Tuesday, August 10, 2010

sign in as an IIUM student

Alohyee..~ ;)

Dikesempatan yang lengang ini, aku tengah men-submit entri seterusnya pada waktu maghrib. hehehe. tetiba wireless tak buat hal plak.. suka la nak menge-post tanpa ada halangan kan. before ni nak upload images.. asik loading sampai ke pagi esok. frust. =,=

Sedar-sedar dah nak dekat sebulan dok gombak. how was it? ok, awesomeness! IIUM is a great-great place for study. it is well-faciliated. yang penting, makanan sedap2 and berbagai2. nak apa..? makanan arab ada.. western ada... melayu ada.. india ada... yang blom jumpa sushi? keh3. 1st year ni.. aku dapat mahallah SUMAYYAH, yang berlokasi atas bukit. (nanti jer aku upload pics). Plus, mahallah dekat dengan A.I.K.O.L (Ahmad Ibrahim Kuliyyah Of Laws) & library. so, agak beruntunglah. tetiap pagi.. aku akan melalui terowong bawah tanah utk gi kelas..

sliper aku haus,kalau ujan bleh tegelincir

my soft-board.. clean&clear tnp notes. hehe

ni arrangement lama..skang punya lagi kemas.bahaaha!

Jalan ke kelas.. xjauh mana.. dalam 8 minit gitu.. tapi if nak round2 settle urusan dgn department2, memang bleh turun 2 kilo. (relevan x?haha). tapi kat sini rasanya badan aku dah naek semula.. selepas ramai yang tegur aku dah kurus sket sekembalinya dari cuti yang panjang. ou God! jalan banyak+makan banyak= xder maknanya! huhu.

so, i thought, makan jer whatever food yang nak.. female sport complex ada.. hihi. tapi since location dekat mahallah HAFSA, rase malas jugak nak pegi sana. jogging dalam mahallah ni sudee..~ =p ok, let see, actually da takesah bab jaga badan ni.. since my boy start to workout bagai, i can't simply give up! haha~ quit babbling on tis topic. Back to campus story & the people inside, we can see a lot of foreigner students came from all over the world. just mind our own biz. everybody is bz making up their lives. hihi. so, dont bother. =,=

1st OFFENCE I DID-rules; 1st & 2nd years students are not allowed to drive around the campus area.

did i heard that tyme briefing haritu? mybe i felt asleep during the briefing. i dont know. haha. here the story goes, masa pegi GIANT (je kot?), my frend drove the rented car. time balik aku plak. memang bukan hari aku kot (selama ni semua lepas jerr?), kena tahan ngan p.guard. he asked for a matric card, & i thought it was fine since i have it! then dia start cakap apa salah aku. park kete around situ.. & he asked again to bring the owner of the car. sister budak engine tahun ke-4. dia lagi trok kena, sbb p.guard cakap tahun ke-4 still xtau rules UIA.haha. but she defend herself 'wonderful'. kah3. me too. then p.guard tu cakap.. '' if awk budk laws..dh lama kena basuh cukup2''. pergh! dia xsedar dia sedng berleter dengan budak laws jugak skng. haha. funny & crazy. after tat incident, serik dah nak bawak. maybe i should park the car in front of him-outside the campus area.. & start to showw off.. aku bawak luar campus skng. see it..! haha. i never thought aku kena ngan p.guard again kat main campus. coz im trying to be a good student, free from any offence u know.. pray me then!~ (pics akan diupload dlm msa terdekat.tq)


p/s: selamat menyambut ramadhan al-mubarak.. 1st terawih malam ni.yeayy!! ;)

0 comments:

Post a Comment