Friday, April 30, 2010

1st experience as a worker

assalamualaikum n hello uols.. =)

ouh, dah rasa cam malash nak mengupdate kan blog.. sebab dah lama rasanya tinggal. skang update, sebab busan..n busan lagi.huhu. today is 30th april. cepatnya masa berlalu.. 2 months left before gi gombak,bukak buku,blajar sumthin new. yippyy~ ;)

neway, harini jemaat, aku cuti from working. keja kat kedai perabot jati kat tepi wat siam.. baru 4 hari bekerja.pengalaman yang best. keja aku mudah jer.. mengepel,mengelap..menyapu..layan customers.with my teamwork yg giler2.. keja jadi xbusan. thanks semua.. ;) paling best, aku dapat bekerja dengan amirah; my besty. tp agak menyedihkan bila 1st day of working.. tok sakit. (dr. cakap.. jantung lemah..paru2 berair+kuman) hurm.. pity her. but now dah balik.. so,mudah skit nak jaga dia. before..kena ulang-alik la. tambah2 bila kerja ni.. lagi letey. balik keja je..gi spital jaga. sesetengah persepsi orang yang xpernah jaga org sakit kat spital..mudah la cakap.duk je tepi tu.. bagi apa patient nak. but its totally no seems like tat. maybe sebab penyakit tok aku ni.. dia jenis susah nak tido.makanya...aku pon tak tido sangat,lelap jer (samakah?haha). tapi xper..itula namanya tanggungjawab. its a pleasure for me =)

ramai yang xmenyangka..aku gi keja. (apa masalahnya bhai?). dorang sangsi dengan kemampuanku...ouh,no..~ hahaha. aku kannyer cam dulu lagi.. skang ni dah bley berlasak2 skit. yer la..kita dok umah lama nii.. beras lari bajett wott.. hahha. duwet sik 'kredit2' jer.. nak gak la 'debit2'.. n yang paling bermakna, if dapat guna duit tu dengan hasil keringat kita sendiri. baru aku taw..betapa susahnya orang cari makan. (kena la belajar betul2..if xnak keja2 gitu dah. sanggup ke aku sampai mati keja teruk gitu.haha) 2nd option, kawin je ngan anak orang koya..(eyh?haha)..kaya... senang idop.xyah blajor.. (itu kalu ader ghupe orang kata..) muka cam aku nii... saper nak? (thanks darl..sebab trima diriku yang xseberapa cun nii.nak bandingkan dengan japanese..n siamese dia.. jauh lagi la aku.haha)..

eyh, tapi aku kannyer jenis nak idop... paw orang koya gitu la... ego skit, nak beli barang, pokai (pakai) wewett sendiri oww... mudah cakap, bruntungla sapa jadik laki aku.kahkahkah (paw pas kawen la kott? haha) hummpphh... rasanya dah melalut banyak ni. cerita pengalaman x banyak pon.. bluffing je lebey.. kekekeke. ( ada pic aku bekerja,candid.but xkan diupload. cam pendatang asing jer..) =p


okey la.. endup here jerr.. dah nak maghrib ni. dah jam 6.08 p.m..
(siap awal for maghrib.wakkakaka.tipu siot.) byee...



Wednesday, April 21, 2010

bermotifkan transcript.. i went for vacation!












hello, hye.. assalamualaikum =)


kali ni aku lebey bersemangat untuk wat post for uol suma.. =)) bcause baru balik dari bercuti ke keyell.. (sortof cuti, padahal g amik transcript.hehehe) . before gi, memang kepala tengah serabut. macam da jdik janda pon ada. masalah..masalah... tapi kt jer yg pk. orang lain have fun wat benda dorang suka, n ignore others feeling. but sokay, starting from now on, aku nak lebih kesiankan diri sendiri berbanding orang lain =)

so, its begin wit... aku, mirah, tat, fifi and zilah, kita dah sampai cfs,nilai seblah malam. but kt were
not allowed utk nginap semalam kat ostel. pak guard, mak guard, fellow suma turun ahh nak setelkan masalah kt. at last, xley jgak. tp tape.. dah peraturan gitu kan. dorang pon jalankan arahan n wat tugas. so, no offence at all.. no revenge. ngee~ =B (trust me. we dont even no bout the rule. but ignorance of laws is no excuse. per bley wat) kitrg stay hotel murah belakang block (but selesa giler.hotel baru kan) rm80/semalam for queen bed. not bad~ tpi lari bajett lerr... buktinya, balik jer kedah, 0 sen lam purse.hahaha..

