Wednesday, September 1, 2010

aLkiSahnya 5 hari..

Rabu, 1hb september 2010.

Hari ni baru jer habis exam Laws of Contrct. hurmm.. aku pon xtawu apa aku merapu lam exam paper tu. semua kes-kes dan principles dah bercampur lam otak ni. otak x sempat nak arrange data2. tu pasal serabut jer masuk exam. uke, lets by gone be by gone la..
Update kesihatan: batuk lagi ais lagi dan lagi..hehehe



Selasa, 31hb Ogos 2010
.

Alhamdulillah.. negara kita dah merdeka untuk ke-53 kalinya. Harapnya biarla kita merdeka daripada dijajah oleh kuasa luar, dan juga daripada penjajahan intelek @ minda, yang sebenarnya lebih memberi impak negatif secara pantas dan mendalam kepada anak-anak bangsa kita. Sebagai rakyat Malaysia, ingin aku melahirkan rasa bertuah dan berbangganya aku dilahirkan di bumi yang kerdil dalam peta dunia ni. (~,~) . Buat saudara-saudara senegara kita yang berada diperantauan, salam merdeka untuk kalian semua.(am i sound like miss DJ?haha) Balik2 berbaktilah kepada negara kita yer. heheheh. Skang ni aku tengok sambutan kemerdekaan xsemeriah dulu.. dimna bendera-bendera banyak berkibar di jalan-jalan mahupun di bumbung-bumbung kereta. Dulu, siap ada bendera free lagi orang kasi. huhu. Biar sambutan xsemeriah dulu, semangat tu tetap kena ada. ;)



update kesihatan:Harini, 'cuaca' kesihatan aku makin baik. cuma batuk kering & flu jer tinggal. suara dah serak seksi dah ni. nyanyi lagu nyaring tarik kasi panjang tarak pecah punya. so, lam bilik nanyi lagu ning baizura jela. hihi. Ubat maseh telan, one thing pasal aku, aku tadak masalah untuk consume ubat-ubatan. ubat fevret-ubat minum batuk kaler itam. tambah ais ketul sket.. mesti masyuk pnya ;p start batuk.. and pengambilan ais yang berterusan. (cari penyakit.keke)

Isnin, 29hb Ogos 2010.
Kelas pagi lagi da ponteng disebabkan masalah kesihatan yang kurang baik. so, skip lecture Malaysian Legal system dari jam 8-10 a.m. jam 10 lebey aku dah turun centre, gi bukak akaun bank Islam. ( simpanan bersama untuk future kitorang. yang didaftarkan atas nama aku. ;p ) tunggu amik no giliran punya lama, singgah IIUM HEALTH CENTRE, yang berlokasi diengineering & architecture faculty. Siyez cakap, dalam keadaan xsehat nak g mintak MC & ubat kat doktor, bleh menambah-parahkan lagi orang yang da memang sakit. balik tu, menggeletar atas katil. mujur ada roomates yang concern.thanks to NaeEmah, Izzah & nisrin. <3>

Ahad, 28hb Ogos 2010.
Jemputan berbuka puasa dengan Menteri Besar Kedah; YAB Dato' Seri Ust. Hj Azizan Abd. Razak bertempat di dewan sivik,PJ selangor. From my view, he such a nice & humble person. Buat julung kalinya Majlis berbuka puasa bersama anak-anak Kedah di perantauan dianjurkan disertai oleh beberapa buah universiti tanah air kita. (per gi, jimat expenses aku buat hari itu,selepas habis berboros kemarin untuk raya.hehe)


dari kiri; miera,me & fifiey


Sabtu, 27hb Ogos 2010.

Adik aku, hieda squotting kat bilik. rendu sangat kat dia, terubat da bila dia mai tido compartmen. plan hari ini, shopping barang2 raya di Kl (sebab ni kot balik demam,batuk bagai). kuar jam 11 a.m-11p.m. haha. pergh! mau tercabot lutut ni. nak naik tangga pon terketar2 lutut. 12 jam berjalan. cool huh? =B balik2, mandi solat & study. tapi kejap jer.. dah ngantuk.huhu.
Bukak puasa kat food court JJ wangsamaju, alhamdulillah,dapat gak bukak posa dengan suasana selain bazar.

Gombak-masjid India-JJ wangsaMaju-Gombak


meet my sis;hieda


berbuka puasa..



2 comments:

~ 4 tHe ReSt Of mY LiFe ~ said...

xtulis ke spe yg snap picx tue??
huhu
lwk jew..hehe
^__^"

saying of my heart said...

ouh..uke2.
pic yg lawa tu ker? (bkn lawak k..haha)
hg nak mencapub gak kerr..~ hihih.
to ol readers.. yg tngkp pic berbju kurung dgn fifiey tu,ni haa photographer dia, cik maiyah kita..~ hihi

Post a Comment