah try sabun susu beras ni. cheap and affordable plus non-chemical lagi. ;)

sje nk tayang jrawat.apadahal? >,<


thankyou for reading.

Saturday, July 2, 2011

sabun susu beras.

hye hye sunday to ols. ;)

its a raining day~ time2 ni eloknya baring atas katil jer, tak pon duk tepi tingkap sambey layan lagu jiwang.. ;p well, todays entry is all about rice milk soaps.

new stock is ready!! ;)

tapi kali ni sabun2 kita are made from thailand la. i mean.. beras2 dia. sepanjang aku pakai sabun susu beras ni.. stok aku amik merata2, label tak tentu kadang2. so, aku dah tau beza which one is the best. For ur info, sabun dari siam much more wangi, and lembut.. believe me. try on ur face and feel it.. insyaAllah, no regret.

Price. Rata-rata penjual rice milk soaps akan letakkan price dalam RM10 or with promotion RM9. Alhamdulillah.. inilah kelebihannya jika korang beli dari kami. Harganya cuma RM7. ;) Postage price harga lain yer..

For further info, korang boleh baca lebih lanjut pasal effects dia semua..




- buatan orang kampong nenek engkau (jdi, supportla kluaran sesama orang kampung.ihihi)
-menggebukan kulit
-mencerahkan depends (jujur xjujurnya aku.haha)
-mengecilkan pori muka
-mengurangkan minyak dimuka(terbukti kat aku.hihi)
-if korang istiqamah pakai, i.Allah parut jerawat akan pudar, & hilang slow2
------------------------------------------------
pembelian boleh dibuat dgn menghubungi:

syakirah (013-9209537)
faeiz( 019-4651282)

Wednesday, June 29, 2011

vacay o vacay

hye people.

*thinking*. macam blurr pon hado nak taip apa.. belog ni pon da usang. siyesly busy giler since amek mooting last sem. skng da start cuti untuk 2 bulan.. yippyy...~ ^,^

apelagi.. start belajar masak terrer-terrer la syakirah! ;)

before balik cuti sem ni, aku and member2 ade gi vacay kat peeday. tido umah pakteh kat situ. thanks kepada makteh sebab drive kitorang ke pantai.. we really hve fun there! ;)


pokes macek tambi kat kiri. shexxshiii woo~







thankyou for reading! ;)

Wednesday, June 8, 2011

happy birthday atie.. we love u!

happy birthday my roomate; atie.

puhhh..puhh..puh... tiup lilin! kekeke

semalam kitorang kuar. atie & kakputeri gado dari brapa hari yang lepas. tapi kak puteri saja nak kenakan dia.. taknak cakap even atie da tegur. sebab dia nak wat birthday suprise. malam semalam kitorang gi giant batu caves.. beli kek, hadiah.. nak celeb kat kfc. (tanpa pengetahuan dia) tapi before plan kitorang menjadi... atie wat hal..! dia majuk.

dia cakap dia nak gi wasewok (wangsawalk) sorang2. jalan kaki sorang2. kitorang plak?

ah.. sudah. cane ni?

then, miera call paksa dia datang kfc skang jugak skang jgak kalau x kitorang xnak makan, kitorang xnak balik lagi nak tunggu kau! kalau kau xdatang kitorang xnak kawan nak remove and block kau dari fesbuk kitorang nak tido luar bilik ( eh tebalik?) xnak tido sebilik ngan kau. kek ni kitorang letak atas katil and or malam ni kitorang nak tido bawah simut. kitorang majuk kalau kau xdatang skang jugak!.--- dasyat kan kitorang membebel sepanjang dia degil xnak datang?

then, kitorang cakap, datang kejap. 5 minit jer. then dia timbul depan pintu xmasuk. sebab tecik ati nan kakputeri. pastu nak blah. aku ajak miera gi ikut dia. then.. supriseee!! kakputeri datang bawak kek nan lilin luar kfc kat playground lak tuh, nak suh atie tiup. pas tiup.. still degil! then.. baru dia cijok..

haaa.. tau besalah!

nak jadi citer.. masa dia majuk jalan laju2.. kaki tepeleot plak. daa bengkak. tulah kot. haha.


gemoknya aku. i loike.



blakang; ikram& izzah
depan: k.putri, atie, miera

kene calit plak.