2nd nite, luckily, kita bley nginap kat kondo tokwan fifi.. tapi tokwan dia balik setahun 3 kali jer. basic furnitures all provided! best giler.. da macam
umah janda2 kena tinggal duduk skali daa.. (tetiba ase nak nanyi lagu single ladies by beyonce.kah3). happening sgt.. (thanks frens for making me smile <3 style="text-align: justify;">


Sunday, April 18, 2010

terlanggar tiang garisan kuninggg!!


google sajer... xD

hello...weehhuuuuu~~ =))

harii da pon petang. aku baru jer balik dri kelas memandu... hurm,letey sangat. sampai driver van memandu tegur muka aku dah berminyak. maluu giler! huhu. tapi tape.. aku dah biasa dengan cekgu2 yang penah ngajar mandu. so aku pon tanya lagi.." minyak sgt ker muka ni?"..haha.lagi tambah muka tak malu.hihi.

so far, best belajar tadi. alhamdulillah.. . cuma fedup jer naik bukit asik mati enjin. fedupp..fedupp.. naseb cekgu x marah. dia asik gelak jer. so,kurang skit tension. asal mula gerak nak turun, bunyik cam drift dah... iiiiiieeeeetttttt!!!
ouh wait! itu bukanla bunyi yang membanggakan even cam drift dah tu. stress giler!
aku xpuas gi drive. if kannyer sebab kekangan masa... aku nak drive lgi..n lgi. even bila da dok ats bukit... uh! one more time.mesti kali ni mati lagi... =(( tapi cekgu baik sangat. dia cakap aku da bley bawak if nak banding dengn students pess time drive. (yela..ceq da bwk area2 taman~) xD but before aku g klas.. penah gak bawak area2 parking kat belakang alor star mall. luas situ. but,hampir terlanggar sorang anak cina ni..yang men nset smbil tunduk. memang dia bhenti betul2 depan aku. sek bekk lagi.. fewwwww...!~ per tak nya.. hon kancil gi tumbuk kat tengah. patutnya kat tepi.. adooyaaii~ tuh la akibatnya,teory tak cukop.. dahh gewdix mau bawak. funny!

muka penat giler bawak kete.. lunch x. pagi bekpes buru2. lapor giler dow! duit rm2 jer ada lam purse. sooo kesian~ ahahaha. bajet xnak beli pape la konon ( memg cipot skang..malas mintk duit kat parents) masa rehat da pekena air asam ais.. baasahkan tekak. di satu sudut dimeja yang lain.. cekgu aku dok heboh aku langgar tiang.. hish! cilakoi tol~ ahahahha. nehow, i dont mind if he nak citer. memang memalukan pon. pasni,harap2 xlanggar pape gi.. hurmm..

k then, stakat ni sja dulu.. mau tidok kejap. hemmm.. what time now? -- 5.25 p.m oredi.. woops! pedulik apa aku..letey suda baaa niii~ jap gi nak g pasar malam. nak gi borong makanan.melantak. starvingggggg~ hahaha..


k.. chow. salam~

p/s: emosi maseh ditahap kritikal. esok mau g nilai amik transkrip. anggap jer vacation utk tenangkan fikiran...hurm...

Saturday, April 17, 2010

i'm bluffing...........!! (^,^)

Assalamualaikum semuaa.... gud evening.. =))

my first entry ditaip disuatu petang yang membosankan... at last! tercipta jugak blog sendiri. hermm... mengapakah aku start wat blog tetiba ni..?? bukan paksaan atau desakan sesaper yang pasti..ahahaha. member2 dari dulu dok tanya,bila aku nak ada blog sendiri..
then, aku pon jawab..aku lom sedia.. (actually blom rajen utk mengarang blog ni). and, aku rasa cam tade story sangat life aku nii.. and tasuka sangat la nak cerita2 nii. malashh.. huhu =p but then, adik aku hieda, bukak web for blog backgrounds. aku pantang skek, tengok2 background chomey ni.. aku pon tergerakla nak wat blog nii.. suka plak bila dapat miliki background2 chomey. pastu, aku mula terfikir... ok, dari sinilah bermulanya my cyber-diary. macam fun. =B

uke..setakat ini saja post yang membusankan dari aku... 1st entry~ tade menda sgt la.. lama gile aku cari stuff nak templek kat blog nii dari tadi.. chomey x?? heheheheh =B

stay tuned for next entry.... <3