Wednesday, February 16, 2011

edisi jiwank: sweet sacrifice

...disuatu malam jam dalam anggaran 12 sumthin.. S menge'text' kekasih hatinya, mr. F *mengetext sounds lucah for me. dont know why.kah3

S: awk.. bleh x nk mntk tlg topup malam ni urgent sgt. pattnya esok nk jmp mmber discuss sumthin tp esok da nak balik kedah.. tlng taw? nti sy claim

*
*
s menanti dengan penuh sabar topup dia masuk..
sehingga esok..

F: sorry xtopup kt awk smlm. nanti sy crita..
S: awk xtopup kt sy, tp awk topup kt awk??..bla..bla... * berleter berjela2 dlm mssg kpd si laki
touche+emo+jiwank cukup perfect.

*
*
S dah sampai kedah..kampung halaman cecinta..
pergaduhan haritu pun berlalu begitu sahaja, namun terkilan dan luka
masih ada kerana lelaki tersebut seolah2 mengambil mudah
permintaan urgent wanita tersebut..

*
*
seminggu dah berlalu. wanita tersebut mengajak lelakinya kluar buat kali
terakhir before dia balik ke universitinya..
namun..

S: esok sy dah nak balik.. jum jmpa nak? tp if xbuleh tape..sebab sy pon cakap last minit *dlm hati masih berharap =.=

F: sy ada keja la awk.. nanti2 kita jmpa lagi ok? :-*

dalam hati si wanita tadi like "what?? sebab keje dia xleh jmp aku
for the last time. apa xpenting sgt ke aku berbnding keje2 dia yg hari2 dia ngadap?
if reason xdapat kete ke.. xleh bwk aku, bleh gak trima.. ni sebab keje?? ok, fine!"
*dia bentak2 didalam hatinya sahaja.. tp ye ker?

S: duit boleh bagi segalanya.. cuma tinggal tak boleh beli masa yg dah berlalu dan juga hati seorang manusia. ok la awk.. sy nak g masak kejap :-* * ayat ringkas dan padat cukup untuk buat dia touche.keh3

*
*
lelaki tersebut tak reply.dia touche kot?

**
petang kemudian...

F: awk akan menyesal dgn apa yg awk ckp..

*
wanita tersebut bertolak balik keesokan harinya dengan hati yang lara dek tidak dapat
berjumpa kekasih hatinya berbulan2 lamanya.. ditambah pula dgn alasan tak rasional lelaki tersebut menambah parahkan lagi luka sedia ada *poodah, ayat nak cun ja.kah3

F: awk.. sy dpt buyer utk sabun awk. kazen sy dri rawang. bila awk free?
S: hari khamis ni pon bleh. klas kejap jer. nk jmp bila?
F: pagi bleh?
S: eh.. rawang jauh kot. sy pos jela sabun tuh?
F: tape2.. dia bleh dtg. awk pakai cantik2 taw?
S: watpe pakai cantik2. bukan jmpa awk pon =.=
F: pakai jela cantik2.. nak jmpa bakal sepupu ipar
S: pakai biasa jela..
F: ok, give up2. sy yg nak datang. esok kita date kt klcc. pakai cantik2 taw? :-*
S: tipu.. jumpa depan pintu sumayyah dulu. baru pecaya.
F: datang jela esok..

OMA! hez coming. wanita tersebut bagaikan tak pcya. biar betul?! ok, kaber2.
jangan over sangat. malu kot. teehee!
wanita tersebut start interview kekasih hatinya..

S: awk.. bila datang sini? xtaw pon?
F: sebenarnya sy dah lama kt sni.. masa awk suh topup sy ondaway lam bas. macamna nak topupkan?

wanita tersebut rasa nak nangis. excited sumpah giler sronok sangat! * kaber2.

S: ni la suprise awk ckp tuh? mmg sy x expect ;p
F: sebenarnya sy bru start keje kat sni. *bla..bla..detail smua...
S: *kelipok2 mata. really? kat mna. mcmna? dengan spa..crita la..
F: *dia pon start crita


rupa2nya ni la suprise yang dia set up selama ni selepas kena makan berleter dari aku.. bla..bla..
sampai skng S masih lagi tak pecaye dengan takdir yang Allah dah tentukan untuk kitorang..
*typo error. dah kantoi watak. bahahah!!