Wednesday, June 1, 2011

mooting. am i ready enuf?

hye guys! ;D

im back! wee...~ dapat gak mood untuk hapdate belog. siyesly.. shortsem ni bz gile nak mapos. since aku amek compulsory moot. u guys tau x moot tu ape? okay, buat yang kurang ketahuan apekah itu moot.. perhaps it kind of whatever i have no idea to merepek plak apa tu moot. haha. eh.. am i too fast for telling u the content of my story tonite? hihi. dah tade mukadimah kan skang.. dah tareti nak merepek. n bila dah tareti nak merepek.. means.. towards maturity kot? haha. okay, thats it. blabbing babbling kan? can't help it ;p


okay, moot tu kind of perbicaraan dalam mahkamah olok-olok. macam student laws.. semua akan hadapi pembelajaran yg praktikal sebegitu. for me, its fun! becuz.. not reading subject. *nampak sangt malas baca kan? lallala.. -,-" kelas moot best. sebab lecturer kitorang best, cute, sporting *but when shez become a judge, she really acts like one & shez no longer be her.huhu. her name is madam suzanna kamaruzzaman * to all juniors of AIKOL IIUM, i suggest this lecturer to become ur Dr. compulsory moot.no regret. ;)

so, today is a 1st day for 1st round of mooting session. theres a lot more session for the rest of us who are not perform yet. so, kitorang da dapat gambaran how the session gonna be like. on how we goin to be attacked by the judge who is our lecturer. for the 1st moot session.. yang akan assest lecturer kita sendiri. but 'can't wait' for 2nd moot where the panel of judges akan dok kat bench depan tu haa n tembak kita dengan soalan2 & perhaps all of us wud feel like ohemmAllah, im dead im dead. (T___T) lecturer sendiri tanya soalan pon da banyak cekadak unless we make it clear what are we submitting on la.

hopefully, my team, me as a senior counsel on behalf of the appellant*blushing.kah3. wit my co-counsel Puteri Balqis goin to perform well next tuesday. wee again~ haha.

entri today--- wednesday.

see entri kat atas? tu entri rabu lepas. first session.. aku punya session kemarin hari slasa.

how was it?

bad.

why?

weyyy submission aku xhabis kot..! kene tanya banyak soklan banyak giler bla bla bla.. yang lagi teruk ada referred authority aku xsupport dengan primary sources; the cases. sebab i thought... ......................................... ok, alasan. (T__T) this is bad u know. memang i ada sedia cases n acts sume. tapi if ada statement kita refer kat textbook, textbook is not a primary source. and i did pause a lot especially when i was thinking to answer the questions thrown out by madam. so sad. tapi xper.. dah lepas kan.. bule improve lagi utk 2nd moot selasa depan. cepat x? hihi

shortsem pon akan hbis awai nanti. suke suke suke~ ;D

okay, now time tu layan the pictures sepanjang berlangsungnya mooting.. ;))

penontons.


2 blakang; me & kakputri
2 depan; the mooters for the day, hanim & mila

<3

done.

Wednesday, May 18, 2011

happy mother's day. yea, i'm late!


cool kan mereka? haha, kitorang suh pakai, depa pakai jer..~ melayan anak2. haha




looking at her face, making me realize how loving she is, how tiring she is in dealing

with 6 of us. im sorry for sumtimes, making u sad and dissapoint of my 'kerenah'.

one night, i kissed ur forehead.. and then u said " ada jugak anak umi nak sayang umi sebelum tidok.. ',



and u know what? i felt bad of me at that time. i love u.. and mybe i dont know how to express

it thru my action. but deep in my heart.. i really really really love u so much much more umi.





you are the apple of my eyes.

umi Nafisah othman.. ;')



HAPPY MOTHER'S DAY to all beautiful mothers in the world..!





p/s: lambatnya la aku wt entri hari ibu ni.haha. i miss umi ='p nak alik..~ huhu

Thursday, May 5, 2011

my heart is a trash.

It's funny how a person can break your heart, and you can still love them with all the little pieces




I dont miss him, I miss who I thought he was


Every time I see him all cool, calm and collected, I lose my breath, my heart starts pounding, and I am painfully aware that I am not over him and he is over me.

smile for you.

bye.

Tuesday, May 3, 2011

do mess up with law students.

salam guys. actually im not in a good mood to post an entry. but i need sumone i want to talk to, sumone to comfort me, to please and fine me. i feel so down n depress becuz of no good reason, i guess. hurm.. 1st of all, ok, im a law student, taking bachelor of laws (hons)-LLB. LLB is for civil law degree, n im not sure what it is stands for. if im not mistaken. Lex Legum Bachelorette (latin) * correct me if the word spelled is incorrect.

what the h*** im telling u guys what student am i.

some people out there will sound like this....

