Monday, July 18, 2011

jangan membazir. haha

my sister is wearing our STB's collection ;) oh, dia yg sebelah kiri. tq.

hollaaluu everyone ;D

hee.. petang2 ni macam nak update plak kan.. i memang cmni. update ikut mood jer.. sebabtu follower tak ramai, statistik tak melambung and i pon tak kesah.. haha. Dok rumah jer dah malas nak update, dok campus nanti lagilagi la kan.. but but but i have my own solid excuse which i tersangatsangat la bz. *ok, manusia mmg suka bgi alasan. hihihi.

adik2 i yang kembar tu da balik sanasanasana tinggal la i ngan budak2 kecik ni kt umah, layan depa. semalam men sik boommboomm dgn my youngest sistah siyess macam apelagi. kalau tak layan nanti triyak, kalau triyak x bunyi macam suara merak xper. haha~ *kutok lagi.

since adik syidee da balik unisel, sejak i wat biz bundle ni, dia la yang tolong drive gi post2 sume skang da kena nyusah umi abah tolong drivekan like memang i bule drive just depa xharap jer. cam L**** pon hado. -.-" tapi takpe..thankyou to 'em kalau tak cian i punya customer. so far, biznes ni dapat galakkan dan sokongan dari kenalan2, and posting pon jalan dalam dan lua efbi *gilo bunyi cam menteri dalam dan lua negeri -.-"

so, dalam masa terdekat nak upload stok maxi-dress plak. even banyak yg i suka samngatsamngat tp nafsu tu kna tahan dulu kot. berputihmta jela.. huhu. sejak buat biznes, baru i tau betapa susahnya nak earn money kalau tak dulu grab je xpk apedah. dalam otak ni 'tak amik skang nanti tak da dah macamni' and ' tak amik skang nanti tringat plak, so kna amik.' haha.. so, korang jangan jadi macam i and terusla membeli di ShopTheBundle - page di efbi.haha.. *keling kan.


thats all for today! thankyou for reading. :)

Sunday, July 10, 2011

my new opening online bundle shop

salam and hye guys!! ;D

have u guys eaten? cause i just finished having mine. blurrppp!!~~ *bau ikan kembung sumbat x? kikiki. well.. i was being so busy lately for finishing my 'project'. oryte u already know the motive i wrote for this time entry so lemme straight to the point.

alhamdulillah, akhirnya i dah ada online shop sendiri.
yippyyy~~~ ^^

im working on updating the blundle clothes thru fesbuk actually. sriyes penat giler wat keje2 ni sebab qenyah. u know qenyah tu ape? try gugel translate Kedah loghat. keke. Memula my boy la cakap nak wat jual bundle2 ni sume since dia ada jumpa lubuk baju2 bundle. Immediately, without wasting a minute *ceh tipu* trus i ajak adik gi tempat tu keesokan hari. and i dah borong so far 2 trip bundles of bundle clothes. hehehe.

Bagi vintage fans, here u go.. banyak gak la dress vintage i amik kan.. sebab skang da trend orang layan vintage but not for me actually. i kannye ikot fashion sangat pon, but my sister 14 years old do. and what more, dia suh i jadi model baju2 dia. okay, model pendek. hahaha~ i xnak kot... tapi nanti kna babab ngan dia cakap i x wat effort promosi la apela. memang pon.. sebb i dah penat pomot2 sabun susu beras..then nak pomot ni plak. (T__T).

so, as to show ur support, korang bule la click the 'like' button kat http://www.facebook.com/pages/ShopTheBundle/176418205754535 - or try cari shopthebundle lam fesbuk untuk dapatkan update2 baju. ;)

Hope korang bagi support for my new opening because after all.. u guys la one of my spirits nak teruskan biz. :) *teharu kan?

so, thats all from me. jum layan 'preview' dari STB's collection..


