Monday, December 6, 2010

ceramah maal hijrah versi aku

salam maal hijrah buat semua.. sempena masuk tahun baru Islam ni.. sama2 kita mengubah sifat2 mazmumah kita kepada sifat2 mahmudah.. yang mana masuk sem baru, bawak2 tobat lerr dari ponteng class secara bersistematik dan berwibawa.. hehe. siap seminggu bajet ponteng 2 hari kelas secara beristiqamah.. aku taw korang pelajar yang bijak merancang masa depan siap ada bekap plan lagi. huhu.

uke, tempiasnya memang kene kat aku sebijik.

to be frank la brader... lu nak pedajey orang ker... lu nak pasang awex 2 3 4 kerr... lu nak ponteng class bagi alasan kat lecturer sambey apply bakat lakonan yang sadis kerr... solat 5 waktu jangan tinggai. doa kat Dia jangan lupa.. jangan jadi macam kacang lupa kulit. time senang lu wat dunnnoe jer, time susah lu cari Dia. per barang bhai.. kalau wa pon.. wa x hengenn... (one more time. tak hengngeeeen) orang2 lupa daratan gini.. kehkehkeh! ok ok. da cukup ni.

ceramah untuk diri sendiri dan peringatan buat followers tersayang. haha.

aku ada ole2 kat korang. aku peram sejak raya korban lagi.. arap korang suker.... ;)


video


janganla kita selesa & berbangga dengan kejahatan & kemungkaran yang kita lakukan di atas muka bumi ini.. sebaliknya berusahala untuk mencari dan melakukan kebaikan walau seberapa banyak kali kita kecundang-
Prof. Madya Dr. syakira yusof

Berpesan-pesan kepada kebenaran. Sampaikanlah benda-benda yang baik kepada orang lain walaupun diri kau sendiri tak laksanakannya. Kita yang menerimanya, tak boleh nak menolak hanya kerana orang tu tak laksanakannya sebab dia sampaikan pesanan ke arah kebenaran. Think about it.-

Associate Prof. Dr. Faeiz Musa

4 comments:

WiLDaNi sYuHaDa said...

terbaikla sahabatku..hehe..=}...

saying of my heart said...

hek3. terbaek la sgt~ hihi

Faeiz said...

Mula2 dok pikir gak, ingatkan gelpren saya ni paham bahasa lembu. tapi baru perasan ni, Lembu tu cakap Allah ke?

saying of my heart said...

yess dear! x sia2 b pakai spek telinga.hihi. i miss u.. (bejiwank sket. ;p)

Post a Comment