Friday, April 22, 2011

couz's engagement. ;)

*click2*


hye people. assalamualaikum.. ;) i'm back. as i mentioned before, my couz's engagement day is on 22th april.. and it was yesterday ( did i ever mentioned the date? whatever -,-) . weehoo...!!~ alhamdulillah.. semua berakhir dengan lancar... siap ada photoshoot lagi kat Kota Marina Kuala Kedah. haha..~ macek aku kta.. 'tunang jer.. xkan nak tangkap2 gambaq bagai' (lebey kurang gini ayat dia). tapi da common kan skang.. orang wat photoshot even for tunang jer. ala.. xyah tunggu tunang.. dok kapley kapley skang pon.. photoshop oh eh photoshot typo error -,- kiss sanonn hug sinin.. haha~ whatever la.

so, thanks couz sebab bagi peluang itew tangkap gambeww ewww~~ kah3. (hye hieda, understand what those words really meant? hihi -,-). iteww nieww ukannyeww photewgrapheww and whatnott kan. cuma bab nyeww iteww adeww camereuww ala-ala kurang canggeh sket jew dri DSLR. hakhakhaktuii! ( pelis dont use the words wit sum additional 'W' too much, it makes me feel like ewwwww~ haha). orait, done merepek. skang jum layan pictures of hers.. (^,^)

santeknya kazen dan kazen abevv~ hihi

asni, aida, ai-syakira -,-





auu cakk!!~

Wednesday, April 20, 2011

bebelan bosan

morning people.. how u guys doin? ada yg tengah membuta dan berkubang atas katey lagi ker.. huhu. *alaa.. kau cm xbese. hihi. pagi ni mataku segar bugar plak kan.. xrase nak sambung tido macam salu.. kipidap syakirah! ;p

busan giler kot sejak aku balik umah ni. hurmm..biasa ada jer benda nak wat. tapi sejak parents hire maid, keje2 dia untuk serve nenek aku yang sakit, tapi dia da wat sume keje. so, biasa pagi2 bangun..aku yang kemas umah suma la. anak dare kann~ hahaha. der. since dia ada.. pinggan sebijik pon aku xterus basuh.. tangguh2 lam sinki sebab memang ada orang akan basuh. adoy. naseb la maid ni balik hari jer.. kalau x.. jadi pemalas la aku sampai ke-tua. hihi.

hurm, aku baru jer post entri baru2 ni pasal keturunan aku tade yang kawen muda. tup..tup.. kazen aku, aida ,22, da nak bertunang esok (jumaat). congratulation couz (^,^). tapi macam tak cayer pon ada. bukan sebab jeles ker apa.. *hurm, ada gak skit jeles tu.haha. tapi sebab, yer la.. kitorang beza umor setahun jer.. dulu masa zaman2 muda belia,kitorang salu aa share citer2 cinton ni.. sal jantan tu la..jantan ni la. abang angkat tu ini. haa... memang sekepala abez la. *tp skang market da turun. (T_T) . rupanya masa cepat jer berlalu. we are getting older and will get married soon.. sooner... but when.. dont know la. hua3. kalau ada yang nak, trima jela. tapi if ramai yang nak..select2 la gak. haha. bajet jer. -,-" see, i told u what, ramai kan orang kawen skang, ramai yang umor muda2. hurm.. bila kita tengok member2 kawen.. umor baya2 kita jer..tempias tu trasa la gak. apatah lagi adult yang da bekerja.. da cukup semua.. tinggal calon jer tade, kawan2 sume da beranak-pinak.. lagi la sayu sadis dan tragis kan. couz and bakal fiancee dia kenal brapa tahun tah.. which i assumed xsampai 2 tahun *correct me k.aida if i was wrong. if jodoh da dekat.. tak kira la brapa lama kita kenal, 2 minggu kenal pon bule gak trus jadik. haa.. ;D

aku and dia plak?

kitorang ada ideology yang sama.. tunggu misi masing2 accomplish dulu. ;) eventhough it takes yearssssssssss.. haa! :D

enuf said.

thankyou. <3

p/s: pictures of her engagement will be uploaded soon. ;)

Tuesday, April 19, 2011

women love 'bloody moon'

salam & morning guys. =) i come wit a topic to share with. da lama aku nak share benda ni.. but specially to women or might be husbands outside.