''bangga ke jdi law student?''..
''perlu ke ckp hg student law''...n bla bla.

those people are set their mind all negative when law students started to acknowledge themselves as law students and started to talk panjang bejela.. n claimed 'its all becuz of we read laws n thats why we acted like poyo n what not bla bla'. why are they like 'blaming' that course that we've taken?? i dont understand. and yes.. some laws students are acted like 'cakap-macam-hebat-giler' but not all laws students intend to,sumtime-without realizing-they've become-like that kan?? n its becuz all the time we read lot of 'argument-things', writing -panjang berjela on papers, and we are soo like that and whats the problem if these kind of 'things' we always bergelumang into sedikit sebanyak mempengaruhi pendirian and cara kami? bukannya culture shock benda xelok.

why are u so distracted with our changes?
tercabar?
jealous?
whatever the reason is, i cannot see the relevancy of feeling distraction of other people's changes as long as they are not violate ur right n harm u bodily! -,-

n im glad if by way of taking the course i've become like more confidence, ada pendirian sendiri dan xbersikap tak tetap pendirian macam lalang. before, i used to follow what other people say and just keep silence even if im not agree with sumthing that oppose to my thought.
im sorry if u guys ada yang trasa dengan kata2 dan bahasa saya. im juz like that. ;) kadang2 nak ikut kepala sendiri unless statement u guys buat saya rasa ada betulnya and im not going to deny sumthin yang sy rasa betul. im not that cruel! hehe.

its not sumthing to be proud of kalau kita amek Medic ker.. Law ke.. Engine ker.. architecture ke.. if we are not soo like medic students, law students, engine students architecture students etc. kalau kita pemalas, buat keja last minutes, negative attitudes still xleh nak ubah.. *sy la tuh.hihi. thats what im goin to mengadu skang. sobs..sobs.. *laa, bru nak msuk topik. haha. see.. mukadimah panjang gilos.

im glad n tumpang happy on behalf of my sister; yana.. bru fly ke aussie untuk Diploma Pentadbiran Kehakiman Guaman Islam. i smile on behalf of her. and i feel scared when i start to think what im goin to do in future. i dont have a plan, a brilliant future plan like others, i guess..im not soo good in law, n im not sure if i can do better in law circle. ='( im lack in every single law stuff blabla. i stress when i thinking that i cant remember allllll that i've learn. ok, those are all negative. huhu. it knocked me down. i need sumone to gimme an advice to motivate my spirit. huhu.

anyone wanna be found? ;p
(T__T)

sumone said.. masa belajar.. mmg perlu ingat smua kita belajar. *ok,memang la. tapi bila start practse we still need to open up the book.. find the law cases..juz good to know and familiar dengn law principles yang beriban2.haha. sampai beriban ker ek. tatawu ler. hihi.

effort; Bundle of Authorities (BOA)
nak moot nti kena wat ni. biasanya memang tebai giler. tapi ni peringkat
asasi jer. so, ni jela.haha
CFS 2008/2009 2nd year 2nd sem.


aikol legal journey.
sbb kan gi sini la.. esemen aku x submit on time. pas bgi
excuse letter bru Dr. tu accept. huhu

khusyuk.kah3. krooh..kroohh~


p/s: petg ni jam 5 result kuar. takot. 8hb balik gombak wat shortsem 1 subjek jer-compulsory moot. then its goin to be a veryyyyyy busy semester.but still, cant wait to learn sumthin new! ;) i Love moot. *tetiba.haha

Monday, May 2, 2011

malam mencarut dan malam tido sambey sengih.haha


assalamualaikum guys! im back. wit emotion unstable! why?..few things.


first thing:

