Friday, December 3, 2010

betul kau masih dara?


selamat tengahari dear readers~ (~,^)

harini aku semangat skit nak berblogging sebab blog da shantek skang...weeee!!~ haha. aku baru habis mengemas rumah. jer. tak sibuk masak pon kan.. sebab lunch harini beli. huhu. eh..eh. jangan sukahati cakap aku malas yer.. sebab aku da msak for breakfast! haha. nak jugak cakap......~ =.= lagi brapa hari lagi nak balik gombak. bas 11hb nii... so, my senior ajak gi jum heboh 12 hb.. tengokla dulu. ;D sebab aku tasuka sangat tempat2 ramai orang.. crowded2 suma.. serabut jer.huhu. lemme think 1st. sape nak join? hik3.

hurm, if xgi jum heboh.. ingat nak gi jengah cinema. citer ape best skang ni korang? tingin nak tengok rapunzel the tangled tale.. ;P sedang2 aku dok usha citer2 yg hawt now in cinema n yg coming soon.. aku tertangkap basah dengan satu cinema ahmad idham. der brader.. lu memang ske wat citer kontrobesi la brader... wa resprekk sama lu..!! =.= macam harem..

citer AKU MASIH DARA, bakal ditayangkan 16disember ni adalah lagi n lagi kontrovesi selepas filem 'nasi lemak 50 sen'. trademark kali ni lagi gempaQ- 'aku sangap lubang'. haisyh! aku sebagai perempuan, malu gila rase nak sorok muka lam poket doremon jer.. personal opinion aku, ayat2 lam filem melayu kita harusla ditapis sebab filem ni adalah tontonan umum. budak2 xtawu pape pon tengok.. jap gi watnya dorang tanya 'abah abah, sangap lubang tu, lubang ape bah?adik tapaham la.' jenuh mati kutu nak jawab. the good part tu, moral yang cuba nak disampaikan.. sebagai perempuan,kita kena jaga maruah & mahkota kita cuma bagi lelaki yang halal sebagai suami. this is good man. tapi before tu.. terlalu open sangat. lagi, ada dialog yang boleh mendatangkan persepsi yang negatif terhadap wanita bertudung, bershawl n berpurdah ni; yang mereka-mereka ni pakai tudung semata2 nak cover lovebite. apekejadahnya pulak. hurm.. ni boleh merosakkan imej wanita2 bertudung yang betul2 muslimah & solehah a.k.a practising muslimah.rite people?

aku harap pasni ahmad idham boleh buat dialog yang lebeh bermutu sebab rakyat malaysia kita dah boleh nilai filem mana ngetop sebab ia memang berkualiti or sebab ada elemen2 murahan. papepon.. tunggula tayangannya nanti... kalau nak kritik lebeh2 pon.haha.



peace no war. freedom opinion. no offence. out!
=D



p/s: filem ngangkung jum? teehee! xoxo

padah wat kepala taw

Malam ni aku kekurangan mood nak taip entri. hurm, sebabnya aku baru jer settle masalah blog aku yang kucar-kacir tak tentu hujung pangkal memang rasa nak menyebai. thanks to my adorable couz- aida for helping me to solve the prob. Harini gatai-gatai jari nak menggodek-godam setting blog tanpa tunjuk ajar sifoo. dah taw budak baru blajar skali kau wat kepala taw tu watpe la kan... papp kod html tu.. papp kod html nii.. tu sume gara-gara nak cari blogger template..

aku dah kehilangan widgets aku yang lama; cetbok,feedjit,bekground n kedudukan strategik lagi utuh page elemts. lagi sedey bila cetbok aku baru jer nak mula masuk orang mcam rumah usang tiada penghuni.. kalau x, busan2 bleh baca orang hye hye kite... sedeyy wuwuwuuwu. ok, dah cukup pathetic skang. sampai sini saja dear readers..

hope korang bleh datang memeriahkan lagi page aku mcam dulu.. teehee! ;)


gudnyte! thanks for reading this entry ;))