ATTENTION !
have u ever heard this new brand woman pad -

LIBRESSE

actually.. benda ni tade baru sangat sebab da quite femes. before this i used to wear another brand of 'mine'.. yang femes2 mace Kotex, Intimate etc. tapi satu hari ni member suh try pad Libresse ni.. time dia beli tu murah jer. promotion kot, dalam rm14 sumting ada 60 keping. but to tell u girls.. its awesome. why?

- 2 3 hari awal2 datang 'bulan' biasa kan heavy flow.. alaa, korang mesti dalam jangka masa tu gak nak heavy flow.. time ni la ada yang pakai 2 3 keping skaligus, ada yang pakai double underpants. its quite uncomfortable rite? but i rarely do either one pon. haha. but once i have tried this Libresse, it gimme a great impression. but how? 1st 2nd day.. if nak bocor pon.. bocor tepi skit jer.. rather than pakai other brands.. bocor bawah macam pad tu yang berlobang tengah. sebab ada sesetengah girls yang tasuka tarik pelekat pad.. making 'em so difficult to adjust the pad and what not.

-by using Libresse, sticker dia skali dengan bungkusan (bungkusan ker? haha. dont know the exact term). we leave wit no choice and kena gak stick the pad on pant. tapi yang best tu, gam dia xkuat sangat sampai susah nak adjust. tis is a great part for me. hihihi.

-Libresse ni nipis jer.. tapi bila heavy flow, tade rasa berat2 ker.. pad lembab sangat ker.. or pad jadi lembek sebab sebab heavy la kan.. bila duduk, rsa cam xslesa sangat ker.. x x. so comfortable tau.. ;)

all in all.. (da macam wat essay,haha), aku kat sini bukannya agent Libresse ker apa hokay? jangan salah faham.. haha!! tapi saje nak share info wat ladies outside sumtin that all-of us shud try on, so that wanita2 aktif luar sana tak menghadapi kemurungan bila datang jer menstrual period dorang since time2 ni la aktiviti semua jadi terbatas or restricted. and bila datang 'bulan'.. nak pakai baju kaler putih pon tabule. huhu.


thats all for me. =)

p/s: im soo serious when typing this info. this is a matter of serious wit no joke around. kah3.

p/ss: ni sekadar perkongsian sumtime untuk kebaikan sesama ladies. harap tade yang sensitif. ok? (^,^)

Monday, April 18, 2011

on call tp mcm cilakoi

wa ni dah la jenis susa nak tidok. kena tunggu buka buku baru nak rse nantuk.. so, bila wa da malas nk bukak buku, wa nak titow care natural.. ada pulak perkara yang bikin panas wa punya ati! wa xtaw la if korang senanghati melayan situasi macamni, tapi not for me n pelis never do that. kalau xnak tengok wa mengamuk *dalam hati jela -,- bila situasinya member kamceng baek punya wa cakap lu call masa kita tengah beradu atas katel yang empuk dengan badan yang mengiring tido sambey melemparkan senyuman kudus punyala oh wow comeynya tido. kalau orang tengok tu memang xsampai hati nok kejot!

.....10 minit selepas nyenyak tido, nphone wa berdering memainkan lagu Tonite-enrique (nseb suare abang enriQue~ melayan gak la.).wa accept the call...

'emm.. nak apa *ZzZzzzzZ~ bla..bla..ok,bye'. end called.

ok, skang da bule mula tido kot??! *bentak wa dlm hati jela..

tup...tup.. ada orang call lagi 5 minit kemudian..

wa angkat.. kali ni dgn penuh kesabaran yg memuncak

-' sapa ni....'

'wey ni aku la..bla bla. hg tidok ka?'

-'ha..aku nantuk gila,ni da tjaga' *dgn harapan da bule stop talking on phone

'laa,,yeka. sorry la ganggu.lama no xsembang ngan hg...bla..bla..n bla'

-'haaa emm aa lama gak..' (dgn suara gelak2) *dlm hati ni memang panas woo. memangla member aku ni xberperikemanusian langsung.

'wey.. aku nk mntk tlg hg bleh? hg bukak tenet.. pi check kat wall fb aku ada x mamat ni reply kt post 1st 1st tu?peliz aa pelis peliss peleasseeeee~~~'

-'ok sat2' *sementara aku away, aku da mengamuk baling bantal, lompat2 katil nak separuh mati. memang cilaka btol kali ni. ada patut dia suh aku bangun dri katel pi bukak laptop? dah la tadi kejot aku tidok.