As we all know, Osama bin Laden killed dalam satu serangan kemarin (kot? not sure.). big shock. at last.. selama bertahun2 Amerika laknatullah buru dia, last2.. dapat gak. hurmm.. alfatihah buat pejuang Islam terunggul abad ini. yes, we all know.. world blame him for the september 11 attack! tapi bagi umat islam majoritinya ( aku percaya), kita xpatut trust what the kapiaq laknat (amerika & seKUTU) tu semua cakap kot? padahal tuh suma propa jer pon. i.e: dalam microsoft words sendiri da tebocoq plan kotoq depa tuh kan?siap ada lambang israel laknatullah tu lagi. n much much more la evidence yang slowly reveal. puak2 kapiaq tbabit silap la kalau nak kelentong people at large today. kalau takat nak tipu manusia sesat hidup zaman jahiliyyah dulu bule la...~ akai taqa2 puak amerika israel kapiaq tu ja kan? hurm... i beg ur pardon if my words sounds emo n kojiaq ke hape. tapi berasap gak la dengar si boroick obama tu bagi dramatic speech kat tv tadi. sket jer dia tunjuk. macam si**. 'justice has been done'-boroick obama. laa... kepala hongek dia kan. students law yang repeat pun x sebodow dia aku rasa. aku rasa word justice tu macam xkena ja kalau kuaq dri mulot dia. if depa claimed, serangan tu mengorbankan orang2 xbersalah.. what the hell r those people r doin today? bunuh wanita, kanak2 dan orang2 tua x bersalah dalam banyak2 serangan semata2 nak cari Osama tu.. xnampak plak? aku rasa president ni xngaji subjek Pendidikan Moral la.. yang non-muslims student amek sbg ganti subjek agama Islam time sekolah rendah dulu. basic xdak kot. whatever shit that ive said and continue to mencarut-carut pasal isu ni, aku xbleh wat pape gak kan? stakat taip mencarut kat puak amerika israel ni, bebakul2 'pahala' plak aku dapat. tapi aku sill nak express kan apa aku rasa. sorry if ada (memang) tekasar bahasa kali ni (T_T) takziah buat the deceased, Osama bin Laden and few people yang terkorban dalam serangan tu termasuk anak dia (if im not mistaken).

Al-Fatihah

further info:



second things:

yayyy me!

Pasangan sejoli mr. & mrs. hamster dah selamat jadi ibubapa kepada anak2 cumey mereka seramai 5 hekoQ. banyak tuh bhai. *eh.. kaunya banyak gi ek? ahh..tarak2. akunya babyhamsta lagi banyak! haha. it was my first time saw ibu hamster beranok. time aku tengok tu baby yang last dah, still melekat kat montot dia.awww~ cool! takjub giler. takjub dengan ciptaan dan kuasa Tuhan. bilamana.. baby2 tu jato dari umah banglo dua tingkat tu. bapak dia pulonla kuak2 abuk2 kayu tu cari baki baby2 tu mana taw ada lagi. time aku tengok, i was like... ohemmmmgeey!!~ so shuweettt that creature! then.. dia gonggong la sekor...sekor.. naek atas umah. haha. tapi yang den tok pehey tuh, kenapa tah couple ni cam gado sakan. nak kate anak2 tuh anak luar nikah, tak pulok. manede jatey lain dok umah tu. pelik kan.. huhu.

Then, aku besama crew yang menyambut kelahiran babies ni (sambut la sangat, nengok je truja lebey~), yg terdiri dari chief doctor; kak long a.k.a me, my not-so-little bro, his sebaya sista, n the youngest little sista telah mengasingkan laki bini ni. sebab adik jatey aku call dari unisel suh kitorang asengkan takot bapak dia makan anak. adik cakap, member dia yang juai hamsta tu cakap. *ayat keling kejap. and and tok aku plak cakap, xyah asengkan.. sebab anak2 tu dri 'benih' dia, so dia xkan makan. laenla.. kalau dorang laki bini hidup becampur dibawah satu bumbung dengan couple lain. so, ada kemungkinanla salah surang couple melahirkan anak luar nikah jantan lain, then si bapak tak kesah nak makan.

banyak mazhab tol!
-.-

tapi sebagai langkah berjaga2 dan keharmonian semua pihak.. crew bidan2 tak bertauliah ni telah memisahkan this one happy fameli at home *tetiba tringat men kad HappyFamily. bahaha.

tapi that bapak dok lam sangkar sorang eh sangkar pulak. politely so called rumah *yang aku tengok macam penjara Kajang jer -,- sebab xde dua tingkat.haha. bapak dia meroyan semcam! ni aku xtipu. kitorang lapik paper,then tabur abuk2 kayu. dia kalut la nak kuar, geget2 besi penjara eh umah tu sampai dengor munyi gigi. huhu. then bila da frust.. dia semunyik bawah paper. lama kot. time ni wa rase nak tiyak taw.. sadis & tragis bila si suami xdapat bersama disamping istri dan anak2 baru lahir. trasa dianoyaa taw u~ tapi nak wat cane naseb dia.. takot karang dia wat 'sumbang mahram' ngan anak2 dia, gi makan nye baby2 tuh? tak sempat ceq nak tengok dorang tumbuh mulu2. =')

my wish to those little cutey baby hamsta; live well, eat well.. bosar2 esok.. jangan lupe bagi keturunan seterusnya. wa nak juai hamsta rm10 sekor. bahahhaha. mahal eh? baka baek punya lol!~ till here. papai n nunyte dear readers!! ;D

p/s: video anak2 hamster ingat nk upload esok. kalau rajen~ hihi

Friday, April 22, 2011

couz's engagement. ;)

