Sunday, November 14, 2010

hati rabak.

ni hari ke-2 aku kat umah. 1st day sampai. rmah macam tongkang pecah. tapi xleh nak kemas gi.. letih sehari.. hari ke2 baru start operasi ngemas rumah. harini xnak citer banyak.. cuma nak cakap..

geramnya dengan laki...!!



rase nak cakar muke sendiri. nak kopek kelapa dengan kuku. nangis atas bumbung umah. nak koyakkan bantal. nak lompat smpai ranap lantai.



agar bila berjumpa dengan dia, dapat melemparkan senyuman selebar 6 ribu inci.




itu saja.sekian.

p/s: if ada farmasi juai ubat utk heal broken heart lagi senang. dah xheran dipujuk ke x.

i'm home!

Alhamdulillah..selamat sampai kedah daa..yeyeaaa~ (~,^) macam aku habaq kat hampa ritu, aku nak wat sepraise tentang kepulanganku kat family kan.. haa,memang suma pakat tekojot.haha! suma memang x expect kan. suke aku..~ thanks to penguin tuh coz dtang hamek aku. ;) pagi2 gi bekpes kt kfc. huhu. padahal semalam baru je mam kfc.. if ikutkan hati nak makan roti canai ker.. nasi mamak (which is my fevret!) ker..~ ( dia ckp: da smlm bantai kfc, bleh la ckap gitu.) haha! selfishnya gadis ini~ =D

GADIS?
(geli le plak.) =,=

aku nak kongsi pengalaman naek train semalam. memang la dah biase naek train kan.. tapi semalam ada insiden yang aku xleh lupa. insiden ni memang meng-affect hafalan aku la for sure. dah la otak aku susah nak masuk mende2 ngapai ni. dek kerana banyak wat maksiat... agagaga~ skali aku tertengok (tertengok beberapa kali, dikira TER x eh?), abes suma.

al-kisah semalam memang 'untung' ayam nampak dikaki, untung aku di-seat tepi la kan. area2 mak nyak bapok siam marii la ou. train lom gerak gi dah start smoking. pintu tengah lak xleh tutop. aku da la benci asap rokok ni. tape..~ sisa kesabaran maseh ada.. maka ku tahan. tahan marah, tahan nafas. cis bapok2 ni. aku pon text member citer.. dia msg. 'kira, bukanke awk jenis yg i-dont-give-a-damn-about people?-' hurm, memang. but i do give a dem to dem people! dah tu.. sorang mak nyah ni.. siap 'melayan' free sorang remaja ni. aku nampak dengan mata kepala otak aku sendiri doe. sumpah jijik giler @%!$#@6! bleh plak dak tu sambey melayan 'asset buatan' m.nyah tu.( bukan tasek jer ada buatan weyyy...) senyum2 kat aku? dah la area tu aku sorang je pompuan. (xtermasuk macek2 kt depan). malu giler siot. tapi memang cun+seksi giler m.nyah sorang ni out of 3 of dem. tapi x ori la brader. kah3.

aku kannye nak wat poyo atas train tuh la kan. seriously ase nak muntah+loya akibat jijik ngan adegan2 tadi. (xyah aku spesifik kan adegan apela). malangnya kat train tade gula2 or asam. huhu. i.Allah aku kannye jenis mabuk jalan jauh. kcuali if membaca lm kenderaan, mabuk tu bleh la datang. ngade2 je kan..hehehehe. (^,~)

aku taw aku bersifat poyo dengan pengalamanku kali ni. padahal, adegan2 begini bersepah jer skang. aku bukanla narrow sangat, tapi xder la too open-minded.. biar la aku mencegah dengan hati. even cara itu selemah2 kita mencegah kemungkaran...

bestfrends; miera & fifiey
ondaway balik..

end story. (~,*) thank you for reading!

P/S: ENTRI 14th NOVEMBER 2010