Friday, September 24, 2010

random post


hye people..
Today, aku xtaw nak post pasal apa lagi. adakah otakku ketandusan idea akibat banyak bergelumang dengan exam?=.= harini pagi-pagi lagi mcam malas nak bangun gi klas. klas jam 8 plak.. tido jam 4 pagi cmtu. apa tidaknya.. dok wat solat sunat+bertahajud+berzikir sampai lebam. (kalau ini lah sebabnya.. alhamdulillah.). huhu.klas jam 8..bangun jam 7.18. korang rasa aku sempat x mandi? wkakaka. uke,janganla kejam sangat kan nak suruh aku mandi time2 lewat gutu. pi klas awal lagi afdal taw dari tunggu nak mandi. hihi. sembang punya sembang dengan room8s merangkap sebagai classm8s aku, depa pon xmandi. kah2.whatta coincidence~ (T__T).sebagai seorang pelajar, korang jangan tipu la bajet xpenah ada pengalaman xmandi gi klas cakap tak mau kalah gak... untuk menutup aib, korang letak bedak powder banyak2 kat ketiak.. sembur perfium melimpah ruah kat baju. tapi aku plak lebey suka mengekalkan natural bau badan, so xda pakai sebarang pewangi. hahaha

Habis jer exam minggu ni.. rasa macam dh habis final exam (padahal bru mid term). pas balik klas double period, aku settle ptptn (xhabis2 kan)..then balik qadha tidok. maklumlah.. utk mengekalkan kesihatan & menaikkan seri wajah kena cukup tido.( selain dari tip berwuduk).ngee~ bangun2 trus ngadap lappy. dengan line wireless uia yang begituu mantooooppp, aku dapatla melayari beberapa blog orang2. 1 blog yang aku kunjung ni, begitu menarik perhatian aku.. mana tak nya, dari awal smpai habis dia bercerita pasal fashion fashion fashion & all the women thing. haha. pastu aku dapat 1 tip dari dia macamna nak pakai inner syria supaya muka tak jadi bulat semacam. memang bagus saranan & tip dia. aku excited nak mencuba gak. ye la... untuk orang2 yang pipi tembam macam aku ni.. susah la nak pakai tudung syria tu enn.. tapi tak sedor diri.. nak gak pakai, sebab tengok orang2 pakai lawa.. aku dah lama nak tau tip macamna nak pakai inner tu bagi muka nampak bujur... nak cuba sumthin new, oghe kato kene lerr sesuai mengikut keadaan tempat waktu dan sebagainya. kalu da ghupe tu pelik time pakai, tape.. pakai la jugak. keyakinan diri tu penting. biar aura cantik datang dengan sendirinya.. cewah. (hape aku kesah?)

maseh tembam..adoyyou

aku ni bukanla seorang yang suka berfashion sangat. tapi takde la dress up tah hape hape en.. aku bukanla orang yang up to date pasal fashion. aku pakai rembat jer baju yang ada.. asal selesa. namun begitu, bukanla juga orang yang mengamalkan sikap bersederhana, sebab aku kaki boros. tapi aku tade la jenis kaki paw duda berperut besar, pisau cukur ketiak dan seumpamanya. kalau tak.. dah lama boy aku keja buruh kasar,minum milo gantung tu ha. eh ape yang aku melalut ni =.=

ha korang korang, aku nak citer gak pasal hari aku harini kat sini. (macam pantun).Atas2 tadi baru footnote. tu pasal panjang semacam.. petang tadi aku baru je balik berbakti kepada masyarakat. ( pess taim lam idop sebabtu nak riuh macam kuceng ilang tanduk). sebab petang esok ada jamuan aidilfitri mahallah aku (m.sumayyah) buat. ada la persiapan macam nak kenduri cukur jambul punya la meriah! macam macek2 kat kampung dok bergotong-royong masak2 utk kenduri..ala...korang bleh bayang x keadaan dan suasana macamna?kalau yang dok bandar xleh lerr nak imagine kan.. ok aku ni aku ni ditugaskan watpe plak? semestinya keja yang paling berat dalam skop potong-memotong,kupas-mengupas.. iaitu kupas potatoes. haha. punya la bangga kembang nak mampos sorang foreigner ni cakap aku kupas potatoes bagos, cantik, licin, berkelip2 dan sebagainya. aku pon tersipu2 macam kerang busuk menahan bangga yang bersarang dihati. pergh! mana nak cari wey zaman skang pompuan kupas potatoes dengan bagus? kah3. dengan sedikit motivasi yang diberikan secra impliedly express.. akan ku tingkatkan skill memasak aku di masa akan datang. for at least, before kawen. ihikihikihik~ (gelak gedik)


p/s: aku harap mak mertua aku jenis yang bukan kaki dapur macam aku gak.