*click2*


hye people. assalamualaikum.. ;) i'm back. as i mentioned before, my couz's engagement day is on 22th april.. and it was yesterday ( did i ever mentioned the date? whatever -,-) . weehoo...!!~ alhamdulillah.. semua berakhir dengan lancar... siap ada photoshoot lagi kat Kota Marina Kuala Kedah. haha..~ macek aku kta.. 'tunang jer.. xkan nak tangkap2 gambaq bagai' (lebey kurang gini ayat dia). tapi da common kan skang.. orang wat photoshot even for tunang jer. ala.. xyah tunggu tunang.. dok kapley kapley skang pon.. photoshop oh eh photoshot typo error -,- kiss sanonn hug sinin.. haha~ whatever la.

so, thanks couz sebab bagi peluang itew tangkap gambeww ewww~~ kah3. (hye hieda, understand what those words really meant? hihi -,-). iteww nieww ukannyeww photewgrapheww and whatnott kan. cuma bab nyeww iteww adeww camereuww ala-ala kurang canggeh sket jew dri DSLR. hakhakhaktuii! ( pelis dont use the words wit sum additional 'W' too much, it makes me feel like ewwwww~ haha). orait, done merepek. skang jum layan pictures of hers.. (^,^)

santeknya kazen dan kazen abevv~ hihi

asni, aida, ai-syakira -,-





auu cakk!!~

Wednesday, April 20, 2011

bebelan bosan

morning people.. how u guys doin? ada yg tengah membuta dan berkubang atas katey lagi ker.. huhu. *alaa.. kau cm xbese. hihi. pagi ni mataku segar bugar plak kan.. xrase nak sambung tido macam salu.. kipidap syakirah! ;p

busan giler kot sejak aku balik umah ni. hurmm..biasa ada jer benda nak wat. tapi sejak parents hire maid, keje2 dia untuk serve nenek aku yang sakit, tapi dia da wat sume keje. so, biasa pagi2 bangun..aku yang kemas umah suma la. anak dare kann~ hahaha. der. since dia ada.. pinggan sebijik pon aku xterus basuh.. tangguh2 lam sinki sebab memang ada orang akan basuh. adoy. naseb la maid ni balik hari jer.. kalau x.. jadi pemalas la aku sampai ke-tua. hihi.

hurm, aku baru jer post entri baru2 ni pasal keturunan aku tade yang kawen muda. tup..tup.. kazen aku, aida ,22, da nak bertunang esok (jumaat). congratulation couz (^,^). tapi macam tak cayer pon ada. bukan sebab jeles ker apa.. *hurm, ada gak skit jeles tu.haha. tapi sebab, yer la.. kitorang beza umor setahun jer.. dulu masa zaman2 muda belia,kitorang salu aa share citer2 cinton ni.. sal jantan tu la..jantan ni la. abang angkat tu ini. haa... memang sekepala abez la. *tp skang market da turun. (T_T) . rupanya masa cepat jer berlalu. we are getting older and will get married soon.. sooner... but when.. dont know la. hua3. kalau ada yang nak, trima jela. tapi if ramai yang nak..select2 la gak. haha. bajet jer. -,-" see, i told u what, ramai kan orang kawen skang, ramai yang umor muda2. hurm.. bila kita tengok member2 kawen.. umor baya2 kita jer..tempias tu trasa la gak. apatah lagi adult yang da bekerja.. da cukup semua.. tinggal calon jer tade, kawan2 sume da beranak-pinak.. lagi la sayu sadis dan tragis kan. couz and bakal fiancee dia kenal brapa tahun tah.. which i assumed xsampai 2 tahun *correct me k.aida if i was wrong. if jodoh da dekat.. tak kira la brapa lama kita kenal, 2 minggu kenal pon bule gak trus jadik. haa.. ;D

aku and dia plak?

kitorang ada ideology yang sama.. tunggu misi masing2 accomplish dulu. ;) eventhough it takes yearssssssssss.. haa! :D

enuf said.

thankyou. <3

p/s: pictures of her engagement will be uploaded soon. ;)

Tuesday, April 19, 2011

women love 'bloody moon'

salam & morning guys. =) i come wit a topic to share with. da lama aku nak share benda ni.. but specially to women or might be husbands outside.