=,= im out. tis picture is so meant to me (T_T)




really hard to get him posing in any picture. tis is the best
i cud ever get. huhu
p/s: he act like weirdo thinking im not gonna share tis picture in my blog. hez wrong. keh3


p/s: i know entri kali ni bersifat jiwank bluwekk wekk wekk. kan.. but i juz wanna share the happiness wit u guys... but if u feels like annoy somehow, to tell u what.? nobody cares. ;) n pelis use another word instead of gedik if u r about to kutok me , because we r no longer teenagers. & yes, im considering myself adult. kah3. no joke. no offence.peace out man! ;D

p/s/s: waiting for this coming 13th of march to celeb our 5th years couple relationship ;D

---------------------------------------------------------------------------------------
salam maulidurrasul untuk semua muslimin dan muslimat terutamanya
pembaca blog littlemissyakira.blogspot.com <3

Saturday, February 5, 2011

im going...

nothin much to say..
im going..

im not happy.. not juz because i left the people i love..
but too many sad thing happen to me.


Friday, February 4, 2011

edisi penjagaan wajah: sabun susu beras dijual

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh pembaca blog littlemissyakira.blogspot.com ;)

For ur info, harini aku da nak balik gombak.. malam karang jam 11 kat shahab perdana. da puas rasanya bercuti kat rumah.. ni lah masanya untuk aku menumpukan sepenuh perhatian dalam bidang kerjaya yang telah kuceburi dari dulu sampai skang.. KETUA PELAJAR TERHORMAT AIKOL. kah3. sounds funny n unbelievable! hey hey, tak semestinya keadaan diri aku yang ting tong skit skit xlayak jadi ok? *gelabah . tak hengen aku nak pegang jawatn2 ni. aku bukan kaki jawatan pon. *kaber2.hihi

ok, harini bukan nak cakap pasal isu jawatan atau politik. harini kita masuk bab business.. if lam family aku, umi la kaki biz. bagi la ape jer.. semua nak juai. haha. tapi aku xrasa aku 'mwarisi' minat dia.. sebab aku xreti nak pomote2, cakap2 berabuk tesembor ayaq lioq. tambah2 juai produk yang bawah orang macam MLM ker, sistem2 pyramid semua. sebab aku tak leh nak cakap pasal produk yang aku taguna. modai cakap tak best kot, susah nak yakinkan orang produk tu okay.

lagipun kalau lu tengok muka wa yang ala2 jennifer love hewitttwett nih, ade lu nampak cam muka salesgirl ke?? wa tarase pon macamtu. if lu napak macam muka salesgirl lu memang cari penampar jepon wa cakap siap2 okay? sebab wa jenis juai barang belakang court pro tak pro nya wa kan.. kah3. ok done joking. bila aku nak start cakap sal sabun ni! tuh la kalau da start menaip (T_T)

ok, if sapa yang da biasa baca entri aku before ni.. aku ada cakap sal muka aku yang tilok berminyak n macam2 lagi masalah muka aku neyh. maklumanla.. aku kena prepare siap2 sok sok lagi 6 tahun da ada orang nak msuk minang. aku x nak ah lagi sebulan dua baru nak jga.. mana nak efeknya yahh oi. sebabkan ada yang bertanya.. maka aku bertanyakan balik.. "xde jual kat tempat andakah?".. maybe susah nak dapat. tapi aku rasa skang dah ramai yang juai ni.. sebab bekesan. i repeat, EFFECTIVE. hehe.

apa efek yang korang mula2 akan dapat?

aku cakap siap2.. ni berdasarkan pengalaman aku la. aku nak juai ni.. biar eksperimen kat muka sendiri lu.. baru bleh cakap deras.haha.

a) if jenis muka aku ni, memula rasa cam burning jer time pakai tu. tapi tak lama. rasa dalam tak sampai seminggu.

b) naek cam mengelupas. i thought mengelupas. tapi after uols tonyoh macam tonyoh daki kat muka.. kuar banyak giler macam daki2 kaler kelabeww. after then baru muka licin balik. sampai sikalang... gagagaga.

tapi tak semua ada efek ni. macam member aku pakai tak jadi pape pon.. aku ingat aku tak sesuai pakai, tapi aku persetankan semua tu.. aku pakai jer. alhamdulillah la.. & dulu time pakai produk kemikel.. harem tak jadi apa. menten ja.. jadi terok pon tak.. makin elok pon tak.. memang la xmahal, berbelas ja harga produk kemikel tuh. tapi still duit woo. if yang ni harga stendek macam if korang nak beli tunjuk student card atau punch card. affordable. hihi


RICE SOAP MILK
RM8

- buatan orang kampong nenek engkau (jdi, supportla kluaran sesama orang kampung.ihihi)
-menggebukan kulit
-mencerahkan depends (jujur xjujurnya aku.haha)
-mengecilkan pori muka
-mengurangkan minyak dimuka(terbukti kat aku.hihi)
-if korang istiqamah pakai, i.Allah parut jerawat akan pudar, & hilang slow2
-----------------------------------------------------------------------------------
how it can be delievered?

korang datang kat kampung aku kempes Universiti Islam Antarabangsa, GOmbak.
Mahallah Sumayyah
or lets meet sumwhere around the city**
------------------------------------------------------------------------------------
how to reach me?

