Friday, June 25, 2010

personal taste freak!

Salam to ol readers.. =) how are you doing today? i'm fine as owezz ;) ..

Recently, aku baru jer lepas wat test JPJ for D class license. alhamdulillah, ada rezeki aku untuk haritu, Allah taala da permudahkan, n aku past. ;) Alhamdulillah.. =p

Dah 2 3 hari x online fb. macam lama jer kan? hehe. sebab adik aku mila, sibuk nak download citer korea- PERSONAL TASTE/PREFERENCE(PT).. dia dah terikut aku.. haha. dia bengang sebab tengok lam you-tube sekat2.huhu. rasanya dah ramai tawu pasal citer ni.. before, kecoh-kecoh pasal BOYS OVER FLOWER (bof). memang gilerrr touche+jiwang citer tu. demmit. sampai nangis. giler tol. my boy pon nangis tengok.haha.see.. keras2 dia pon leh 'lembek' tengok citer tu.huhu. (sesaper yang nak test hati keras ke lembut..leh try tengok citer BOF.hehe). macamna tetiba bley nak tengok citer PT? ni sume gara2 Lee Min Ho. huhu. tapi lam citer PT ni, dia banyak,banyak,banyak la handsome+cute giler.hihi. ngade kan.. kuang3x =B .

Sinopsis citer ni pasal sorang girl ni, shez too naive,fool giler bila bercinta. memula citer tu lagi, dia da kna dumped dengan hero no2- Chang ryul. teruk lagi bila dia dapat taw, boy dia about-to-marry wit her bestfrend. memang dramatic giler. aku pon bayang la, if situasi aku gitu, mesti trawma dah nak berchenta. bley melayang penampar ke muka dua ekor ni. keke. (emo lak enn..haha) (o,O) . actually hero1 (lee min ho) and hero2 ni, keja in the same field la, architecture. so, memang musuh turun-temurun la sbb related dengan family sama. so, hero1 approach heroin ni, anak profesor Park (kira hebatla ayah heroin ni, idola semua arkitek gitu ah), dengan menyewa sebuah bilik dalam umah heroin ni-Sang Go Jae). banyakla babak humor+romantis. that guy ajar heroin ni macamna untuk menyayangi diri sendiri bila berchenta, jangan terlalu naif dengan laki smpai laki bley pijak kepala dia, biar laki respect & hargai dia. (memang tips yang berguna untuk girls diluar sana yang ada masalah ni sampai sanggup throw pride dorang sebab laki). lama-kelamaan, chantek n cun la si heroin ni. comey. ;) n getting better la dengan tunjuk ajar laki tu. more strict n tak mudah kesiankan laki yang dumped dia.

And i learn sumthin.. doesn't matter how much we love tat guy, kita still kena tunjuk yang kita 'mahal' & tak mudah kesiankan dia lebih dari diri sendiri. sebab i thought, perempuan2 jenis ni,.. memang jenis naive kot, sampai kena berubah diri sendiri menjadi orang lain.. semata2 nak suit dengan dia & kena flow cara dia. berchenta cara dia. sedangkan love needs two shoulders. tapi bila laki ni refuse nak change for good, untuk kebaikan 2 pihak. we had no choice. i learn, kita kena berubah untuk kebaikan.bukan untuk orang lain. untuk pasangan yang kita pilih untuk sehidup semati. tak rugi kan ;) bila heroin ni dah mula tunjuk mahal dia..mula la hero2 ni sibuk2 nak start over again. n for the sake of revenge, heroin ni terima. tapi layanan dia dingin giler. and time ni jugak hero1 tu, dah mula jeles2.haha. sweet sangat ;) & ni suggestion drama korea untuk korang semua tengok, memang best & xrugi buang masa depan lappy. haha! (adeyh~ =p) more info, bley layari web www.mysoju.com . sesapa yang addicted citer korea, bley pi sini.

Sinopsis suppose to be short & detail. tapi xberapa nak sinopsis plak.. melalut jer banyak. haha! bab2 cerita memang fail daa... sorry ;)






p/s: being an amazing woman forever in the eyes of guy quite difficult. coz woman herself tend to give all of hers.. till the guy feels there's nothing special to seek of. so, he tending to ignore, stop appreciating, & showing the love as he may thought the woman won't go nowhere w/out him.




0 comments:

Post a Comment