Monday, April 18, 2011

on call tp mcm cilakoi

wa ni dah la jenis susa nak tidok. kena tunggu buka buku baru nak rse nantuk.. so, bila wa da malas nk bukak buku, wa nak titow care natural.. ada pulak perkara yang bikin panas wa punya ati! wa xtaw la if korang senanghati melayan situasi macamni, tapi not for me n pelis never do that. kalau xnak tengok wa mengamuk *dalam hati jela -,- bila situasinya member kamceng baek punya wa cakap lu call masa kita tengah beradu atas katel yang empuk dengan badan yang mengiring tido sambey melemparkan senyuman kudus punyala oh wow comeynya tido. kalau orang tengok tu memang xsampai hati nok kejot!

.....10 minit selepas nyenyak tido, nphone wa berdering memainkan lagu Tonite-enrique (nseb suare abang enriQue~ melayan gak la.).wa accept the call...

'emm.. nak apa *ZzZzzzzZ~ bla..bla..ok,bye'. end called.

ok, skang da bule mula tido kot??! *bentak wa dlm hati jela..

tup...tup.. ada orang call lagi 5 minit kemudian..

wa angkat.. kali ni dgn penuh kesabaran yg memuncak

-' sapa ni....'

'wey ni aku la..bla bla. hg tidok ka?'

-'ha..aku nantuk gila,ni da tjaga' *dgn harapan da bule stop talking on phone

'laa,,yeka. sorry la ganggu.lama no xsembang ngan hg...bla..bla..n bla'

-'haaa emm aa lama gak..' (dgn suara gelak2) *dlm hati ni memang panas woo. memangla member aku ni xberperikemanusian langsung.

'wey.. aku nk mntk tlg hg bleh? hg bukak tenet.. pi check kat wall fb aku ada x mamat ni reply kt post 1st 1st tu?peliz aa pelis peliss peleasseeeee~~~'

-'ok sat2' *sementara aku away, aku da mengamuk baling bantal, lompat2 katil nak separuh mati. memang cilaka btol kali ni. ada patut dia suh aku bangun dri katel pi bukak laptop? dah la tadi kejot aku tidok.

'thanks taw eh! nati kita sembang lagi naa?' *laa, motif dia bukn nak sembang ngan aku ja, tp nak mintak tolong!

1st candid- kaki tido time taaruf (orentasi) briefing

2nd candid: telelap je bukn nyenyak-katanya
(taaruf briefing)

3rd candid: 1 1nya pic tido yg real. *yg len sume wat2 senyom time tido. wakaka
buroknye la (T_T)



tadaa..~ da bule angkat peace slpas nyenyak tido. -,-"

p/s: nak silent phone takut ada emergency call. patotnya kalau orang call time kita tengah tido, angkat2 tu cakap jer bahse cina ker..india ker..siam ker.. xpon cakap jer 'dia gi berak. dri pagi tadi lam toilet xnak kuar' then,letak phone. -,-" dem dem.

nak kawen? sini ada borang.

morning world! =)

aku tak pecaya yang aku bule tekesima depan lappy selama beberapa minit krana kekurangan idea untuk menaip (T_T) . sambil2 cri idea.. aku dok senyum sorang2 tengok belog yang baru di 'renovate'. haha~ tabley blah.

hurm.. aku nak cakap pasal kawen la. since aku tengok banyak sangat wedding event keblokongan ni. kat kuliyyah engineering before aku balik jer dah ada 2 wed ceremony. member yang baru kawen je dah nak beranak bulan 8 ni.. kazen plak nak kawen bulan 6 sama tarikh dengan kak angkat aku. tpi skang ni da jadi 'trend' kan orang kawen muda. mak pak relek ja support anak dia kawen.. nak elak maksiat n nk bina masjid, benda baik.. 'apo salah hee abahnyo kito kawenkan ajo anak kita si peah tu ha, dok kuaq sano sini.. apo~ ore kampong oyak nati' * semua loghat aku bantai. kah3. broken abez. -,-

apa kata parents yang x menggalakkan?

- 'awat gedik sangat ni.. prabeh mengaji tu dulu. esok2 qeja.. kawen la'

-'duit adaa? mengaji pon ayah tanggung, sok pas kawen, nak kena tanggung laki mu pulak!'

-'ngaji pandai2.. keja hebat2.. kaya2 nanti kawenla dengan sapa pon'

-'hg tu baru ja baligh, nak kawen dah! tak padan ngan umoq!'

-'awatnya? dah tak tahan nafsu sangat ka? gamak2 xtahan, abg puasa yer?' *sambey melemparkan senyuman kudus dan memujuk kpd anak lelakinya -,-


haa, antara statement2 diatas, korang plak yang mna 1? bila aku sje nak test isu ni kat parents aku,statement umi camni..

' kak long study bagi habis dulu, keja dlu.. pastu bagi umi merasa gaji kak long. seblom nak 'pi' kat orang, 'bayaq' umi abah dulu'

' umi dulu kawen umoq 28' maka aku harus mengikut jejak langkahnya- oh wow, memang frust. -,-

tapi sokay, sebab keinginan ni tak sampai tahap aku kna puasa.haha! tapi cian pulek kat my boy.. umor dah 26..kna tunggu lagi 4 tahun (T_T).

plus, tade lam keturunan aku yang generasi skang kawen muda. nak pulak aku gi pecah rekod tradisi~ haha!

etceli, if dah jodoh, cepat or lambat datang juga. tahniah kpd member2 yang akan dan telah melangsungkan perkahwinan dan bakal menjadi ibu.

aku?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

taknak telepas makan nasi minyak jer. haha!


hieda, sorry for the 'plagiarism' ;p

salam guys. (^,^)

ponat gile menge-dit belog. nak perfect jer.. aku ambik masa 2 hari nak siap new look belog nih. at last, tadaaa~ ^,^ *laa, tera ni je kaa?? -,- but, this is the outcome. glad bcuz im done wit satisfaction. haha. tapi sayang jugak template lama sebab kaler tu kaler fevret plus comey lagi. but tis is the time for anjakan paradigma! hooyeah!~ hihi. go for sumting 'mature' and lets leave out kiddo stuff bla bla.. teehee! poyo ja.

hope u guys love it~ <3 ;)

p/s: to hieda, ni bukan plagiat sangat since yang ni lagi hebat. wakaka. oh, kawan syida, u did a great job. thank you for the 'ilmu' ;)