013-9209537
(serious buyers only, nak prank2 memang tangkap sepak.keke)
------------------------------------------------------------------------------------
p/s: sorry xbuat post2.. sebab aku takut aku lambat mengepos. benega jadi xefisyen. aku pon student.. bz skit.huhu

p/s/s: top 3 buyers will be given special discount ;)

Tuesday, February 1, 2011

camne nak buat jerawat? tips tips.kah3

salam pembaca blog littlemissyakira.blogspot.com sekalian.

harini aku nak wat segmen kesihatan la pulak.. setelah aku menyedari entri2 aku before ni langsung xde input ilmiah yang boleh pembaca2 sekalian amik wat pedoman hidup. maklumanla.. aku tareti nak mentarbiah2 orang.. apatah lagi nak cari info2 berilmiah bagai.. cukupla kehidupan luar sebagai student laws yang salu ngadap fact n principles. so kat blog ni la tempat aku nak merepek meraban pon.. this is the real me. hehe. ok done muqadimah.kat mna kita tadi? o yes, segmen kesihatan.. =.=

today im goin to talk a bit on how to make pimples. pimples tu apa? buat pembaca2 yang xtawu.. ianya sejenis nama makanan. abhahaha!! ok, korang mesti la tau kan pebendanya pimples as known in malay word, jerawat. cina kata "jilawat oo". whatever. (T__T).

sejak kita da mencapai akhil baligh.. start la tumbuh bendalah ni suma.. baruu matured abes babe~ *kepala otak hekaw kann* . etceli.. semua orang meci kan jerawat ni. but why?? ia langsung xbersalah! apa kata korang biarkan ianya hidop subur dan makmur diatas pemukaan kulit muka, or badan? ia juga berhak untuk hidup as living thing kan kan...~ haha. baru ada kimia gitewww~ ok kenapa jerawat tu bule hadir tanpa diundang serta di anak-tirikan oleh sesetengah ibubapa yang tidak mahukannya?

lets cekidoutttt~

jerawat itu apa?

bukan nama ikan ke apa ok.. istilah lainnya ialah acne or acne vulgaris. ianya jugak dirujuk sebagai inflamasi kelenjar sebum, boleh mengakibatkan lesi kulit pada muka, belakang dan dada.

memula jerawat ni naek cam bintik putih yang dalam tu kemudiannya terkandung nanah or buleh jadi naek macam bonjolan hitam or merah. hurm.. dalam pemerhatian aku, jerawat ni bule jadi faktor keturunan.. kulit berminyak macam i la nyah.. or sebab hormon n kuman bakteria.

if faktor keturunan.. aku xtaw camne nak settle ni. sebab alhamdulillah.. family aku xda yang heavy berjerawat. tapi kalau pasal kulit berminyak.. aku la juara dia. (T_T). tapi bila aku da prust gile pk sal kulit berminyak da macam bule juai kat pasaran antarabangsa, aku akn cuba appreciate minyak kat muka ni dengan berpegang kepda prinsip kulit berminyak lambat kedot. ah! kesahihannya yang diragui tetap fakta yang sahih bagi aku. teeheee!

what if hormon or kuman? bagi pompuan yang belum menopos, nak dekat datang BULAN mengambang jer.. da gelabah abes dak2 ni. nebess kot~ nak nak lagi due date piyed area tarikh2 kuar dating ke.. ada majlis2 keramaian jer.. memang cari nahas la kalau jerawat naik time tu! so, ada yang amek langkah secure dengan menempek pelbagai produlk kemikel maupun tradisional kt jerawat dimuka. if kek badan sapo nok nengok yer dok? =.=

tapi if jerawat merebak dengan berluasa akibat kuman yang anda bawak, memang serve u right la.. yang gatai tangan gi picit, or simpan kuku panjang2.. or lap muka dengan tuala badan sape suro~ so, elakkan ini. ok?

saranan aku untuk kalian yang muka berjerawat teruk.. pakai produk penjagaan muka yang tidak berkemikel. pakai yang tradisional.. susu kambeng? yang tu xpenah taw. tp sabun susu beras is highly recommended! ;)

*zoom abes. tanpa mekap.
muka xnatural beauty..pale la apelagi =.=
pelis aa jangan keco2 pic sembab aku kat orang luar. kah3. bajet plak.

p/s: blajarla menghargai jerawat. skali zaman jer seumor hidup. nanti da tua xde lagi jerawat.. tapi jeragat pulop. kah3