ATTENTION !
have u ever heard this new brand woman pad -

LIBRESSE

actually.. benda ni tade baru sangat sebab da quite femes. before this i used to wear another brand of 'mine'.. yang femes2 mace Kotex, Intimate etc. tapi satu hari ni member suh try pad Libresse ni.. time dia beli tu murah jer. promotion kot, dalam rm14 sumting ada 60 keping. but to tell u girls.. its awesome. why?

- 2 3 hari awal2 datang 'bulan' biasa kan heavy flow.. alaa, korang mesti dalam jangka masa tu gak nak heavy flow.. time ni la ada yang pakai 2 3 keping skaligus, ada yang pakai double underpants. its quite uncomfortable rite? but i rarely do either one pon. haha. but once i have tried this Libresse, it gimme a great impression. but how? 1st 2nd day.. if nak bocor pon.. bocor tepi skit jer.. rather than pakai other brands.. bocor bawah macam pad tu yang berlobang tengah. sebab ada sesetengah girls yang tasuka tarik pelekat pad.. making 'em so difficult to adjust the pad and what not.

-by using Libresse, sticker dia skali dengan bungkusan (bungkusan ker? haha. dont know the exact term). we leave wit no choice and kena gak stick the pad on pant. tapi yang best tu, gam dia xkuat sangat sampai susah nak adjust. tis is a great part for me. hihihi.

-Libresse ni nipis jer.. tapi bila heavy flow, tade rasa berat2 ker.. pad lembab sangat ker.. or pad jadi lembek sebab sebab heavy la kan.. bila duduk, rsa cam xslesa sangat ker.. x x. so comfortable tau.. ;)

all in all.. (da macam wat essay,haha), aku kat sini bukannya agent Libresse ker apa hokay? jangan salah faham.. haha!! tapi saje nak share info wat ladies outside sumtin that all-of us shud try on, so that wanita2 aktif luar sana tak menghadapi kemurungan bila datang jer menstrual period dorang since time2 ni la aktiviti semua jadi terbatas or restricted. and bila datang 'bulan'.. nak pakai baju kaler putih pon tabule. huhu.


thats all for me. =)

p/s: im soo serious when typing this info. this is a matter of serious wit no joke around. kah3.

p/ss: ni sekadar perkongsian sumtime untuk kebaikan sesama ladies. harap tade yang sensitif. ok? (^,^)

Monday, April 18, 2011

on call tp mcm cilakoi

wa ni dah la jenis susa nak tidok. kena tunggu buka buku baru nak rse nantuk.. so, bila wa da malas nk bukak buku, wa nak titow care natural.. ada pulak perkara yang bikin panas wa punya ati! wa xtaw la if korang senanghati melayan situasi macamni, tapi not for me n pelis never do that. kalau xnak tengok wa mengamuk *dalam hati jela -,- bila situasinya member kamceng baek punya wa cakap lu call masa kita tengah beradu atas katel yang empuk dengan badan yang mengiring tido sambey melemparkan senyuman kudus punyala oh wow comeynya tido. kalau orang tengok tu memang xsampai hati nok kejot!

.....10 minit selepas nyenyak tido, nphone wa berdering memainkan lagu Tonite-enrique (nseb suare abang enriQue~ melayan gak la.).wa accept the call...

'emm.. nak apa *ZzZzzzzZ~ bla..bla..ok,bye'. end called.

ok, skang da bule mula tido kot??! *bentak wa dlm hati jela..

tup...tup.. ada orang call lagi 5 minit kemudian..

wa angkat.. kali ni dgn penuh kesabaran yg memuncak

-' sapa ni....'

'wey ni aku la..bla bla. hg tidok ka?'

-'ha..aku nantuk gila,ni da tjaga' *dgn harapan da bule stop talking on phone

'laa,,yeka. sorry la ganggu.lama no xsembang ngan hg...bla..bla..n bla'

-'haaa emm aa lama gak..' (dgn suara gelak2) *dlm hati ni memang panas woo. memangla member aku ni xberperikemanusian langsung.

