Saturday, January 8, 2011

kuih talam muka ada dijual di sini.

selamat pagi readers! sila lihat jam anda skrang? wah! suda jam 10.37 bha.. awal kan i bangon. tido jam 4 bangun jam 10. nak bagi cukup 6 ke 7 jam ler katakan.. ihihi. semalam ada lepak kat bilik member.. sumthing bad happen there. girls fighting sumthin. oh. i dont give a damn. since budak2 bilik tu false imprisonment diri sendiri dari 'penyerang2' kat luar.. skali dengan aku terperangkap lam bilik dek kerana datang cuma sebab nak berdiscussion, laen pulekk jadinya. ='( kah3. apoda. baideway, harini aku nak cakap skit pasal isu talam dua muka. juga seerti dengan hipokrit plus plastik etc etc u name it!


bkawan dgn siblings lagi tulus. nak gado depan2. tarik2 rambut depan2. curi stuff dorang depan2. haha

Before, masa kat foundation dulu.. aku penah la jadi mangsa sahabat sahabat dunia akhirat yang berperangai sebegini puaka. gi kelas barenggg, makan jugak barenggg buk, lepak2 barenggg... poQoknya suma bareng ahhh! (bareng=sama) time sembang2.. bersuap aku-kaw, pijak semut pon tara mati der? time cakap, yor yor o0o jer muka manissss giler bangang pilihan mak mertua la katakan~ lantak kau la kan.. memang manusia2 begini.. pandai bermaen kata2, pandai berpura2 sok baek (kua lagi indon aku =.= ). tapi belakang kita? ya ammpoonnnnn! Allah jer tau. then, bila da tau segelintir prangai sahabat sahabat dunia akhirat kita berprangai puaka begini, kita rasa kesian jer kat dia sebenarnya.. sebab dalam masa dia menipu sahabat dunia akhirat dia sendiri.. dia juga menipu diri sendiri.. n bila orang da taw prangai dia macamtu, orang2 mentertawakan dia kat blakang juga. macam aku dulu, minah ni siap copycat lagi nota2 aku kan.. sume menda la baek2 belakos kan.. bila ada room8 dia ngadu pasal dia kat belakang aku, aku tekejot. tapi aku cool jer la pastu.. sebab for me, as long as dia treat kita elok kat depan, why not we act the same thing aite? hal kutok2 blakang.. itu hal dia ngan Tuhan.


my BFF worldheaven; miera =')

Since aku ni jenis, orang kutok2 blakang.. bertalam2 muka dia blakang aku.. slagi dia macam malaikat jer kat depan, aku no hal jer la. tade la nak hentak2 kaki sambey melemparkan senyuman kudus ker ape kan.. bila aku tengok member talam 2 muka ni, bila dia layan kita elok kat depan.. trus aku macam bule let go ape dia wat.. tapi bila blakang, i see her as a diffrnt person i mean the bad side. bagi aku.. biar kau terseksa bertalam dua muka dengan aku. nak fake fake sangat.. lantak kau. one more thing, orang2 begini.. bagi aku, spesies jeles tahap habis meter punya dengki. conclusion aku jer la.. ;) orang2 macam tu tak bule disuap dengan kata2 maki secara berleluasa.. silap2 dia bule talam air mata palsu depan kita. bahaya bahaya. kah3.

aku ni pulak jenis suka wat 'malaikat' nak mati dengan member2 sampai da kena pijak kepala. tau la aku pendek kan korang senang2 jer step foot on my head. wey brader. da sampai ke kepala tu melampau doe. senang jer.. what goes around comes around. aku slalu apply quote ni dalam kehidupan bermasyarakat & bercinta (la sangat~ haha!). so pasni, wat baek berpada2, wat jahat pada yang layak! haha. uke la.. sekian dulu sesi melepas geram n kutok mengutuk pagi2 ni. memang tade keja kan kau.. bangun lambat.. bantai big apples n buah oren.. mula start kutok2 bagai. oh, meskipun begitu, harap2 rezeki murah di pagi yang indah dan berkat ini =')
etceli.. pasni aku mula nak ngadap laws stuff n whatsoever.. before aku serabutkan kepala otak dengan masalah2 orang dalam paper.. better aku melepaskan dulu ketidakpuasan hati dalam blog ni. baru fressh nak solve people's prob =') masalah aku sapa nak settle? =.=

papai dear readers~~

p/s: thanks to miera for the suprise big apples. ~~i knoe u want me..~ u noe i want cha.. i know u want me~ u know i love ya!~~ kah3. <3

1 comments:

dalilakadir said...

paham2..
aku 2 3 minggu ni meroyan pasal member2 camni..
hahha

Post a Comment