'thanks taw eh! nati kita sembang lagi naa?' *laa, motif dia bukn nak sembang ngan aku ja, tp nak mintak tolong!

1st candid- kaki tido time taaruf (orentasi) briefing

2nd candid: telelap je bukn nyenyak-katanya
(taaruf briefing)

3rd candid: 1 1nya pic tido yg real. *yg len sume wat2 senyom time tido. wakaka
buroknye la (T_T)



tadaa..~ da bule angkat peace slpas nyenyak tido. -,-"

p/s: nak silent phone takut ada emergency call. patotnya kalau orang call time kita tengah tido, angkat2 tu cakap jer bahse cina ker..india ker..siam ker.. xpon cakap jer 'dia gi berak. dri pagi tadi lam toilet xnak kuar' then,letak phone. -,-" dem dem.

nak kawen? sini ada borang.

morning world! =)

aku tak pecaya yang aku bule tekesima depan lappy selama beberapa minit krana kekurangan idea untuk menaip (T_T) . sambil2 cri idea.. aku dok senyum sorang2 tengok belog yang baru di 'renovate'. haha~ tabley blah.

hurm.. aku nak cakap pasal kawen la. since aku tengok banyak sangat wedding event keblokongan ni. kat kuliyyah engineering before aku balik jer dah ada 2 wed ceremony. member yang baru kawen je dah nak beranak bulan 8 ni.. kazen plak nak kawen bulan 6 sama tarikh dengan kak angkat aku. tpi skang ni da jadi 'trend' kan orang kawen muda. mak pak relek ja support anak dia kawen.. nak elak maksiat n nk bina masjid, benda baik.. 'apo salah hee abahnyo kito kawenkan ajo anak kita si peah tu ha, dok kuaq sano sini.. apo~ ore kampong oyak nati' * semua loghat aku bantai. kah3. broken abez. -,-

apa kata parents yang x menggalakkan?

- 'awat gedik sangat ni.. prabeh mengaji tu dulu. esok2 qeja.. kawen la'

-'duit adaa? mengaji pon ayah tanggung, sok pas kawen, nak kena tanggung laki mu pulak!'

-'ngaji pandai2.. keja hebat2.. kaya2 nanti kawenla dengan sapa pon'

-'hg tu baru ja baligh, nak kawen dah! tak padan ngan umoq!'

-'awatnya? dah tak tahan nafsu sangat ka? gamak2 xtahan, abg puasa yer?' *sambey melemparkan senyuman kudus dan memujuk kpd anak lelakinya -,-


haa, antara statement2 diatas, korang plak yang mna 1? bila aku sje nak test isu ni kat parents aku,statement umi camni..

' kak long study bagi habis dulu, keja dlu.. pastu bagi umi merasa gaji kak long. seblom nak 'pi' kat orang, 'bayaq' umi abah dulu'

' umi dulu kawen umoq 28' maka aku harus mengikut jejak langkahnya- oh wow, memang frust. -,-

tapi sokay, sebab keinginan ni tak sampai tahap aku kna puasa.haha! tapi cian pulek kat my boy.. umor dah 26..kna tunggu lagi 4 tahun (T_T).

plus, tade lam keturunan aku yang generasi skang kawen muda. nak pulak aku gi pecah rekod tradisi~ haha!

etceli, if dah jodoh, cepat or lambat datang juga. tahniah kpd member2 yang akan dan telah melangsungkan perkahwinan dan bakal menjadi ibu.

aku?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

taknak telepas makan nasi minyak jer. haha!


hieda, sorry for the 'plagiarism' ;p

salam guys. (^,^)

ponat gile menge-dit belog. nak perfect jer.. aku ambik masa 2 hari nak siap new look belog nih. at last, tadaaa~ ^,^ *laa, tera ni je kaa?? -,- but, this is the outcome. glad bcuz im done wit satisfaction. haha. tapi sayang jugak template lama sebab kaler tu kaler fevret plus comey lagi. but tis is the time for anjakan paradigma! hooyeah!~ hihi. go for sumting 'mature' and lets leave out kiddo stuff bla bla.. teehee! poyo ja.