RM25

RM16 *with some defect

RM35
oversea coat


RM30

ni cuma skit2 jer.. nak tgk a lots more korang bule like page shopthebundle kat fesbuk dgn klik link diatas.

harga2 kita serendah RM6 dan setinggi RM35 sahaja. ;D

macehh~
& happy online shopping guys! ;)
for further info, bule visit page shopthebundle

Sunday, July 3, 2011

alhamdulillah, sambutan sabun susu beras menggalakkan.

gambar hiasan. haha

assalamualaikum wat pembaca belog littlemissyakira.. ;D

hope u guys as happy as me today ^,^ im so excited since i baru jer balik post office, pos sabun2 susu beras tu semua.. alhamdulillah, sambutan menggalakkan juga. tadi bawak my brother, syidee teman gi wat urusan tu semua. Its his first time berurusan posting2 barang.. while i act like pandai-sangat-la-pasal pos2 bagai. haha~ padahal pos ekspress jer sampul tahu pon.. -.-"

Rite after pegi post office, trus i pegi bank-in duit yang beriban2 dan berguni2 nampak benor nipunye hihi. alhamdulillah.. lepas ni i kene keje keras lagi nak up kan demand, since stok sabun banyak giler i amik. hari-hari bau rasa nak makan jer.. bau dia sangatla wangi.huhu.

For ur info, sabun2 i ada label thailand. some are afraid to use since siam kan? dengar siam dah takut bagai.. i faham la sebab takut sabun tu ada bahan2 yang tak elok ker, takut jugak.. sebab nak pakai kat muka kan. tapi u guys jangan risau sebab i purposely choose siam punya sabun susu beras since sabun2 dia much more bagus dari yang sabun susu beras yang i dah pena guna. before this i used to pakai sabun susu beras yang dri mcm2 pengeluar, yang takda label pon hado. tapi after i dah compare semua, i found that the one made from thailand is the most satisfied. Lagipun ramuan dia cuma bahan-bahan natural macam susu dan beras, which all know yang air beras memang elok untuk muka, regardless of whatever place it is made from kan? so pasni jangan ada yang wat statement 'tah2 dari siam tak elok muka kalau pakai' such u guys dah try beberapa jenis sabun2 beras before this. ;)

So, try on. if nak ambik 3 ketul ke atas, kita bule deal wholesale price nya okay? selamat mencuba kepada korang-korang yang belum penah try sabun susu beras ni. cheap and affordable plus non-chemical lagi. ;)

sje nk tayang jrawat.apadahal? >,<


thankyou for reading.

Saturday, July 2, 2011

sabun susu beras.

hye hye sunday to ols. ;)

its a raining day~ time2 ni eloknya baring atas katil jer, tak pon duk tepi tingkap sambey layan lagu jiwang.. ;p well, todays entry is all about rice milk soaps.

new stock is ready!! ;)

tapi kali ni sabun2 kita are made from thailand la. i mean.. beras2 dia. sepanjang aku pakai sabun susu beras ni.. stok aku amik merata2, label tak tentu kadang2. so, aku dah tau beza which one is the best. For ur info, sabun dari siam much more wangi, and lembut.. believe me. try on ur face and feel it.. insyaAllah, no regret.

Price. Rata-rata penjual rice milk soaps akan letakkan price dalam RM10 or with promotion RM9. Alhamdulillah.. inilah kelebihannya jika korang beli dari kami. Harganya cuma RM7. ;) Postage price harga lain yer..

For further info, korang boleh baca lebih lanjut pasal effects dia semua..




- buatan orang kampong nenek engkau (jdi, supportla kluaran sesama orang kampung.ihihi)
-menggebukan kulit
-mencerahkan depends (jujur xjujurnya aku.haha)
-mengecilkan pori muka
-mengurangkan minyak dimuka(terbukti kat aku.hihi)
-if korang istiqamah pakai, i.Allah parut jerawat akan pudar, & hilang slow2
------------------------------------------------
pembelian boleh dibuat dgn menghubungi:

syakirah (013-9209537)
faeiz( 019-4651282)