Thursday, September 23, 2010

how do i look?



Thanks to naeemah for her shawl. i borrowed it to test macamna rupa aku bila pakai lilitan selendang cara students foreigner kat sini pakai.
the result is- chubby. huhu. tapi comel la jugak kan? haha
lilitan selendang macamni membuatkan pandangan sekeliling jadi luas. i like~

Itu lah penangan budaya yang dibawa masuk oleh students asing ke negara kita. bukan saja memberi impak dari sudut ekonomi,pelancongan dan sebagainya. malah juga dari sudut fashion.
(ayat skema..hehe)..

Tapi tak de la sampai nak pakai ke luar kemana-mana kan. im not ready for abit transformasi. haha. lagipun, orang2 melayu kita ni jenis jakun bila tengok perubahan drastik orang lain. dan jenis suka mempersoalkan why why why dulu tak pernah pakai macamni..bla,bla.
hey, suka hati la kan. jeles pesal. <-- situasi yg kerap dialami oleh orang cantik dan comel yang dicemburui ramai.macam aku. haha! (masuk bakul angkat sendiri, baru independent ;p )

Wednesday, September 15, 2010

lagi pics raya dengan member2

selamat hari raya dari kami =)

dari kiri; fifiey,gdah,me,izzati,hieda,tat,zilah,ipah

open house umah

dengan adik tirah

love.love.love

bestfriend; najwa






p/s: sila melayan gambar2 diatas. =)

Monday, September 13, 2010

diari raya ku..



Dah ramai blogger yang dah masukkan entri raya dorang. aku jea lambat sket. beraya sakan sampai malas nak ngadap laptop.hehe. ada yang siap upload pics raya dorang malam2 raya. fuh! semangat~ dalam bulan syawal ni, ramai juga pasangan yang memilih untuk melangsungkan hari pertunangan, perkahwinan, menyambut hari lahir, cukur jambul (eh? =D ) dan sebagainya. Pasti bertambah meriah la kan. tetamu lebih ramai dari tahun2 sebelumnya. tahniah buat mereka-mereka. ;)

Makanya, hehe. selain merayakan hari raya aidilfitri seperti tahun2 sebelumnya, ada 1 event yang aku hadiri- engagement day of my pretty cousin; Anis Hazrina anak pak ngah Azizan. cewah. barakallah alaik. moga berbahagia hari2 seterusnya, hingga kejinjang pelamin dan keanak cucu. Majlis berlangsung pada hari raya ke-2.

love.love.love

Lihat gambar diatas- itu bukan baju rayaku. tapi baju pinjam adik hieda punya. =( alkisah, baju raya lagi 2 pasang maseh kat tailor. itu pasalnya, aku cerewet bab baju ni. imperfectnya skit jer, aku rela dia alter bagi ok, n sokay if baju raya lambat pakai.hehe. terok.terok. so, 1st n 4th day.. i got my own baju raya. 2nd & 3rd xda.

bersama ayahanda tersayang

Cakap pasal, xpakai baju raya, observation aku dalam 3,4 hari raya ni, ramai yang pakai baju raya lepas or baju2 yang memang dah ada. berbanding dengan tahun2 lepas, ini suatu fenomena yang baru! maybe semua dah ada kesedaran dalam mengamalkan sikap bersederhana kot? haha. bagus bagus. atau ada gak yang case macam aku ni, baju raya tak siap? possible juaaaa.. ;p

terpaksa pakai blouse emergency

adik-adik yang cool <3

kesimpulan yang aku boleh wat untuk eid tahun ni- TAK MERIAH. apa kata anda anda?? eid aku je kot. yang laen suma meriah2 belakos. kan? ;)

Preparation raya- i made my own cookies~ ;p berbangga dengan diri sendiri. at last, dapat juga aku wat cookies tanpa pertolongan umi. sedap gak! (perasan =.=) even ada 1 jenis ni, keras macam batu,baling xpecah. huhu. tapi pas gigit tu, sedap la jugak.haha- kata orang2 lah. aku dah naek pening asik makan cookies sendiri tyme dok buat haritu. siyez. =,=. so, i spare my ownmade cookies for him. & he loves them. ;)

Last day before aku balik Gombak malam tu, aku sempat gi beraya umah member kat Pendang. konvoi dengan member2. best sangat. sebab last day tu, aku sempat beraya dengan dia.Ingatkan dah tak berpeluang. ;D


syakirah & faeiz


selamat hari raya from both of us ;)




kepada mereka-mereka yang datang memeriahkan open-house rumah aku;
TERIMA KASIH. *next year jemput datang lagi


-------------------------------------------------------------------------------
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN
kepada semua pembaca setia blog ini
ikhlas daripada Nur Syakirah Yusof =)

ENTRI RAYA 2010
---------------------------------------------------------------------------------

Sunday, September 5, 2010

just the way you are

Lagu ni betul2 buatkan aku cair+feeling wonderful as a woman. Thanks to him, for making it much much more special by singing this song for me. i'm lovin'it <3>
-JUST THE WAY YOU ARE-

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying


She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are

And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy


She's so beautiful
And I tell her every day
Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say


When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are


When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are


P/S: thanks to Bruno Mars too, for loving me the way i am. ou, i am soo touche~ haha

Wednesday, September 1, 2010

aLkiSahnya 5 hari..

