Friday, April 30, 2010

1st experience as a worker

assalamualaikum n hello uols.. =)

ouh, dah rasa cam malash nak mengupdate kan blog.. sebab dah lama rasanya tinggal. skang update, sebab busan..n busan lagi.huhu. today is 30th april. cepatnya masa berlalu.. 2 months left before gi gombak,bukak buku,blajar sumthin new. yippyy~ ;)

neway, harini jemaat, aku cuti from working. keja kat kedai perabot jati kat tepi wat siam.. baru 4 hari bekerja.pengalaman yang best. keja aku mudah jer.. mengepel,mengelap..menyapu..layan customers.with my teamwork yg giler2.. keja jadi xbusan. thanks semua.. ;) paling best, aku dapat bekerja dengan amirah; my besty. tp agak menyedihkan bila 1st day of working.. tok sakit. (dr. cakap.. jantung lemah..paru2 berair+kuman) hurm.. pity her. but now dah balik.. so,mudah skit nak jaga dia. before..kena ulang-alik la. tambah2 bila kerja ni.. lagi letey. balik keja je..gi spital jaga. sesetengah persepsi orang yang xpernah jaga org sakit kat spital..mudah la cakap.duk je tepi tu.. bagi apa patient nak. but its totally no seems like tat. maybe sebab penyakit tok aku ni.. dia jenis susah nak tido.makanya...aku pon tak tido sangat,lelap jer (samakah?haha). tapi xper..itula namanya tanggungjawab. its a pleasure for me =)

ramai yang xmenyangka..aku gi keja. (apa masalahnya bhai?). dorang sangsi dengan kemampuanku...ouh,no..~ hahaha. aku kannyer cam dulu lagi.. skang ni dah bley berlasak2 skit. yer la..kita dok umah lama nii.. beras lari bajett wott.. hahha. duwet sik 'kredit2' jer.. nak gak la 'debit2'.. n yang paling bermakna, if dapat guna duit tu dengan hasil keringat kita sendiri. baru aku taw..betapa susahnya orang cari makan. (kena la belajar betul2..if xnak keja2 gitu dah. sanggup ke aku sampai mati keja teruk gitu.haha) 2nd option, kawin je ngan anak orang koya..(eyh?haha)..kaya... senang idop.xyah blajor.. (itu kalu ader ghupe orang kata..) muka cam aku nii... saper nak? (thanks darl..sebab trima diriku yang xseberapa cun nii.nak bandingkan dengan japanese..n siamese dia.. jauh lagi la aku.haha)..

eyh, tapi aku kannyer jenis nak idop... paw orang koya gitu la... ego skit, nak beli barang, pokai (pakai) wewett sendiri oww... mudah cakap, bruntungla sapa jadik laki aku.kahkahkah (paw pas kawen la kott? haha) hummpphh... rasanya dah melalut banyak ni. cerita pengalaman x banyak pon.. bluffing je lebey.. kekekeke. ( ada pic aku bekerja,candid.but xkan diupload. cam pendatang asing jer..) =p


okey la.. endup here jerr.. dah nak maghrib ni. dah jam 6.08 p.m..
(siap awal for maghrib.wakkakaka.tipu siot.) byee...



2 comments:

Otaicon said...

Hari ahad ni pun cuti jugak kot? sebab hari pekerja?

Syakirah said...

ouu..tidak~ tmpt keje saya xbg cuti.. keja 'swasta' ..sy ni kuli jer.. a.k.a BARUA, istilh seertinya lm kamus.haha

Post a Comment