Friday, February 4, 2011

edisi penjagaan wajah: sabun susu beras dijual

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh pembaca blog littlemissyakira.blogspot.com ;)

For ur info, harini aku da nak balik gombak.. malam karang jam 11 kat shahab perdana. da puas rasanya bercuti kat rumah.. ni lah masanya untuk aku menumpukan sepenuh perhatian dalam bidang kerjaya yang telah kuceburi dari dulu sampai skang.. KETUA PELAJAR TERHORMAT AIKOL. kah3. sounds funny n unbelievable! hey hey, tak semestinya keadaan diri aku yang ting tong skit skit xlayak jadi ok? *gelabah . tak hengen aku nak pegang jawatn2 ni. aku bukan kaki jawatan pon. *kaber2.hihi

ok, harini bukan nak cakap pasal isu jawatan atau politik. harini kita masuk bab business.. if lam family aku, umi la kaki biz. bagi la ape jer.. semua nak juai. haha. tapi aku xrasa aku 'mwarisi' minat dia.. sebab aku xreti nak pomote2, cakap2 berabuk tesembor ayaq lioq. tambah2 juai produk yang bawah orang macam MLM ker, sistem2 pyramid semua. sebab aku tak leh nak cakap pasal produk yang aku taguna. modai cakap tak best kot, susah nak yakinkan orang produk tu okay.

lagipun kalau lu tengok muka wa yang ala2 jennifer love hewitttwett nih, ade lu nampak cam muka salesgirl ke?? wa tarase pon macamtu. if lu napak macam muka salesgirl lu memang cari penampar jepon wa cakap siap2 okay? sebab wa jenis juai barang belakang court pro tak pro nya wa kan.. kah3. ok done joking. bila aku nak start cakap sal sabun ni! tuh la kalau da start menaip (T_T)

ok, if sapa yang da biasa baca entri aku before ni.. aku ada cakap sal muka aku yang tilok berminyak n macam2 lagi masalah muka aku neyh. maklumanla.. aku kena prepare siap2 sok sok lagi 6 tahun da ada orang nak msuk minang. aku x nak ah lagi sebulan dua baru nak jga.. mana nak efeknya yahh oi. sebabkan ada yang bertanya.. maka aku bertanyakan balik.. "xde jual kat tempat andakah?".. maybe susah nak dapat. tapi aku rasa skang dah ramai yang juai ni.. sebab bekesan. i repeat, EFFECTIVE. hehe.

apa efek yang korang mula2 akan dapat?

aku cakap siap2.. ni berdasarkan pengalaman aku la. aku nak juai ni.. biar eksperimen kat muka sendiri lu.. baru bleh cakap deras.haha.

a) if jenis muka aku ni, memula rasa cam burning jer time pakai tu. tapi tak lama. rasa dalam tak sampai seminggu.

b) naek cam mengelupas. i thought mengelupas. tapi after uols tonyoh macam tonyoh daki kat muka.. kuar banyak giler macam daki2 kaler kelabeww. after then baru muka licin balik. sampai sikalang... gagagaga.

tapi tak semua ada efek ni. macam member aku pakai tak jadi pape pon.. aku ingat aku tak sesuai pakai, tapi aku persetankan semua tu.. aku pakai jer. alhamdulillah la.. & dulu time pakai produk kemikel.. harem tak jadi apa. menten ja.. jadi terok pon tak.. makin elok pon tak.. memang la xmahal, berbelas ja harga produk kemikel tuh. tapi still duit woo. if yang ni harga stendek macam if korang nak beli tunjuk student card atau punch card. affordable. hihi


RICE SOAP MILK
RM8

- buatan orang kampong nenek engkau (jdi, supportla kluaran sesama orang kampung.ihihi)
-menggebukan kulit
-mencerahkan depends (jujur xjujurnya aku.haha)
-mengecilkan pori muka
-mengurangkan minyak dimuka(terbukti kat aku.hihi)
-if korang istiqamah pakai, i.Allah parut jerawat akan pudar, & hilang slow2
-----------------------------------------------------------------------------------
how it can be delievered?

korang datang kat kampung aku kempes Universiti Islam Antarabangsa, GOmbak.
Mahallah Sumayyah
or lets meet sumwhere around the city**
------------------------------------------------------------------------------------
how to reach me?

013-9209537
(serious buyers only, nak prank2 memang tangkap sepak.keke)
------------------------------------------------------------------------------------
p/s: sorry xbuat post2.. sebab aku takut aku lambat mengepos. benega jadi xefisyen. aku pon student.. bz skit.huhu

p/s/s: top 3 buyers will be given special discount ;)

15 comments:

fairuzhani said...

alaaaa.baru nak mintak care post. ekekee

pikapiko said...

hehe...
dah try sabun ni dlu dear...
mmg wangi
sdap bau dia..
lembut gak muka...
tp sabun bnyk sgt..
msok hdung pika tros slesema searian..
hahaa

saying of my heart said...

fairuzhani: u tinggal mna? if dekat2..bleh i ejaz ;)

pikapiko: pakai sabun kat muka bukan idong. haha

Bazilah said...

pergh boleh tahan gakla terpengaruh dengan produk ni, tapi saye baru beli himalaya punye produk haha, nanti ah kalau dah habis try yg ni pulak

saying of my heart said...
This comment has been removed by the author.
Ratu Sulaman said...

deliver cara post x bley ke? maklum le, tecik lagi.. nak jao2 mesti kene pelengkung nan mak, tamba2 semata2 nak amek sabun... ley ke post kan? and bank in?? plez plez plez...

saying of my heart said...

ok2..under age bleh dipertimangkan.haha.plez text me for whatever details ye dear..

postage price lain la pulak. ok?

dear bank-in pon bule. ;)

syufaa said...

heee..sgt best bce description u.. :D

saying of my heart said...

thanks syufaa... ;D

r-5 said...

wakaka, ayat kamu sangatlah sengal2 comel! tak pasal2 tergelak. fuyyyooo! boleh percay ke ni? tapi betolla muka nmpak licin. okay saya kat klang jauh tu nk g gombak n hari2 saya blikkerja pukul 5 petang sabtu ahad busy plak. pakai postage boleh tak cik syakira??

r-5 said...

nanti infom saya kat msg facebook or kat blog saya okeh.:)

nasri said...

harga spupu spapat berapa?? cek nk torai...

saying of my heart said...

harga sepupu sepapat mna bley disclose lam ni.haha pm ok ;)

Anonymous said...

uia gak ker..?? nak beli blh..?? :)

nur syakirah yusof said...

ha a uia.. nk beli blh datng blok C room no 4.7 ;) sorry lmbt sgt reply..

Post a Comment