Rabu, 1hb september 2010.

Hari ni baru jer habis exam Laws of Contrct. hurmm.. aku pon xtawu apa aku merapu lam exam paper tu. semua kes-kes dan principles dah bercampur lam otak ni. otak x sempat nak arrange data2. tu pasal serabut jer masuk exam. uke, lets by gone be by gone la..
Update kesihatan: batuk lagi ais lagi dan lagi..hehehe



Selasa, 31hb Ogos 2010
.

Alhamdulillah.. negara kita dah merdeka untuk ke-53 kalinya. Harapnya biarla kita merdeka daripada dijajah oleh kuasa luar, dan juga daripada penjajahan intelek @ minda, yang sebenarnya lebih memberi impak negatif secara pantas dan mendalam kepada anak-anak bangsa kita. Sebagai rakyat Malaysia, ingin aku melahirkan rasa bertuah dan berbangganya aku dilahirkan di bumi yang kerdil dalam peta dunia ni. (~,~) . Buat saudara-saudara senegara kita yang berada diperantauan, salam merdeka untuk kalian semua.(am i sound like miss DJ?haha) Balik2 berbaktilah kepada negara kita yer. heheheh. Skang ni aku tengok sambutan kemerdekaan xsemeriah dulu.. dimna bendera-bendera banyak berkibar di jalan-jalan mahupun di bumbung-bumbung kereta. Dulu, siap ada bendera free lagi orang kasi. huhu. Biar sambutan xsemeriah dulu, semangat tu tetap kena ada. ;)



update kesihatan:Harini, 'cuaca' kesihatan aku makin baik. cuma batuk kering & flu jer tinggal. suara dah serak seksi dah ni. nyanyi lagu nyaring tarik kasi panjang tarak pecah punya. so, lam bilik nanyi lagu ning baizura jela. hihi. Ubat maseh telan, one thing pasal aku, aku tadak masalah untuk consume ubat-ubatan. ubat fevret-ubat minum batuk kaler itam. tambah ais ketul sket.. mesti masyuk pnya ;p start batuk.. and pengambilan ais yang berterusan. (cari penyakit.keke)

Isnin, 29hb Ogos 2010.
Kelas pagi lagi da ponteng disebabkan masalah kesihatan yang kurang baik. so, skip lecture Malaysian Legal system dari jam 8-10 a.m. jam 10 lebey aku dah turun centre, gi bukak akaun bank Islam. ( simpanan bersama untuk future kitorang. yang didaftarkan atas nama aku. ;p ) tunggu amik no giliran punya lama, singgah IIUM HEALTH CENTRE, yang berlokasi diengineering & architecture faculty. Siyez cakap, dalam keadaan xsehat nak g mintak MC & ubat kat doktor, bleh menambah-parahkan lagi orang yang da memang sakit. balik tu, menggeletar atas katil. mujur ada roomates yang concern.thanks to NaeEmah, Izzah & nisrin. <3>

Ahad, 28hb Ogos 2010.
Jemputan berbuka puasa dengan Menteri Besar Kedah; YAB Dato' Seri Ust. Hj Azizan Abd. Razak bertempat di dewan sivik,PJ selangor. From my view, he such a nice & humble person. Buat julung kalinya Majlis berbuka puasa bersama anak-anak Kedah di perantauan dianjurkan disertai oleh beberapa buah universiti tanah air kita. (per gi, jimat expenses aku buat hari itu,selepas habis berboros kemarin untuk raya.hehe)


dari kiri; miera,me & fifiey


Sabtu, 27hb Ogos 2010.

Adik aku, hieda squotting kat bilik. rendu sangat kat dia, terubat da bila dia mai tido compartmen. plan hari ini, shopping barang2 raya di Kl (sebab ni kot balik demam,batuk bagai). kuar jam 11 a.m-11p.m. haha. pergh! mau tercabot lutut ni. nak naik tangga pon terketar2 lutut. 12 jam berjalan. cool huh? =B balik2, mandi solat & study. tapi kejap jer.. dah ngantuk.huhu.
Bukak puasa kat food court JJ wangsamaju, alhamdulillah,dapat gak bukak posa dengan suasana selain bazar.

Gombak-masjid India-JJ wangsaMaju-Gombak


meet my sis;hieda


berbuka puasa..