'wey.. aku nk mntk tlg hg bleh? hg bukak tenet.. pi check kat wall fb aku ada x mamat ni reply kt post 1st 1st tu?peliz aa pelis peliss peleasseeeee~~~'

-'ok sat2' *sementara aku away, aku da mengamuk baling bantal, lompat2 katil nak separuh mati. memang cilaka btol kali ni. ada patut dia suh aku bangun dri katel pi bukak laptop? dah la tadi kejot aku tidok.

'thanks taw eh! nati kita sembang lagi naa?' *laa, motif dia bukn nak sembang ngan aku ja, tp nak mintak tolong!

1st candid- kaki tido time taaruf (orentasi) briefing

2nd candid: telelap je bukn nyenyak-katanya
(taaruf briefing)

3rd candid: 1 1nya pic tido yg real. *yg len sume wat2 senyom time tido. wakaka
buroknye la (T_T)



tadaa..~ da bule angkat peace slpas nyenyak tido. -,-"

p/s: nak silent phone takut ada emergency call. patotnya kalau orang call time kita tengah tido, angkat2 tu cakap jer bahse cina ker..india ker..siam ker.. xpon cakap jer 'dia gi berak. dri pagi tadi lam toilet xnak kuar' then,letak phone. -,-" dem dem.

nak kawen? sini ada borang.

morning world! =)

aku tak pecaya yang aku bule tekesima depan lappy selama beberapa minit krana kekurangan idea untuk menaip (T_T) . sambil2 cri idea.. aku dok senyum sorang2 tengok belog yang baru di 'renovate'. haha~ tabley blah.

hurm.. aku nak cakap pasal kawen la. since aku tengok banyak sangat wedding event keblokongan ni. kat kuliyyah engineering before aku balik jer dah ada 2 wed ceremony. member yang baru kawen je dah nak beranak bulan 8 ni.. kazen plak nak kawen bulan 6 sama tarikh dengan kak angkat aku. tpi skang ni da jadi 'trend' kan orang kawen muda. mak pak relek ja support anak dia kawen.. nak elak maksiat n nk bina masjid, benda baik.. 'apo salah hee abahnyo kito kawenkan ajo anak kita si peah tu ha, dok kuaq sano sini.. apo~ ore kampong oyak nati' * semua loghat aku bantai. kah3. broken abez. -,-

apa kata parents yang x menggalakkan?

- 'awat gedik sangat ni.. prabeh mengaji tu dulu. esok2 qeja.. kawen la'

-'duit adaa? mengaji pon ayah tanggung, sok pas kawen, nak kena tanggung laki mu pulak!'

-'ngaji pandai2.. keja hebat2.. kaya2 nanti kawenla dengan sapa pon'

-'hg tu baru ja baligh, nak kawen dah! tak padan ngan umoq!'

-'awatnya? dah tak tahan nafsu sangat ka? gamak2 xtahan, abg puasa yer?' *sambey melemparkan senyuman kudus dan memujuk kpd anak lelakinya -,-


haa, antara statement2 diatas, korang plak yang mna 1? bila aku sje nak test isu ni kat parents aku,statement umi camni..

' kak long study bagi habis dulu, keja dlu.. pastu bagi umi merasa gaji kak long. seblom nak 'pi' kat orang, 'bayaq' umi abah dulu'

' umi dulu kawen umoq 28' maka aku harus mengikut jejak langkahnya- oh wow, memang frust. -,-

tapi sokay, sebab keinginan ni tak sampai tahap aku kna puasa.haha! tapi cian pulek kat my boy.. umor dah 26..kna tunggu lagi 4 tahun (T_T).

plus, tade lam keturunan aku yang generasi skang kawen muda. nak pulak aku gi pecah rekod tradisi~ haha!

etceli, if dah jodoh, cepat or lambat datang juga. tahniah kpd member2 yang akan dan telah melangsungkan perkahwinan dan bakal menjadi ibu.

aku?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

taknak telepas makan nasi minyak jer. haha!


hieda, sorry for the 'plagiarism' ;p

salam guys. (^,^)

ponat gile menge-dit belog. nak perfect jer.. aku ambik masa 2 hari nak siap new look belog nih. at last, tadaaa~ ^,^ *laa, tera ni je kaa?? -,- but, this is the outcome. glad bcuz im done wit satisfaction. haha. tapi sayang jugak template lama sebab kaler tu kaler fevret plus comey lagi. but tis is the time for anjakan paradigma! hooyeah!~ hihi. go for sumting 'mature' and lets leave out kiddo stuff bla bla.. teehee! poyo ja.