hope u guys love it~ <3 ;)

p/s: to hieda, ni bukan plagiat sangat since yang ni lagi hebat. wakaka. oh, kawan syida, u did a great job. thank you for the 'ilmu' ;)

Friday, April 15, 2011

entri cincai

hye peeps! eh, peeps tu apa? kah3. uke, im not tat stupid. cuma, xcool ah peeps. hye gangg.. *sambey angkat ketiak.

dah lama kot aku x berblogging ni.. brapa bulan da eh... kannye apa, aku baru jer habis bermarathon jari menulis. pepahama jala paper laws ni.. 5 markah nak nak se-page. setiap 1 soklan 15 markah..? ce lu olang kira.. kalau bab marathon kaki maybe wa salu gak fail. tapi bab marathon jari.. insyaAllah, bule la agak2 nak menang.wakaka. *da mula berbaur riak. aku skang da kat kedah. aku balik 13hb malam.. nak jadi citer malam tu train tegendalah sebab ada orang suicide wowooo memang scary takot jadi cam citer ghost train jer. teehee! etceli, banyak gak story yang aku nak story. haha, keling punya ayat.

1st story: sem lepas iaitu 13 march, aku ada celebrate 5th years anniv aku wit faeiz. awesome. we spent a whole day together, did some kiddo stuff like play games n etc. cakap pasal game, aku paling meci orang ajak aku lawan game. bab per doh? sebab aku rasa tak mencabar ah stakat lawan game jer nak nak gi game fesbuk ke. jum ajak men game lawan lengan sapa paling tough ker.. nak gak aku juin. haha! *merepek. tade la, sebab aku tasuka men game la. sebab aku tasuka tasuka tasuka la. kannyer sebab tak nak mencabar otak ker apa.. jum perang mulut, aku rasa ni cara paling efektif untuk cabar otak. kah3. 2nd thing, aku tasuka orang kasi aku teka-teki tah pape hek eleh suke ek kenakan orang2 yang tulus lagi ikhlas macam aku ni mne nak taw pk keling2. memang ah salu fail teka-teki. -,- eh aku nak story pasal celebration kitolang kan? uke, here the story goes, kita celeb kat WangsaWalk je pun. sebab hari tu ahad, so, its not a good idea if we have it at KLCC. sokay, so long as we are together then we can even celebrate the day at warong mapleey. =D





2nd story: citer sal my life as an AIkOLIAN. a bit tough sampai rasa nak tap~ tap~ minitis air mata. (T,T). i know being a student isn't that simple and easy. sebab menuntut ilmu dijalan Allah s.w.t kena banyak bersabar. ada sorang lecturer ni memang terkesan ah sampai bebila.

1- bila dia bagi 20 minit utk presentation, but then she stop us (my group) while we were presenting without considering gave us some more minutes before we end up, for at least, finishing our last words. (T,T). another session let other group passed the time fixed, which was more than 10 minutes wit an additional information, and still she can gve them her smile oH whatta bias or mybe she didnt realize that. (T,T)

2- she owez tell us what she want, 'like this and like tat and not that kind!!' after we submitted our assignment rather than she told us before we make it. so sad.

3- she even told each member in my group that we are 'free riders' juz becuz we had assignd each other to a difference subheading like 'issue', 'application' 'principle' and we did that for a reason which we assumed we already learnt from our last mistake. the reason is, we dont want to exceed the time limit!

4- the final paper 30% was soooo much much much difficult and rare which is useless even if u tried to attempt past final question examz. and yes, i dont attempt and i dont feel regret in this kind of situation. -,-

All in all, i know that shez trying hardly not to pamper us. heading to success isn't that easy and shudn't be any short ways. anyway. sebab dia takut kitorang tak terbiasa dengan law circle diluar yang lagi lagi mencabar. this a moral of the story. =)

3rd story: i da graduated as a 1st year student weehooo!! no more 1st year 1st year sebab x cool ha. ha. ha. ha. =p barang2 da habis pindah letak kat umah dia. becuz we need to vacant the room for every 2 sem. alhamdulillah, yang tinggal kat stor x bekunci cuma barang2 yang memang aku takesah orang nak curi, curi la. sodokoh jeer. haha.

kesayangans. -,-


paling kiri; naemah. paling kanan; izzah = room8 last sem. both are so kind to me. ;')

tats all for today. busan je kan? haha!

p/s: thinking of making sum changes wit my template ni haa. -,-