Monday, April 18, 2011

nak kawen? sini ada borang.

morning world! =)

aku tak pecaya yang aku bule tekesima depan lappy selama beberapa minit krana kekurangan idea untuk menaip (T_T) . sambil2 cri idea.. aku dok senyum sorang2 tengok belog yang baru di 'renovate'. haha~ tabley blah.

hurm.. aku nak cakap pasal kawen la. since aku tengok banyak sangat wedding event keblokongan ni. kat kuliyyah engineering before aku balik jer dah ada 2 wed ceremony. member yang baru kawen je dah nak beranak bulan 8 ni.. kazen plak nak kawen bulan 6 sama tarikh dengan kak angkat aku. tpi skang ni da jadi 'trend' kan orang kawen muda. mak pak relek ja support anak dia kawen.. nak elak maksiat n nk bina masjid, benda baik.. 'apo salah hee abahnyo kito kawenkan ajo anak kita si peah tu ha, dok kuaq sano sini.. apo~ ore kampong oyak nati' * semua loghat aku bantai. kah3. broken abez. -,-

apa kata parents yang x menggalakkan?

- 'awat gedik sangat ni.. prabeh mengaji tu dulu. esok2 qeja.. kawen la'

-'duit adaa? mengaji pon ayah tanggung, sok pas kawen, nak kena tanggung laki mu pulak!'

-'ngaji pandai2.. keja hebat2.. kaya2 nanti kawenla dengan sapa pon'

-'hg tu baru ja baligh, nak kawen dah! tak padan ngan umoq!'

-'awatnya? dah tak tahan nafsu sangat ka? gamak2 xtahan, abg puasa yer?' *sambey melemparkan senyuman kudus dan memujuk kpd anak lelakinya -,-


haa, antara statement2 diatas, korang plak yang mna 1? bila aku sje nak test isu ni kat parents aku,statement umi camni..

' kak long study bagi habis dulu, keja dlu.. pastu bagi umi merasa gaji kak long. seblom nak 'pi' kat orang, 'bayaq' umi abah dulu'

' umi dulu kawen umoq 28' maka aku harus mengikut jejak langkahnya- oh wow, memang frust. -,-

tapi sokay, sebab keinginan ni tak sampai tahap aku kna puasa.haha! tapi cian pulek kat my boy.. umor dah 26..kna tunggu lagi 4 tahun (T_T).

plus, tade lam keturunan aku yang generasi skang kawen muda. nak pulak aku gi pecah rekod tradisi~ haha!

etceli, if dah jodoh, cepat or lambat datang juga. tahniah kpd member2 yang akan dan telah melangsungkan perkahwinan dan bakal menjadi ibu.

aku?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

taknak telepas makan nasi minyak jer. haha!


3 comments:

hieda yusof said...

dah agak dah..umi mesti akan cakap macam tu.haha

nur syakirah yusof said...

haha.. beseee~ -,-"

Aida Fanna said...

hehe..doa cpt2 jadi la k.long..lolz

Post a Comment