hope u guys love it~ <3 ;)

p/s: to hieda, ni bukan plagiat sangat since yang ni lagi hebat. wakaka. oh, kawan syida, u did a great job. thank you for the 'ilmu' ;)

Friday, April 15, 2011

entri cincai

hye peeps! eh, peeps tu apa? kah3. uke, im not tat stupid. cuma, xcool ah peeps. hye gangg.. *sambey angkat ketiak.

dah lama kot aku x berblogging ni.. brapa bulan da eh... kannye apa, aku baru jer habis bermarathon jari menulis. pepahama jala paper laws ni.. 5 markah nak nak se-page. setiap 1 soklan 15 markah..? ce lu olang kira.. kalau bab marathon kaki maybe wa salu gak fail. tapi bab marathon jari.. insyaAllah, bule la agak2 nak menang.wakaka. *da mula berbaur riak. aku skang da kat kedah. aku balik 13hb malam.. nak jadi citer malam tu train tegendalah sebab ada orang suicide wowooo memang scary takot jadi cam citer ghost train jer. teehee! etceli, banyak gak story yang aku nak story. haha, keling punya ayat.

1st story: sem lepas iaitu 13 march, aku ada celebrate 5th years anniv aku wit faeiz. awesome. we spent a whole day together, did some kiddo stuff like play games n etc. cakap pasal game, aku paling meci orang ajak aku lawan game. bab per doh? sebab aku rasa tak mencabar ah stakat lawan game jer nak nak gi game fesbuk ke. jum ajak men game lawan lengan sapa paling tough ker.. nak gak aku juin. haha! *merepek. tade la, sebab aku tasuka men game la. sebab aku tasuka tasuka tasuka la. kannyer sebab tak nak mencabar otak ker apa.. jum perang mulut, aku rasa ni cara paling efektif untuk cabar otak. kah3. 2nd thing, aku tasuka orang kasi aku teka-teki tah pape hek eleh suke ek kenakan orang2 yang tulus lagi ikhlas macam aku ni mne nak taw pk keling2. memang ah salu fail teka-teki. -,- eh aku nak story pasal celebration kitolang kan? uke, here the story goes, kita celeb kat WangsaWalk je pun. sebab hari tu ahad, so, its not a good idea if we have it at KLCC. sokay, so long as we are together then we can even celebrate the day at warong mapleey. =D





2nd story: citer sal my life as an AIkOLIAN. a bit tough sampai rasa nak tap~ tap~ minitis air mata. (T,T). i know being a student isn't that simple and easy. sebab menuntut ilmu dijalan Allah s.w.t kena banyak bersabar. ada sorang lecturer ni memang terkesan ah sampai bebila.

1- bila dia bagi 20 minit utk presentation, but then she stop us (my group) while we were presenting without considering gave us some more minutes before we end up, for at least, finishing our last words. (T,T). another session let other group passed the time fixed, which was more than 10 minutes wit an additional information, and still she can gve them her smile oH whatta bias or mybe she didnt realize that. (T,T)

2- she owez tell us what she want, 'like this and like tat and not that kind!!' after we submitted our assignment rather than she told us before we make it. so sad.

3- she even told each member in my group that we are 'free riders' juz becuz we had assignd each other to a difference subheading like 'issue', 'application' 'principle' and we did that for a reason which we assumed we already learnt from our last mistake. the reason is, we dont want to exceed the time limit!

4- the final paper 30% was soooo much much much difficult and rare which is useless even if u tried to attempt past final question examz. and yes, i dont attempt and i dont feel regret in this kind of situation. -,-

All in all, i know that shez trying hardly not to pamper us. heading to success isn't that easy and shudn't be any short ways. anyway. sebab dia takut kitorang tak terbiasa dengan law circle diluar yang lagi lagi mencabar. this a moral of the story. =)

3rd story: i da graduated as a 1st year student weehooo!! no more 1st year 1st year sebab x cool ha. ha. ha. ha. =p barang2 da habis pindah letak kat umah dia. becuz we need to vacant the room for every 2 sem. alhamdulillah, yang tinggal kat stor x bekunci cuma barang2 yang memang aku takesah orang nak curi, curi la. sodokoh jeer. haha.

kesayangans. -,-


paling kiri; naemah. paling kanan; izzah = room8 last sem. both are so kind to me. ;')

tats all for today. busan je kan? haha!

p/s: thinking of making sum changes wit my template ni haa. -,-